Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
ZłO
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZłO »

no płonące ataki po to zeby mieli magiczne.

a o hodzie nie pomyślałem a pozostałe to tak:
od driad maja 2'' wiecej ruchu
wr im nic nie zrobią na szarzy nawet jak zabija 2 a sas z banshee nikogo nie zabije to i tak ich potem zmasakruja pozostali dwaj a reszte da sie dowskrzesic. drzewo podobnie jak przywali z korzonków to potem dostanie szarze i krzyk z baśki

tak sobie tylko myślałem :D radosna tworczosc no i zawsze chcialem zagrac czyms takim na we :)

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

ale mozna pokombinowac nad wsadzeniem wampira z eterycznoscia do nich jak mozna i bsb ze sztandarem, ktory daje tego warda to juz wtedy dla przeciwnika nie bedzie tak ciekawie.

Ale imo najlepsze na WE teraz beda BK z eterycznym ruchem :D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Na we jak na wszystko najlepsza jest popychaczka :wink: A wampir z pitka bedzie wysysal treemany. + popychaczka + latanie na np. bsb w adidasach. Lore of shadwo i do przodu.

Pewnie ze na magii nie ma co polegac, ale teraz wampity beda mialy wieksze szanse na wciagniecie dzewek.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

są już oficjalne wieści na stronie GW
http://uk.games-workshop.com/vampirecounts/preview/1/
Obrazek

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Rozumiem, że nowych modeli wraithów nie będzie?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

A więc Blood Knights mają WS5, a nie WS6 jak było w plotkach. Elita innych armii z WS5 i WS6 się cieszy...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
haggis

Post autor: haggis »

super taki ry4cerzyk wypłaca 3A z siłą 7 i jeszcze 2A z 4!
5 rycerzy jest w stanie zabić 26 kolesi !!!
oddziały goblinów znikają w 1szej turze

jak dla mnie ten oddział zmiata wszystko na co wiedzie

do tej pory Tomb kingami wygrywałem z wampirami, ale teraz to się chyba skończy :(

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

haggis pisze:super taki ry4cerzyk wypłaca 3A z siłą 7 i jeszcze 2A z 4!
5 rycerzy jest w stanie zabić 26 kolesi !!!
oddziały goblinów znikają w 1szej turze

jak dla mnie ten oddział zmiata wszystko na co wiedzie

do tej pory Tomb kingami wygrywałem z wampirami, ale teraz to się chyba skończy :(
Tak, ale jeden koleś kosztuje 55 punktów, a zabić go nie tak trudno (T4, save 2+), a jeśli inwestujemy w warda 4+ i/lub regenerację to jeszcze bardziej drożeją. Mimo wszystko nie wróżę im kariery, lepsi chyba będą Black Knights (2 razy tańsi).

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Zgadzam się. Są fajni, ale nie na 2k-2250. Po prostu się nie mieszczą.

No może na 2250, ale nie w wersji full wypas :D
Ostatnio zmieniony 25 sty 2008, o 23:49 przez Fedek, łącznie zmieniany 1 raz.

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

W dodatku zaden sztandar ich nie uchroni przed kuźnią (dużą :))

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

No i na początku wydawało się, że mają WS6, więc trafiają wszystkie oddziały (oprócz Swordmasterów i Wardancerów) na 3+. Tymczasem oddziałów z WS5 jest już trochę w WFB i będą one trafiane na 4+. Pierwsze, co mi przyszło na myśl to radość krasnoludzkiej elity z WS5 - będzie trafiana na 4+, a nie 3+.

EDIT: Z elitarną piechotą HE (szczególnie Phoenix Guard z wardem 4+) też nie będzie tak różowo.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Nie wiem, na co się napalacie z tymi blod kipami. 4 kroxigory dużo lepsze. Dla mnie już lepiej kupić 5 irongutów z warbańcem niż inwestować w toto, podbiega heros z dwuraczkiem i ich zamiata.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Reyki pisze:Widzieliście gamezonowa wersję corpse carta?
W tym temacie już jakieś 3-4 razy, a czemu pytasz? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Krwawi knechci zdychaja tak samo jak BK. Maja kopa, ale uchronic ich od wszystkiego nie idzie.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ha, ha, ha!(całoroczny-mroczny-niewidoczny... śmiech) Czy mogę już mówić: "A nie mówiłem?" ;)
Od początku chyba każdy wiedział, a przynajmniej podświadomie przeczuwał, że blood-kiepy to jednak nie to co tygrysy lubią najbardziej. No cóż nadzieja ...podstawą rozczarowania. :P Ale ja nie o tym. Tak sobie myślę, że jeśli chciałbym klimatyczną gierkę z kiepami w roli głównej, to bardzo fajną sprawą będą obecne wzory figurek blood dragonów i może jakaś lahmianka między nimi. Coś jak nieumarła bretońska lanca z damselką. Co o tym sądzicie? Zmienić lahmiance konika, aby bardziej pasował i może to wyglądać całkiem ładnie.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

okurdemol pisze:Tak sobie myślę, że jeśli chciałbym klimatyczną gierkę z kiepami w roli głównej, to bardzo fajną sprawą będą obecne wzory figurek blood dragonów i może jakaś lahmianka między nimi. Coś jak nieumarła bretońska lanca z damselką. Co o tym sądzicie? Zmienić lahmiance konika, aby bardziej pasował i może to wyglądać całkiem ładnie.
Dobry pomysł i nie powinno wyjść drożej, niż oryginalni Blood Knights.

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Drwal pisze:ale mozna pokombinowac nad wsadzeniem wampira z eterycznoscia do nich jak mozna i bsb ze sztandarem, ktory daje tego warda to juz wtedy dla przeciwnika nie bedzie tak ciekawie.
BSB może i dasz, ale magicznego sztandaru już raczej nie- bo to magiczny przedmiot, a w opisie eteryczności dla wampira stoi, że nie może mieć magicznych przedmiotów.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Pytanko?

Czy -1 do casta z corpse carda oraz inne zdolności sąt kumulatywne? Bo ciekawi mnie zastosowanie 3-4 wózeczków,

ZłO

Post autor: ZłO »

dokładnie mnie też ;) można by wtedy wskrzeszać 4-5 bk na ture że o innych jednostkach już nie wspomnę

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

okurdemol pisze:Ha, ha, ha!(całoroczny-mroczny-niewidoczny... śmiech) Czy mogę już mówić: "A nie mówiłem?" ;)
Nie, nie możesz, bo wszyscy wiedzieli o tym jak działają i ile kosztują 20 stron temu. Ameryki nie odkryłeś.

Zablokowany