MARSZ WYZWOLENIA KONOPI!! 23 MAJ 2009!! POD PAŁĄCEM KULTURY

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: MARSZ WYZWOLENIA KONOPI!! 23 MAJ 2009!! POD PAŁĄCEM KULTURY

Post autor: Jasiuuu »

PS: Ludzie regularnie palący zioło strasznie śmierdzą :mrgreen:

twoja stara śmierdzi
Obrazek
T

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dżuma, śmierdzą tylko stereotypy i negatywne opinie na rózne tematy, które ktoś nawkładał Ci do głowy. Śmierdzą i to na całe PiM.

Staraj się pisać bardziej wyważonym językiem i zawierać w swoich postach więcej faktów a mniej opinii i zwykłych andronów i będzie git.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

a mnie akurat posty Dzooomy sie podobaja :twisted:

jestem przeciwny, bo nie chce, aby moje dziecko poprzez legalizacje mialo ulatwiony dostep do narkotykow.

Izo, tak, znam przypadki agresji przy uzywaniu marihuany.

wydaje mi sie, ze dalsza dyskusja nie ma sensu - zwolennicy legalizacji nie przekonaja jej przeciwnikow i vice versa, a kontynuowanie tematu tylko zaostrzy konflikt.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Szaman pisze:
jestem przeciwny, bo nie chce, aby moje dziecko poprzez legalizacje mialo ulatwiony dostep do narkotykow.

Ad1
Znam przypadki agresji bez uzywania czegokolwiek :wink:

Ad2
Naprawde sie łudzisz ze jak ktos chce załatwic sobie to nie załatwi w Polsce?

Bardzo słabe argumenty tu padają, o nieprzyjemnym zapachu nie wspomne,Jasiuu dobrze skomentowal
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Hrabia Duuku pisze:
Szaman pisze:

Ad1
Znam przypadki agresji bez uzywania czegokolwiek :wink:

Ad2
Naprawde sie łudzisz ze jak ktos chce załatwic sobie to nie załatwi w Polsce?

Bardzo słabe argumenty tu padają, o nieprzyjemnym zapachu nie wspomne,Jasiuu dobrze skomentowal
Twoje argumenty sa mega slabe :roll:
Ad1: co to ma wspolnego? jesli ktos jest agresywny tylko z powodu trawy, to juz jest wystarczajacy argument.
Ad2: mozna tez zalatwic heroine, bron i nieletnie prostytutki. legalizujemy?

Kalesoner
Szczur Królów

Szaman, to kiedy się na te blanty ustawiamy, bo miałeś załatwić Białą Wdowę od kuzyna z Amsterdamu pamiętam?
Obrazek

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Szaman pisze: Ad1: co to ma wspolnego? jesli ktos jest agresywny tylko z powodu trawy, to juz jest wystarczajacy argument.

Coś mi się nie chce wierzyć w tą agresję z powodu trawy ^^ Nawet jeżeli, to był to pewnie odosobniony przypadek ^^

