A skąd wziąć taki ładny modeeeel?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Re: A skąd wziąć taki ładny modeeeel?

Post autor: Duderson »

Do tych 13 funtów dolicz jeszcze 17 za wysyłkę (24 jeśli zamówienie jest duże) i sprawa załatwiona! Jak ja kocham Genialnego Wydawcę. Ja kupiłem swoje na allegro, można też polować na ebayu.
Edit: na tego pegaza z linku ciężko będzie posadzić rycerza.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

oak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: oak »

Wpadłem na jeszcze inny pomysł.
dałoby rade zrobić pegaziste z dark ridera w połączeniu z GW skrzydłami dark pegaza?

http://www.gamesrus.com.pl/CMS/Dark_Elv ... and_1.html
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140259

a tak poza tym te skrzydła łączy się do modelu samymi końcówkami? czy to są nadlewki a (po odcięciu ich) klei się większą powierzchnię?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

1. Dałoby radę, ale po pierwsze czeka cię trochę piłowania, po drugie model wyjdzie odrobinę niestabilny. Możnaby ten problem rozwiązać na dwa sposoby: albo dociążając podstawkę, albo robiąć wznoszącego się pegaza na przeźroczystym patyczku.
2. To są nadlewki.
Lidder pisze:

oak

niestabilność rozumiem wynika z ciężaru skrzydeł?
a co by trzeba było przypiłować?
jeźdźca pewnie z CO bym wziął, bo wydaje mi się fajniejszy na hero/lorda chociaż ten riders też daje rade :)

chyba że znacie jakiegoś innego fajnego wierzchowca (nie z dark ridersów) pasującego do skrzydeł, z możliwością wsadzenia na niego knighta z CO. (najlepiej bez zbędnej roboty - jestem w tym totalnym noobem)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

1. Dokładnie tak, cięzkie metalowe skrzydła będą przeważać model do przodu.
2. Piłować będziesz musiał końcówki skrzydel, tak, żeby pasowały do modelu, do tego piny i greenstuff w szparę między tułowiem i skrzydłami.
3. Nie znam
Lidder pisze:

oak

zawsze wierzchowca, przed sklejeniem (zakładam że tułów składa się z dwóch części jak CO) można w środku dociążyć jakąś masą i powinien ustać.
nie śmiać się :P -> co to są piny i greenstuff?

no i generalnie czy będzie dawał rade (wizualnie) taki model? :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Czarka na pegazie od DE przejdzie jako pegazista ?? (w sensie master na pegazie??)
Np. na masterach
Czy bede się musiał pytac na kazdym turnieju czy zostanie dopuszczona jako nie prox :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeśli laska będzie miała np jakiś pancerzyk i mieczyk, czyli po prostu będzie wyglądała bojowo, a nie różdżka, to czemu nie.

Goła panna z różdżką - wątpię.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

oak pisze:zawsze wierzchowca, przed sklejeniem (zakładam że tułów składa się z dwóch części jak CO) można w środku dociążyć jakąś masą i powinien ustać.nie śmiać się :P -> co to są piny i greenstuff?
no i generalnie czy będzie dawał rade (wizualnie) taki model? :)
Piny - cienkie druciki. Używam zestawu pinów i wierteł z Gale Force Nine i jestem zadowolony. Należy nawiercić skrzydło i konika w miejscu łączenia, włożyć w jedno z nich kawałek metalowego drucika i skleić z drugą częścią -będzie lepiej trzymać. Szpara i tak powstanie, większa lub mniejsza, i należy ją zalepić green stuffem, czyli dwuskładnikową masą modelarską. Przed użyciem należy połączyć oba skladniki, do obróbki nadaje się przez ok. godzinę, w ciągu doby stwardnieje na kamień. Wizualnie - myślę, że da radę jak najbardziej.
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

eśli laska będzie miała np jakiś pancerzyk i mieczyk, czyli po prostu będzie wyglądała bojowo, a nie różdżka, to czemu nie.

Goła panna z różdżką - wątpię.
Akurat Morathi na pegazie nosi Heartrendera (broń do cc), to że ma gołą dupę to już inna sprawa :wink: Myślę, że nie przepuszczenie jej jako mastera na turnieju byłoby trochę krzywdzące. GW nie wydało stosownego modelu, nie wszyscy mają zdolności, czy chęci do konwertowania modeli. Zresztą, żeby daleko nie szukać. W AB mamy zdjęcie Beastmastera na mantikorze, podpisane jako "master on manticore". Gość ewidentnie ciężkiej płytówki nie nosi, ba nawet nie występuje w 7ed AB (nie licząc poganiaczy hydry) a w GW jakoś nikt nie miał oporów, żeby "przemianować" go na mastera. Także uważam, że nie ma co przeginać z tym całym WYSIWYGiem :P Oczywiście sędziowie mogą mieć inne zdanie...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Andronicus pisze: Akurat Morathi na pegazie nosi Heartrendera (broń do cc), to że ma gołą dupę to już inna sprawa :wink: Myślę, że nie przepuszczenie jej jako mastera na turnieju byłoby trochę krzywdzące.
Na zwykłych turniejach nie byłoby problemu. Na masterach na których przestrzegane są zasady dotyczące wysiwygu oraz proxów spokojnie zdjęliby ją ze stołu jeśli w rozpie nie byłaby czarodziejka na pegazie tylko Noble na pegazie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

O jaa ! :?
To ja juz nie wiem sam mam czarke taka czarke i nie wiem czy sklejac czy dopłacic za konwersje (jeszcze trza czesci troche zebrac) bo sam nie umiem i nie chce sie do tego brac
:roll:
Bo cholera wie ten trend (wrzesien trza było hordy kuszników dokupic teraz euro trza kupic 20 cieni i 30 włóczników :roll: )

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Rozwiązanie jest proste, graj czym lubisz a nie tym czym grają inni i co jest modne :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Nie tyle co modne co poprostu najzwyczajniej w swiecie dobre :?
A gry domowe mi nie wystarczają (mam do takowych jednego kumpla ktory zazwyczaj srednio ma czas a i tak wtedy wyciagam Elthariona :mrgreen: )

oak

czy mógłby ktoś zamieścić jpg. pegaza z gamezone miniatures na tle z innym wierzchowcem np co??
figurki z gamezona wydają mi się bardzo masywne i duże i nie mam jak porównać.
dlatego nie wiem czy jak na gz pegaza posadzę knighta z co to nie będzie za mały.
kto ma niech da ;)

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Mnie również interesuje DP z GZM, natomiast oprócz pytania o wielkość modelu, chciałbym się dowiedzieć czy można takiego modelu używać na Masterach (jakby nie było nie jest to model GW) ?
To samo pytanie do Magiczki z Avatars of War....model jest piękny :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Można go używać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

O którego pegaza Wam chodzi? Ja mam tego z czarką...
Model skalą pasuje, jak najbardziej. Jeźdźca - jak usadzisz(trzeba będzie kombinować z nóżkami) będzie wyglądał ok.

oak

no tego z czarką a jest z gz jakiś inny?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Z tego co wiem to mieli chyba jeszcze jakiegoś samotnego pegaza... albo mi się wydawało.
Bardzo potrzeba fotkę?

ODPOWIEDZ