Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Re: Gra o Tron - serial
Tommen po dzisiejszym zagraniu może iść popełnić samobójstwo.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Jeśli to ceremonialna zbroja, to może być z o wiele cieńszej blachy niż bojowa. Tak czy inaczej pan z Shaolin waląc w blachę zrobił najgłupszą rzecz z możliwych. Nie bije się w zbroję, tylko tam gdzie jej nie maInglief pisze:Ten napierśnik ser Stronga, chyba rzeczywiście jest zrobiony z papieru po kosztach. Ten łysy mnich z szaolin przebił mu go jakimiś zardzewiałymi grabiami nawet nie biorąc cholernego zamachu
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Widzieliście preview następnego odcinka ? Rozbawiło mnie robienie z Ramsaya Bóg wie jakiego mordercy i niszczyciela. Jon mówi Sansie, że za Murem walczył z gorszymi rzeczami (był undercover agentem w armii dzikich, walczył z armią nieumarłych, zabił White Walkera w pojedynku...), a ta mu mówi "TY GO NIE ZNASZ". No błagam Ja wiem, że wystarczy mu tylko "20 dobrych ludzi" żeby zatrzymać całą armię, ale no bez przesady.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.
Grand Admiral Thrawn pisze:Tommen po dzisiejszym zagraniu może iść popełnić samobójstwo.
Mnie to nie zaskoczy jak kochana mamusia się go pozbędzie
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
-
- Chuck Norris
Racja dowiedział się co zrobili- myliłem się. Ale tych trzech na stryczkach ten popełniło ten błąd.Inglief pisze:@In_the_sea_of_blood
aha, jednak Grimgor miał rację - Berric ich powiesił
Grimgor zaś twierdził, że bractwo by tego nie zrobiło z obawy przed Dondarionem. Jak widać on też się mylił.
Było pewne, że całe to zamieszanie miało tylko doprowadzić do ich kolejnego spotkania.
Motyw z Arya, mimo wszystko zakończony na plus. Chociaż tak naprawdę nie wyszła by z tej świątyni o własnych siłach gdy (nie mam pamięci do imion) przyłożyła mu miecz do piersi.
Chyba po prostu był z niej dumny i dlatego pozwolił jej odejść.
Pytanie. O co mogło chodzić Carsey (jak wspominałem nie mam pamięci więc nie wiem jak się pisze) w ostatniej scenie na temat potwierdzenia pogłosek? To jakaś starsza historia czy jeszcze nie zaczęty wątek?
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
wiesz, seriale w których żeby wcisnąć takie zapychacze durne wycinają fajnych bohaterów i zdarzenia z książki można skwitować jednym słowem, niecenzuralnymStan pisze:No niestety, takie już są seriale, muszą być sceny-zapychacze typu opowiadanie dowcipów które nikogo nie śmieszą przez 10 minut.
Jak tak jeszcze raz obejrzałem to za grosz finezji w tym wejściu Dany, wpada tam z miną jakby ją dopiero co z garderoby wywlókł reżyser bo się spóźniała no i w odpowiednim momencie wypchnął zza kadru na scenę
Nie przypominam sobie, raczej niezaczęty wątekPytanie. O co mogło chodzić Carsey (jak wspominałem nie mam pamięci więc nie wiem jak się pisze) w ostatniej scenie na temat potwierdzenia pogłosek? To jakaś starsza historia czy jeszcze nie zaczęty wątek?
"This quiet offends Slaanesh! Things shall get loud now."
Srednio go lubilem, a teraz to juz w ogole...Grand Admiral Thrawn pisze:Tommen po dzisiejszym zagraniu może iść popełnić samobójstwo.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Stan pisze:No niestety, takie już są seriale, muszą być sceny-zapychacze typu opowiadanie dowcipów które nikogo nie śmieszą przez 10 minut.
Ten o tłumaczach był zabawny
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Grand Admiral Thrawn pisze:Stan pisze:No niestety, takie już są seriale, muszą być sceny-zapychacze typu opowiadanie dowcipów które nikogo nie śmieszą przez 10 minut.
Ten o tłumaczach był zabawny
Więcej wina jej dać to może będzie takimi żarcikami sypała ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
tak na szybko wszystkie smierci roznych bohaterow w do tej pory wydanych ksiazkach
-
- Chuck Norris
Nie wiem co mnie bardziej dziwi, tak dużo żółtych zakładek czy tak mało niebieskich.