Szaman pisze: Ad2: mozna tez zalatwic heroine, bron i nieletnie prostytutki. legalizujemy?
I znowu nieletnie - ludzie trawa będzie legalna dla ludzi >18, to nie ma nic wspólnego z pedofilią, czy nieletnimi prostytutkami. To nie są argumenty tylko rzucanie hasłami w celu wywołania strachu przed zmianami ^^
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Izo pisze:Ponieważ?
Izo pisze:Sądzę tak na podstawie...
Izo pisze:Gdzie ja napisałem o mniejszym źle, chyba się nie zrozumieliśmy :D. Raczej chodziło mi o to, że zamiast walczyć z wiatrakami (domniemana społeczna szkodliwość marihuany), trzeba się zając poważnymi problemami.
Wszystko to się ze sobą wiążę. Legalizacja marihuany byłaby szkodliwa chociażby ze względu na turystykę narkotykową. Nie ma postaw by sądzić, że skoro głupi turyści wariują w Holandii (jak sam napisałeś) nie wariowali by w Polsce. Sytuacja nagłego zalegalizowania takich środków w większości Europy jest niemożliwa więc nie sposób wyeliminować owych turystów. Alkohol też jest legalny od 18 lat a kupno go przez podstawówkowiczów nie stanowi już żadnego problemu. Sądzę, że tak byłoby również z innymi imprezowymi używkami. To właśnie szkodzi społeczeństwu. Owszem, problemem jest alkohol, jet to problem poważny z którym trzeba walczyć. Nie zmienia to faktu, że można z nim walczyć, jednocześnie nie popierając marihuany. Czasami mnie ponosiło i używałem dużych dawek ironii. Ci (Ten) którzy mają podobne do mojego spojrzenie na tą kwestię zrozumieją, inni niekoniecznie. Niemniej dzięki Izo za sensowną rozmowę i jeszcze raz przepraszam za niektóre moje wstawki. Chętnie z Tobą kiedyś pogadam na tematy społeczne.
twoja stara śmierdzi
Cieszę się, że szanujesz moje zdanie. Rozmowa z Tobą to przyjemność. Wykazałeś się dodatkowo wielką oryginalnościom dzięki czemu przeczytałem twojego posta z wielką przyjemnością.
Zioło ma intensywny zapach który uznaję za nieprzyjemny i tyle. Jest to opinia subiektywna, którą wyrażam na podstawie osobistych doświadczeń. Szczególnie drażni mnie gdy palą to na stadionie. Nie widać ich a czuć. Właśnie czegoś takiego sobie nie życzę.
Hrabia Duuku pisze:Bardzo słabe argumenty tu padają, o nieprzyjemnym zapachu nie wspomne,Jasiuu dobrze skomentowal
[/quote] Cieszę się, że doceniłeś merytoryczną albo chociaż humorystyczną część jego komentarza.

Wcale nie miałem zamiaru Was przekonywać. Wyraziłem jedynie swoje zdanie. Nie ma co się łudzić. Polska to zbyt konserwatywny kraj na takie zmiany. Trzymaj się Szaman.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Dzoooma pisze:PS: Ludzie regularnie palący zioło strasznie śmierdzą :mrgreen:
TROLL HARDER.

Srsly, chłopaki, traktujecie poważnie gościa, który wyciąga legalizację pedofilii jako daleką konsekwencję legalizacji zielonego?

EDIT:
Dzoooma pisze:Cieszę się, że szanujesz moje zdanie.
Ja nie szanuję Twojego zdania. Uważam, że jesteś trollem, który sobie epicko zakpił z piszących tu użytkowników i chyba tylko przez temperaturę dyskusji potraktowali Twoje teksty jako godne reakcji zamiast zbyć milczeniem (tzn. wywołania reakcji Ci gratuluję, bo bycie successful trollem jest, wbrew pozorom, trudną sztuką).

No chyba, że to nie była prowokacja, nie trollujesz i naprawdę sądzisz to, co tu powypisywałeś. Tym gorzej dla Ciebie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Izo pisze:
Szaman pisze: Ad1: co to ma wspolnego? jesli ktos jest agresywny tylko z powodu trawy, to juz jest wystarczajacy argument.
Coś mi się nie chce wierzyć w tą agresję z powodu trawy ^^ Nawet jeżeli, to był to pewnie odosobniony przypadek ^^
no wlasnie. Tobie sie nie chce wierzyc w moje arguemnty, ale juz ja w Twoje powinienem :roll:
Izo pisze:
Szaman pisze: Ad2: mozna tez zalatwic heroine, bron i nieletnie prostytutki. legalizujemy?
I znowu nieletnie - ludzie trawa będzie legalna dla ludzi >18, to nie ma nic wspólnego z pedofilią, czy nieletnimi prostytutkami. To nie są argumenty tylko rzucanie hasłami w celu wywołania strachu przed zmianami ^^
to byl przyklad. jesli masz sie czepiac slowa nieletnie, to je wywal. pytanie pozostaje bez zmian.
Dzoooma pisze:Trzymaj się Szaman.
trzymam sie - pracuje dla GW wiec nie takie rzeczy mnie juz na tym forum spotykaly ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szaman pisze:Ad1: co to ma wspolnego? jesli ktos jest agresywny tylko z powodu trawy, to juz jest wystarczajacy argument.
PICS OR IT DIDN'T HAPPEN.

