BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB

Post autor: Jasiuuu »

natomiast plastelina i makaron,
Przyjechanie z figurką z makaronu i plasteliny
:mrgreen: :mrgreen:

Tropic 2004' i 26 spawnów Morghula

makaron i plastelinę ( i dużo bitzów :P ) kupisz za grosze, a wspomnienia (traumatyczne) zapewnisz na lata : )
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, o 21:59 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 2 razy.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Turniej w czoko kosci i kalambury się nie pokrywają czasowo? :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

dzieci idą grać w kalambury a mężczyźni w czoko kości- proste.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

spoko, zmiescimy sie. noc jest dluga.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jasiuuu pisze:
natomiast plastelina i makaron,
Przyjechanie z figurką z makaronu i plasteliny
:mrgreen: :mrgreen:

Tropic 2004' i 26 spawnów Morghula

makaron i plastelinę ( i dużo bitzów :P ) kupisz za grosze, a wspomnienia (traumatyczne) zapewnisz na lata : )
Rok później Ptasznik z Malinem mieli z pasty do zębów ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Czy to naprade taki problem zrobić dobrą abominacje??

Bierzesz kilka clanratów, ze 2 rat ogry, można sie też pokusić o pare bitsowych rączek od slavow.
Układasz to w zgrabną kupke na jakiejś blaszanej płycie i wstawiasz do piekarnika rozgrznego do 300 stopni na 5 min.
Póżniej wystarczy ładnie pomalować i Abominacja gotowa - nie widze lepszej opcji na wykonanie jej :p
(przepis niczym jak z " Gotój z Pascalem)

Ile osób już sie wybiera do was w czwartek??
Bo ciągle sie zastanawiam czy nie wziaść sobie już wolnego.

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, o 23:24 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Smiechu pisze: Póżniej wystarczy ładnie pomalować
zbejcowac*

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Shino pisze:
zbejcowac*

Wiesz generalnie jak dla mnie to ludzie mogą sie na to i złamać - aby tylko nie śmierdziało i jakoś wyglądało.
Nie chciałbym trafić na abominacje która na dobrą sprawe nie powinna sie znalezc na stole - troszke chójowo będzie prosić przeciwnika o zdjęcie czegoś takiego ze stołu.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Smiechu pisze:
Shino pisze:
zbejcowac*

Wiesz generalnie jak dla mnie to ludzie mogą sie na to i złamać - aby tylko nie śmierdziało i jakoś wyglądało.
Nie chciałbym trafić na abominacje która na dobrą sprawe nie powinna sie znalezc na stole - troszke chójowo będzie prosić przeciwnika o zdjęcie czegoś takiego ze stołu.
Dlatego nie prosisz o to przeciwnika tylko sędziego. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Zarezerwujcie 1 teamw kalambury dla druzyny Nemezis 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

a Big boysom miejsce w loży Pokerzystów :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

własnie, właśnie, ktoś bierze zestawik do pokera? ;)

@Czarny- jak te "zabawy" nie będą się pokrywać to zapisz mnie na wszystko ;p

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Kalambury - Poppers Team

Zestawik pokera postaram sie załatwic.

Kto przyjezdza w piątek bo nie wiem ile miejsc w Pubie rezerwować. Nie wiem czy całego nei wezmiemy ?!

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

hey. jak wyglada sprawa z 1szym scenariuszem, piesnia c) ? - mozna wykrasc (R&F) oddzialowi na stale ta ceche? (w sensie- na ta bitwe np traci 1ws, a moj zyskuje 1ws?)

oraz co z 2gim scenariuszem, gdy np heraldem slanneshowym wylosuje AP? mam -2 do Sv czy poprostu sie nie liczy ten rzut -przerzucam czy poprostu "dostaje nic"?

pozd
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mobi pisze:hey. jak wyglada sprawa z 1szym scenariuszem, piesnia c) ? - mozna wykrasc (R&F) oddzialowi na stale ta ceche? (w sensie- na ta bitwe np traci 1ws, a moj zyskuje 1ws?)

oraz co z 2gim scenariuszem, gdy np heraldem slanneshowym wylosuje AP? mam -2 do Sv czy poprostu sie nie liczy ten rzut -przerzucam czy poprostu "dostaje nic"?

pozd
1. Tak "wykradasz" przeciwnikowi tą cechę na stałe, do końca gry i dajesz ją sobie. Dokładnie tak jak napisałeś.

