Jak startować?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

kurka_z_podworka pisze:
Szaman pisze:...ma to znaczenie tylko przy bretonskiej lancy :wink:
i wszystkiego co ma WS4, nie każcie wymieniać ;)
tylko w teorii - w prakatyce oznacza to jeden atak wiecej w celu. niewielka roznica :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Ile walk przegrałeś 1Wo? :wink:

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

kurka_z_podworka pisze:
Szaman pisze:...ma to znaczenie tylko przy bretonskiej lancy :wink:
i wszystkiego co ma WS4, nie każcie wymieniać ;)
Chociażby na spearelfy. Sv na 4+ do tego. Bez dwóch zdań najlepsza piechota w corach imperium.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

kurka_z_podworka pisze:Ile walk przegrałeś 1Wo? :wink:
nie rozpatrujemy tutaj tylko aspektu wyzszego WSa, ale porownianie swordsmanow i spearmanow, czyli wyzszy WS vs. wiecej atakow...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

I tutaj powstaje problem grywalności Imperium.

Jedni lubią to.Inni tamto.
Daje to masę możliwości przez co Imperium jest uważane przez jednych za słabą armię(bo nie ma jednoznacznych faworytów) a przez innych za mocną(bo można wykręcic niezłe combo).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Reyki pisze:Daje to masę możliwości przez co Imperium jest uważane przez jednych za słabą armię(bo nie ma jednoznacznych faworytów) a przez innych za mocną(bo można wykręcic niezłe combo).
Moje zdanie już znacie, jestem za drugą opcją.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Beton
Warzywo

Post autor: Beton »

Popieram przedmówce .Kiedyś Haje miały zazwyaczaj oklepane rozpy :Silvery,Rydwany,2bolce ew Orły.Teraz zapewne z przyjsciem ich nowej edycji to sie troszke zmieniło no ale dla mnie juz zapóźno.. Imperium to jest siła :) Pozatym jak juz pisaliscie wczesniej mozna pogłowkowac nad jednostkami i to jest na duzy +.Oczywiscie nadal w Imperium standartem jest tzw Imperialna Górka ale widze że coraz bardziej się to zmienia i gracze od tego odchodzą :wink:

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Imperim jest najbardziej uniwersalną armią w Wfb.. takie połączenie Imperialnej Gwardii (słabiutka masowa piechota, czołgi, strzelcy), Space Marines'ów (Zakony rycerskie, Great Swordzi) i Deamon hunterów z Witch hunterami - Flagellanci, Kaplani bitewni, ołtarze...

Mamy tu niemal wszystko czegozapragniemy, silny ostrzał, najlepsze pancerze, 8szkół magii, jednostki kolosy - ołtarz, gryf, czołg... słabością są zdecydowanie skirmiszerzy, brak jednostek latających, podkopujących, dużego T i S...

No bo mamy w sumie armię ludzi, nie są jacyś tam nadzwyczajni, nie są uzdolnieni fizycznie jak elfy, krasnoludy, czy ten cały cholerny pomiot chaosu. Mamy średnie zdolności, średnie Ld... wszystko standardowe. To jest najbardziej poważna wada, w niczym naj... Ale to zdolność gracza to wyboru ulubionej kombinacji spośród wielu możliwych daje zwycięstwo lub przegraną i co najważniejsze daje dużo frajdy... O to bowiem synowie Sigmara zwyciężyli(polegli) dzisiejszego dnia przy pomocy swej odwagi, wiary i inteligencji... a nie że jakiś skrzywiony bóg ich nafaszerował, czy dlatego, że są nadnaturalnymi istotami....

Zwyczajni ludzie walczący w obronie swojej krainy i wolności... to w moim przypadku daje najwięcej przyjemności z gry...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Pięknie powiedziane nalać mu....Karczmarz jeszcze więcej piwa!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

jest to jedyna armia, ktora wykorzystuje wlasciwie wszystkie zasady z rulebooka :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Bo są to Ludzie tacy jak my. Piwa wszystkim

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Dokładnie! Piwa wszystkim i na zdrowie... oczywiście imperialnym winem się nie pogardzi :P

No i zgadzam się z Szamanem... Rule Book jest niemal napisany pod Imperium, trudno znaleźć zasady które są ponad podręcznik główny... jest to kolejny dowód na to, że to jest najbardziej standardowa armia...

Beton
Warzywo

Post autor: Beton »

Zdrowie Twoje w Gardła Nasze :wink:
FBI:Female body Inspector :wink:

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

nie rozumiem was, o co spór z tymi swordami spearami i halabardami.
mozeszwziasc klocek swordmanow, i tyle samo spearow w detaczu, i odwrotnie. macie tyleee opcji a wy sie spieracie, czy miec wiecej WS czy ataków.

a jak i to, i to wam nie odpowiada, proponuje flagelantow, GS i milicje :D
ja osobiście gram na swordach, nie z racji wiekszego WS, ale ze klimatycznie wydaja mi sie podstawą armii

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Arte pisze:ja osobiście gram na swordach, nie z racji wiekszego WS, ale ze klimatycznie wydaja mi sie podstawą armii
Tylko Ci się wydaje, klimatyczną podstawą armii Imperium są halabardy.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

janik
Warzywo

Post autor: janik »

Mam taki problem, a mianowicie: moglibyście wyjaśnić mi te skróty przy statystykach? Bo ani trochę nie mogę pojąć do czego co służy... Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

mv- movment czyli ruch w calach
ws- weapon skill zdolnosc walki wręcz
bs - balistic skill - umiejętnośc strzelania
s- strenght - siła
t - toughnes - wytrzymałosć
w - wounds - czyli ilosc ran ile można otrzymać zanim model schodzi
I - Initiative - Inicjatywa czyli jak szybki jest i zwinnny dany model
a- attack - ilość ataków
ld - leadership - współczynnik dowodzenia, morale
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Zawisza Czarny
Plankton

Post autor: Zawisza Czarny »

Witam. Ostatnio zdecydowałem się na zbieranie amii Imperium. Mam więc pytanie czy opłaca sie kupić batalion, a jeżeli tak to co należy potem dokupić? Interesuje mnie na początku gra bardziej defensywna z solidną obroną i magią.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Bataliony zawsze się opłaca kupić na początek.

Imperium jest w tej dobrej sytuacji że ma 3 bataliony do wyboru.

Kupujesz batalion,następnie box magów,następnie armatę.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Reyki pisze:...Imperium jest w tej dobrej sytuacji że ma 3 bataliony do wyboru.
Eeee... Jakie 3 bataliony do wyboru? Widziałem tylko dwa możliwe z czego i tak tylko najnowszy jest powszechnie dostępny :wink: Jakieś namiary Reyki? Chyba że chodzi ci o nowy box z okazji 25th Anniversary ale to już bym liczył jako army deal a nie batalion.

ODPOWIEDZ