A skąd wziąć taki ładny modeeeel?
Moderator: Yudokuno
Re: A skąd wziąć taki ładny modeeeel?
Do tych 13 funtów dolicz jeszcze 17 za wysyłkę (24 jeśli zamówienie jest duże) i sprawa załatwiona! Jak ja kocham Genialnego Wydawcę. Ja kupiłem swoje na allegro, można też polować na ebayu.
Edit: na tego pegaza z linku ciężko będzie posadzić rycerza.
Edit: na tego pegaza z linku ciężko będzie posadzić rycerza.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Wpadłem na jeszcze inny pomysł.
dałoby rade zrobić pegaziste z dark ridera w połączeniu z GW skrzydłami dark pegaza?
http://www.gamesrus.com.pl/CMS/Dark_Elv ... and_1.html
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140259
a tak poza tym te skrzydła łączy się do modelu samymi końcówkami? czy to są nadlewki a (po odcięciu ich) klei się większą powierzchnię?
dałoby rade zrobić pegaziste z dark ridera w połączeniu z GW skrzydłami dark pegaza?
http://www.gamesrus.com.pl/CMS/Dark_Elv ... and_1.html
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140259
a tak poza tym te skrzydła łączy się do modelu samymi końcówkami? czy to są nadlewki a (po odcięciu ich) klei się większą powierzchnię?
1. Dałoby radę, ale po pierwsze czeka cię trochę piłowania, po drugie model wyjdzie odrobinę niestabilny. Możnaby ten problem rozwiązać na dwa sposoby: albo dociążając podstawkę, albo robiąć wznoszącego się pegaza na przeźroczystym patyczku.
2. To są nadlewki.
2. To są nadlewki.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
niestabilność rozumiem wynika z ciężaru skrzydeł?
a co by trzeba było przypiłować?
jeźdźca pewnie z CO bym wziął, bo wydaje mi się fajniejszy na hero/lorda chociaż ten riders też daje rade
chyba że znacie jakiegoś innego fajnego wierzchowca (nie z dark ridersów) pasującego do skrzydeł, z możliwością wsadzenia na niego knighta z CO. (najlepiej bez zbędnej roboty - jestem w tym totalnym noobem)
a co by trzeba było przypiłować?
jeźdźca pewnie z CO bym wziął, bo wydaje mi się fajniejszy na hero/lorda chociaż ten riders też daje rade

chyba że znacie jakiegoś innego fajnego wierzchowca (nie z dark ridersów) pasującego do skrzydeł, z możliwością wsadzenia na niego knighta z CO. (najlepiej bez zbędnej roboty - jestem w tym totalnym noobem)
1. Dokładnie tak, cięzkie metalowe skrzydła będą przeważać model do przodu.
2. Piłować będziesz musiał końcówki skrzydel, tak, żeby pasowały do modelu, do tego piny i greenstuff w szparę między tułowiem i skrzydłami.
3. Nie znam
2. Piłować będziesz musiał końcówki skrzydel, tak, żeby pasowały do modelu, do tego piny i greenstuff w szparę między tułowiem i skrzydłami.
3. Nie znam
Piny - cienkie druciki. Używam zestawu pinów i wierteł z Gale Force Nine i jestem zadowolony. Należy nawiercić skrzydło i konika w miejscu łączenia, włożyć w jedno z nich kawałek metalowego drucika i skleić z drugą częścią -będzie lepiej trzymać. Szpara i tak powstanie, większa lub mniejsza, i należy ją zalepić green stuffem, czyli dwuskładnikową masą modelarską. Przed użyciem należy połączyć oba skladniki, do obróbki nadaje się przez ok. godzinę, w ciągu doby stwardnieje na kamień. Wizualnie - myślę, że da radę jak najbardziej.oak pisze:zawsze wierzchowca, przed sklejeniem (zakładam że tułów składa się z dwóch części jak CO) można w środku dociążyć jakąś masą i powinien ustać.nie śmiać się-> co to są piny i greenstuff?
no i generalnie czy będzie dawał rade (wizualnie) taki model?
- Andronicus
- Chuck Norris
Akurat Morathi na pegazie nosi Heartrendera (broń do cc), to że ma gołą dupę to już inna sprawaeśli laska będzie miała np jakiś pancerzyk i mieczyk, czyli po prostu będzie wyglądała bojowo, a nie różdżka, to czemu nie.
Goła panna z różdżką - wątpię.

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Na zwykłych turniejach nie byłoby problemu. Na masterach na których przestrzegane są zasady dotyczące wysiwygu oraz proxów spokojnie zdjęliby ją ze stołu jeśli w rozpie nie byłaby czarodziejka na pegazie tylko Noble na pegazie.Andronicus pisze: Akurat Morathi na pegazie nosi Heartrendera (broń do cc), to że ma gołą dupę to już inna sprawaMyślę, że nie przepuszczenie jej jako mastera na turnieju byłoby trochę krzywdzące.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
O jaa !
To ja juz nie wiem sam mam czarke taka czarke i nie wiem czy sklejac czy dopłacic za konwersje (jeszcze trza czesci troche zebrac) bo sam nie umiem i nie chce sie do tego brac

Bo cholera wie ten trend (wrzesien trza było hordy kuszników dokupic teraz euro trza kupic 20 cieni i 30 włóczników
)

To ja juz nie wiem sam mam czarke taka czarke i nie wiem czy sklejac czy dopłacic za konwersje (jeszcze trza czesci troche zebrac) bo sam nie umiem i nie chce sie do tego brac

Bo cholera wie ten trend (wrzesien trza było hordy kuszników dokupic teraz euro trza kupic 20 cieni i 30 włóczników

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rozwiązanie jest proste, graj czym lubisz a nie tym czym grają inni i co jest modne 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie tyle co modne co poprostu najzwyczajniej w swiecie dobre
A gry domowe mi nie wystarczają (mam do takowych jednego kumpla ktory zazwyczaj srednio ma czas a i tak wtedy wyciagam Elthariona
)

A gry domowe mi nie wystarczają (mam do takowych jednego kumpla ktory zazwyczaj srednio ma czas a i tak wtedy wyciagam Elthariona

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
czy mógłby ktoś zamieścić jpg. pegaza z gamezone miniatures na tle z innym wierzchowcem np co??
figurki z gamezona wydają mi się bardzo masywne i duże i nie mam jak porównać.
dlatego nie wiem czy jak na gz pegaza posadzę knighta z co to nie będzie za mały.
kto ma niech da
figurki z gamezona wydają mi się bardzo masywne i duże i nie mam jak porównać.
dlatego nie wiem czy jak na gz pegaza posadzę knighta z co to nie będzie za mały.
kto ma niech da

Można go używać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...