2. Jego broń do walki wręcz jak i zasięgowa dodatkowe -1asv, zarówno w shootingu jak i hth (nie w magii).

W czwartek narazie zapowiadał się narazie chyba tylko kalafior z ekipą...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

CzarnY pisze: 3 bitwe mozna grac do oporu - wyniki zostana wprowadzone w niedziele rano. aktualka regulaminu jeszcze pojdzie w tej kwestii.
tym, co nas obliguje do 2:45 jest przede wszystkim fakt, ze po rozgrywkach sobotnich sprzet bedzie potrzebny do karaoke. sedziowie poza tym tez sie lubia czasem napic piwa ;). nie zakladamy obsuw, zrobimy wszystko, zeby ich nie bylo,
Panowie organizowałem XX Masterów i grałem ich bardzo dużej liczbie i wiem że obsuwy czasowe są ZAWSZE jeśli graczy mamy 100-120, a myślę że tyle do Was przyjdzie. Na pierwszą bitwę spóźnia się ok. 20% przyjezdnych z róźnych powodów korki, pierwszy raz kierowca jest w tym mieście itd.

Gramy pierwszy raz z Skavenami 7 ed. która mają chyba najwięcej zasad specjlanych ze wszyskich armii w WFB (może Orki mają jeszcze podobnie) i taka bitwa będzie długa, bo prawie nikt tym i z tym nie grał (a myśle że każdy mają figurki tej armii zabierze ją na was Master).

Zrezygnujmy z przerwy, bo jeśli komuś będzie bardzo na niej zależało to i tak ją sobie zrobi. Bitwy standardowo w Niedzielę na Masterach kończą się o 16:00, więc chyba przedłużyć nieco można (można też wcześniej zacząć, bo wszyscy wiemy jak jest z rannym niedzielnym wstawaniem).

Jeśli chodzi o dodatkowe atrakcje to fajnie, że będą ale jednak organizujecie Mastera WFB i to powinno mieć priorytet. Zreszta ok. godz. 20:00 myślę że większość graczy jeśli będzie chciała to w zabawach będzie grała udział.

2:45 powoduje że w praktyce na bitwę jest ok 20 min. mniej bo przenoszenie figurek, parowanie ponowne osób które ze sobą grały, przerwy na fajka itd. To w praktyce powoduje że np: grając empire nie jestesmy w stanie rozegrać 6 tur. Gra się pod presją czasowa i zamiast przyjemność z gry człowiek myśli tylko żeby nie dostać karnych jak na PGA.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, o 11:23 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

damy radę Daruś! Choć rzeczywiście 2:45 na pierwszych stołach, gdzie jest dużo kontrowersji to czasem za mało. Natomiast dobrze, że Barb będzie sędzią i nie trzeba będzie przeszkadzać Shinowi w czasie bitew. To duży plus w porównaniu do ostatnich masterów.

a co do skavenów, to też jestem ciekaw nowych ulepek abominacji 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Fisch pisze:damy radę Daruś!
Widać nie grałeś na PGA, choć może nie pamiętam - sprawdz sobie ile na PGA było karnych za przedłużanie i ile popytaj ile osób dograło swoje bitwy do końca jeśli miało przeciwnika o równym sobie skillu. Tam nie było gry z przeciwnikiem tylko z czasem :? , a to było porażka. Tak było na wszyskich stołach, a nie na pierwszych.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, o 11:40 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Panowie pomyślcie też na zbalansowoanymi mapkami z terenami, żeby nie było takich patelni jak na Masterze we Wrocku i później nie wiedzieć czemu ludzie się dziwą, że w Top5 jest 4 DE. Jeśli trafiamy przeciwko mengilą mając na swojej połowie jedne ruiny i małą górkę to chyba nie trzeba nic dodawać jaki raczej mamy tego finał. Ja grają z Robsonem na 5 różnych stołach z ważnych terenów raz na stole mieliśmy domek i raz lasek ale to chyba nie o to chodzi.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Co do czasu gier to możesz nas poprzekonywać, to przecież można zmienić nawet i w sobotę rano :)

Mapki terenów są już opracowane dawno temu, i w sumie nie ma problemu abym je tutaj zamieścił :) Pewnie wieczorkiem to zrobię...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