Wymyślać to sobie możemy nawet przypadki delirycznego szału po podaniu relanium. A podobno kapłani voodoo tworzyli zombie.

Znaczy, ta wypowiedź nie zasługuje na poważne potraktowanie bez podania źródła.
Szaman pisze:Ad2: mozna tez zalatwic heroine, bron i nieletnie prostytutki. legalizujemy?
Obrazek

Szamanku, jeśli Ciebie od używania heroiny, broni palnej i nieletnich dziwek powstrzymuje wyłącznie zakaz prawny i/lub wynikające z niego ograniczenia w podaży ww. towarów, to jest z Tobą naprawdę źle.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Szaman pisze:
Izo pisze:
to byl przyklad. jesli masz sie czepiac slowa nieletnie, to je wywal. pytanie pozostaje bez zmian.
Pierwszą cześć z wywracaniem oczyma pominę pozwolisz, natomiast tutaj z ciekawości - powiedz, czy serio widzisz analogię? Co ma wspólnego legalizacja broni na ten przykład z legalizacją marihuany? Nie rozumiem. Oglądałeś Bowling for the columbine Moore'a? Wiadomo, że mało obiektywny dokument, ale mi wystarczyła statystyka ile osób ginie rocznie w stanach od broni palnej. Czy naprawdę przez legalizację trawy Polskę spotka taki los?
Co do Heroiny to nigdzie nie ma legalizacji handlu narkotykami ciężkimi. Po raz kolejny liberalizacja prawna przydałaby się aby ludzie dorośli mogli uniknąć konsekwencji prawnych, bo aktualnie i tak pali kto chce, tylko po kątach trzeba się chować. Jedynym kontrargumentem na który nie ma odpowiedzi jest ewentualny (dla mnie wątpliwy) wzrost liczby ludzi palących. W Holandii tak się nie stało, ale to troszkę kulturowo odrębny kraj od naszego. Zobaczmy czy w Czechach tak się stanie. Jeżeli wedle obietnic w ustawie wzrost będzie stanowił problem i zlikwidują legalizację Czesi, to przyznam wam rację, ale na razie nie widzę, aby to miało nastąpić.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Legalizacja takich środków nie jest równoznaczna z pedofilią. Powiedziałem przecież wyraźnie, że nie mam zamiaru was przekonywać do swojego zdania w tej kwestii. Gdyby ktoś okazał się pedofilem byłoby zgoła inaczej. Chodzi o to, że ustępstwa tworzą ustępstwa. Legalizacja narkotyków miękkich zwiększa społeczną tolerancję na narkotyki twarde (na szczęście jeszcze nigdzie nie zalegalizowane) Legalizacja związków homoseksualnych prowadzi do przekonywania społeczeństwa, że dwóch facetów może adoptować dziecko. Z tego tworzy się liberalne społeczeństwo w stylu holenderskim co mi nie odpowiada. Wedle psychologii społecznej działa to tak:
1) . Spełnienie pierwszej , wstępnej prośby
2) Autopercepcja
3) spełnienie drugiej , trudniejszej prośby
Zaprzeczysz ale ludzie mają tendencję do takiego postępowania. Jeśli twierdzisz inaczej przeprowadź własne badania i zrewolucjonizuj nauki społeczne.

