Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Re: Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Post autor: RAFIX »

weź dwa obrazu, bo na polu naprawdę dobrze działają w parze

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Co do wojowników na piechotę to nie zgodzę się do końca, że są do niczego.
Owszem na niektóre armie są słabe bo nigdzie nie dojdą(tak jak każda piechota), ale "niekitrające" się armie są całkiem nieźli. To chłopaki z 2+ sejwem i 5WSa w walce wręcz. Dodatkowo jeśli mają halabardy bardzo szybko kroją przeciwnika.
Warriorzy(ok.12) z markiem slanesza z rapturusem lub banner of rage całkiem nieźle spisują się przeciwko VC, DE(ofensywnymi na hydrze, gwardii, warriorach itp), Demony, Ofensywne Krasie, i generalnie na każdą ofensywną armię.
Kawaleria wiąże oddziały wroga szybciej a wojownicy stojący za kawalerią są dobrą kontrą do tego co potem ewentualnie będzie chciało zagrozić konnicy od boku, czy tyłu.
Tak naprawdę piechota to jedyna opcja, żeby w armii było więcej niż 10-12 modeli elitarnych rank and filowców.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

A co myślicie o Chosenach? Wydają się być warci swoich punktów. Mam taki pomysł żeby kupić tak 10 i pędzić ich przez pole bitwy z marką Khorna, zasłaniając im widok maruderami. Albo mógłbym wpakować między nich maga nurglowego. Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

jeżeli już do dawaj ich 15, w kupie siła a jak ci dojdzie tylko jeden szereg to raczej się nie popiszą
a zamiast marka khorna daj im banner of rage wtedy nigdy ci się furia nie skończy i mark nurgla

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Koszt 15 Chosenów ponad 400pkt... Tyle co 10 Knightów...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

tak ale to 15W i możliwość posiadania worda na 4+ lub czegokolwiek innego

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

A czy Mark Nurgla naprawdę jest im potrzebny? Strzały są chyba najmniejszym zagrożeniem dla Chosenów. Nie lepiej dać im Tzeentcha i spróbować dzięki temu zdobyć Ward Save na 3+? Mam jeszcze inne pytanie. Jak na regimencie oznaczyć markę konkretnego boga? Rzumiem, że wypadałoby namalować na sztandarze symbol boga, zmienić kolor zbroi, ale czy nie jest wymagane posiadanie odpowiednich modeli? Poza tym, z AB wynika, że Choseni mogą mieć tarcze i great weapony. Jak to odwzorować na modelu? I jeszcze jedno pytanie, obiecuję, że ostatnie ;) Z kim najlepiej wystawić maga Nurgla?

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

tarcze przyklei na plecy

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

MarsnTwix pisze:Mam jeszcze inne pytanie. Jak na regimencie oznaczyć markę konkretnego boga? Rzumiem, że wypadałoby namalować na sztandarze symbol boga, zmienić kolor zbroi, ale czy nie jest wymagane posiadanie odpowiednich modeli? Poza tym, z AB wynika, że Choseni mogą mieć tarcze i great weapony. Jak to odwzorować na modelu? I jeszcze jedno pytanie, obiecuję, że ostatnie ;) Z kim najlepiej wystawić maga Nurgla?
Sam sobie odpowiedziałeś-trzeba pomalować na odpowiedni kolor, daćodpowiedni sztandar i już. Jeżeli chcesz się bawić to możesz pokonwertować (Nurgle-z zombiakami, Tzeentch-kiedyś byłą taka ramka z mutacjami, ewentualnie z GSem, na Slaanesha i Khorne'a nie mam pomysłu :)).
Jeżeli masz dwuraka i tarczę, to tarczę zarzucasz na plecy (poszukaj sobie w necie zdjęcia krasnoludzich Hammerersów-oni mają dwuraki i tarcze na plecach). A maga Nurgla chyba najlepiej z Maruderami (wychodzą najtaniej).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Mam do WoCh:
12 Warriorsów
20 Chaos Houndów
Giganta Chaosu
3 Dragon Ogry
BSB na juggu
Hero na juggu
Warshrine

i teraz się zastanawiam co dalej kupować. Myślę nad boxem knightów i 2 boxami maruderów konnych, ale w sumie to nie wiem, może lepiej zamiast 2 boxów to jeden i jeden pieszych?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

cory ci sa potrzebne np marudy konne

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

częściej wystawisz 2x konne niz konne + piesze wiec kup konne a piechotę odłóż na później, jeszcze 2x knighci i koleś na dysku i armia fajna juz

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Kolesia na dysku tylku przez mail order się da? Bo na cytadeli, czy kilku innych sklepach internetowych nie znalazłem. :(

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Zrób sam
Obrazek

albo poszukaj inspiracji http://www.coolminiornot.com/browse

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

mozna zrobić samemu:) ale ja sam bede robił drugiego figurka za bardzo mi sie podoba i jeden egzemplarz musiałem miec:)
Mi się udało wyrwać na allegro ale pojawiaja się rzadko. Jesli jesteś zainteresowany zadzwoń do barda, nie mają w ofercie ale na zamówienie ściągają i wychodzi cenowo też cąłkiem akceptowalnie

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Witam

Ponieważ znajomy ma następującą armie i ma jak ją rozbudować:
20 Maruderów
12 x2 Wojowników Khorna
12 wojowników Tzeencha
1 olbrzyma
3 chaos ogry
smoka (galarucha)
rydwan (który ma zamiar przerobić na ołtarzyk)
czarusia konnego
bohatera Khorna na demonic mount
boh Khorna na piechotę
3 dragon ogry

Chłopak ma dylemat tego typu, chciałby dociagnąć wielkość wszystkich swoich jednostek wojowników do 15, zastanawia się zatem nad kupnem batalionu, lecz z drugiej strony myśli o kupnie dwóch boksów psów i dwóch konnych maruderów. Co jest lespszą opcją, bo cenowo wychodzi jeszcze mniej więcej taka samo? A zapomniałem dodać że może wydać około 230 złotych.

Mastah
Plewa

Post autor: Mastah »

maruderzy i knightci konno

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

psy marudy konne i rydwany polecam
rycerze strasznie obsysają ale nie zaszkodzi posiadać oddział czy nawet dwa

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Rycerze obsysają? :shock:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Też mnie to zdziwiło, jakieś argumenty?

ODPOWIEDZ