Obstawiam że najwięcej jest pomarańczowych.
Obstawiam że najwięcej jest pomarańczowych.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Obejrzałem nowy odcinek i jak dotychczas cały sezon 6 był w porządku, to ostatni odcinek zawiódł i to zawiódł prawie całkowicie.
O ile pierwsza połowa wyszła całkiem ciekawie i poprawnie, nawet pomimo tego, że skupiła się na Deanerys, czyli jak dla mnie najbardziej drewnianej i nudnej postaci w całym serialu (ale chyba i w książce), o tyle tytułowa bitwa bękartów powalała głupotą scenariusza. Ja nie wiem, jak Jon zamierza powstrzymać Innych, ale z takim talentem dowódczym to chyba przegrałby nawet z Hodorem dowodzącym armią wieśniaków z patelniami i widłami. Plus kilkumetrowy stos trupów, który akurat uformował się w jednym miejscu, szarża kawalerii ratująca w ostatniej chwili Jona przed stratowaniem, no i oczywiście armia Littlefinger'a w samą porę przyjeżdżająca na ratunek... Aha i jeszcze kilkanaście salw łuczników, które masakrują wszystkich wokół, ale oczywiście omijają Jona. Myślę: "Może byś tak podniósł czyjąś tarczę półmózgu, żeby chociaż osłonić się od czasu do czasu?", ale potem sobie przypomniałem, że w sumie niepotrzebna bo jest przecież pole siłowe w postaci idiotycznego scenariusza Błagam, kto to pisał ? Sama bitwa pod względem technicznym nakręcona bardzo ciekawie, krew, brudny naturalizm jak dla mnie bardzo in plus. Niestety, nie oglądam GoTa dla efektów, tylko dla fabuły, a ta siadła...
Po tym odcinku mam poważne obawy na temat tego jak wypadnie finał sezonu
O ile pierwsza połowa wyszła całkiem ciekawie i poprawnie, nawet pomimo tego, że skupiła się na Deanerys, czyli jak dla mnie najbardziej drewnianej i nudnej postaci w całym serialu (ale chyba i w książce), o tyle tytułowa bitwa bękartów powalała głupotą scenariusza. Ja nie wiem, jak Jon zamierza powstrzymać Innych, ale z takim talentem dowódczym to chyba przegrałby nawet z Hodorem dowodzącym armią wieśniaków z patelniami i widłami. Plus kilkumetrowy stos trupów, który akurat uformował się w jednym miejscu, szarża kawalerii ratująca w ostatniej chwili Jona przed stratowaniem, no i oczywiście armia Littlefinger'a w samą porę przyjeżdżająca na ratunek... Aha i jeszcze kilkanaście salw łuczników, które masakrują wszystkich wokół, ale oczywiście omijają Jona. Myślę: "Może byś tak podniósł czyjąś tarczę półmózgu, żeby chociaż osłonić się od czasu do czasu?", ale potem sobie przypomniałem, że w sumie niepotrzebna bo jest przecież pole siłowe w postaci idiotycznego scenariusza Błagam, kto to pisał ? Sama bitwa pod względem technicznym nakręcona bardzo ciekawie, krew, brudny naturalizm jak dla mnie bardzo in plus. Niestety, nie oglądam GoTa dla efektów, tylko dla fabuły, a ta siadła...
Po tym odcinku mam poważne obawy na temat tego jak wypadnie finał sezonu
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Ale ostatnia scena była bardzo okej
Sorry Milutki pier... zgadzam sie w zupelnosci ze ward na 2+ i jego frenzy bobaterskosc byla najslabszym elementem odcinka, natomiast reszta byla cudowna.
Poki co najlepszy odcinek sezonu oczywiscie imho i jeszcze akcja z dany <3
Poki co najlepszy odcinek sezonu oczywiscie imho i jeszcze akcja z dany <3
w tym serialu tylko ostatnie sceny sa ok jak co odcinekGrand Admiral Thrawn pisze:Ale ostatnia scena była bardzo okej
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
patrzac na johna snowa w czasie bitwy wiem juz jak czuje sie moj oldboy zaurusow z wardem na 4+ i przerzucanym as 1+
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Good onelwieserce85 pisze:patrzac na johna snowa w czasie bitwy wiem juz jak czuje sie moj oldboy zaurusow z wardem na 4+ i przerzucanym as 1+