EDIT: Odnośnie Czech - myślę, że możliwości na zdelegalizowanie są nikłe nawet w przypadku gdyby pomysł okazał się dnem. Zbyt duża presja społeczna.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2010, o 22:04 przez Dzoooma, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tomku, odpowiadalem tylko na slabe argumenty Hrabiego - a Ty chyba juz jestes zmeczony dlugim dniem pracy, bo dokonujesz daleko idacych nadinterpretacji. zbyt daleko idacych.

nikt mi nie musi wierzyc - po prawdzie to nie dbam o to. jak juz wspomnialem, ta dyskusja i tak ani nikogo nie przekona, ani nie zmieni ustawodawstwa, wiec jest tylko zwyklym biciem piany.

EDIT:
Tomash pisze:
Dzoooma pisze:Cieszę się, że szanujesz moje zdanie.
Ja nie szanuję Twojego zdania. Uważam, że jesteś trollem, który sobie epicko zakpił z piszących tu użytkowników i chyba tylko przez temperaturę dyskusji potraktowali Twoje teksty jako godne reakcji zamiast zbyć milczeniem (tzn. wywołania reakcji Ci gratuluję, bo bycie successful trollem jest, wbrew pozorom, trudną sztuką).

No chyba, że to nie była prowokacja, nie trollujesz i naprawdę sądzisz to, co tu powypisywałeś. Tym gorzej dla Ciebie.
kpina to jest ten temat. a ja juz dawno nie spotkalem sie z tak sensownymi argumentami, prezentowanymi przez Dzooome, wsrod mlodziezy nt zielska. ma moje pelne poparcie.
jak troll zachowal sie Jasiuuu, ktory okazal przeciwnikowi zarowno brak szacunku (poprzez pisanie "twoja" z malej litery), jak i obrazajac jego matke. ale moze to wina trawy :twisted:

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Heh dyskusja to wymiana poglądów, ja nie widzę nic złego dopóki nie zaczną się wjazdy osobiste. Internet zmienia ludzi nie? ^^
Ja wiem, że w Polsce nie ma szans na legalizację, ani aborcję, ani zrównania praw mniejszości seksualnych, ani na poprawienie wielu innych niesprawiedliwości, ale to tylko forum, my tu nie zmieniamy świata, więc poluzujcie zwieracze, bo naprawdę, choć w to trudno uwierzyć, nie siedzimy w ławach sejmowych.

Dzoooma oni to zapisali, jeżeli pomysł będzie miał duże skutki negatywne to robią ciach! i po sprawie, taki jest warunek całej tej akcji. Na razie presji społecznej ani szaleństwa nie ma, ale zbyt wcześnie aby coś mówic. Zaczekajmy pół roku/rok i zobaczymy.

EDIT Szaman chwalisz poglądy Dzooomy bo są zbieżne z twoimi, zrozumiałe, ale szanuj poglądy innych, dla których ten temat to nie kpina, a marzenie. Pzdr

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Legalizacja nie nastąpi z innych przyczyn. Żadna partia polityczna nie strzeli sobie w stopę, proponując ustawę legalizującą.
Mentalność nie ma tutaj nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Izo pisze:Heh dyskusja to wymiana poglądów, ja nie widzę nic złego dopóki nie zaczną się wjazdy osobiste.
no wlasnie sie zaczely :?
Izo pisze:Szaman chwalisz poglądy Dzooomy bo są zbieżne z twoimi, zrozumiałe, ale szanuj poglądy innych, dla których ten temat to nie kpina, a marzenie. Pzdr
moja wypowiedz byla odpowiedzia na dosc agresywny post Tomasha, ktory niepotrzebnie zaostrzyl dyskusje :?
jesli temat ten ma byc peanem na chwale zielska, to dajcie znac - po prostu przestane go odwiedzac i wszyscy beda zadowoleni.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Ja nic na wjazdy niestety zrobić nie mogę :?
Zdecydowanie zacząłem tu pisać z nastawieniem na dyskusję i przy tym zostańmy. Szukam więcej info o tej czeskiej ustawie.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Właśnie doczytałem, że za twarde też nie pójdzie się siedzieć.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

No i dobrze.
Obrazek

ODPOWIEDZ