Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
-
- Kretozord
Słuchajcie a ja mam pytania co do malowania:
Mam do pomalowania cały battalion Wood Elves, pewnie niedługo Spellsingera i Warhawka i teraz mam problem - będą to moje pierwsze figurki i na razie muszę zaopatrzyć się w farby. Poczytałem na forum i zdecydowałem się na Valleyo. Tylko teraz moje pytanie :
Jakie kolory wybrać? Wiem, że to każdy powinien sam wybrać, ale ja nie bardzo wiem na jaki zielony się zdecydować etc. Chciałbym moje elfiszony pomalować standardowo, dlatego pytam tak ogólnie co radzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi
Mam do pomalowania cały battalion Wood Elves, pewnie niedługo Spellsingera i Warhawka i teraz mam problem - będą to moje pierwsze figurki i na razie muszę zaopatrzyć się w farby. Poczytałem na forum i zdecydowałem się na Valleyo. Tylko teraz moje pytanie :
Jakie kolory wybrać? Wiem, że to każdy powinien sam wybrać, ale ja nie bardzo wiem na jaki zielony się zdecydować etc. Chciałbym moje elfiszony pomalować standardowo, dlatego pytam tak ogólnie co radzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi
-
- Kretozord
Może masz źle złożoną wiertarkę, środkową część z gumowym uchwytem wkręć odwrotnie tj. dłuższym gwintem w stronę wiertła.
A jak nie to pozostaje reklamować.
A jak nie to pozostaje reklamować.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
http://coolminiornot.com/204719 wie ktoś moze jak uzyskać taki efekt bagna?
Jakim kolorem powinienem zaczynać malować żółte elementy żeby uzyskać taki jakby "brudny" żółty lub przechodzący trochę w pomarańcz.
Coś tego typu jak ten pierwszy sztandar:
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... Id=1000003
Coś tego typu jak ten pierwszy sztandar:
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... Id=1000003
Jeśli chcesz go malować kolorami gw, zaopatrz się w Tausept Ochre (foundation). Potem wash bestial brown i jakieś rozjaśnienia (np tausept + elf flesh). Powinno wyjść ok
pzd
pzd
-
- Kretozord
Mają znacznie lepsze krycie, ale gorzej się nimi cieniuje, rozjaśnia.
A jest jakaś różnica w barwie między Liche Purple a Hormagaunt Purple z Foundation(jak to jest fioletowy)
Generalnie farbki foundation mają zgaszone barwy, jakbyś normalną farbę tonował szarościami.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
W takim razie napocządku maluje się Hormagaunt Purple z Foundation - jako najciemniejszy a potem rozjaśnia sie Liche Purple i innymi jaśniejszymi czy żeby w zkamarkach było ciemniej trzeba przemyć wash/inkiem?? Jeszcze nie wszystko łapie
Tak zaczynasz od najciemniejszego (Foundation) kończysz na najjaśniejszym możesz potym przejechać washem to delikatnie zniweluje przejścia kolorów. Możesz też pomalować dany element jednolicie na najjaśniejszy kolor przelecieć washem i mieć problem z głowy ale to już jest drga na łatwiznę.
-
- Kretozord
Necron abyss, mordian blue i calthan brown są jak normalne cytadelki, czyli cukierkowe.Tomash pisze:Generalnie farbki foundation mają zgaszone barwy, jakbyś normalną farbę tonował szarościami.