Niech ryczy z bólu ranny łoś! WE ETC
Re: WE nowe podejście 2350
@Rince
Oj jak nie lubię takiego gdybania. Nie wszystkie armie to DE, nie wszystkie DE mają 4 bolce. Czasem tereny są ustawione tak, że dojadę. Dlaczego zakładasz, że zamierzam grać tylko wildami a reszta armi ma czekać aż mi ich zastrzelą, żeby ustawić się grzecznie w kolejce? Wierz mi, że nie mam zamiaru ich głupio tracić, chyba ze będzie mi się to opłacało, nie musisz się o to martwić. I serio nie uważam, że to że bolce bolą wildów było jakimś argumentem, że tancerze są lepsi do rozpiski WE na smoku.
Oj jak nie lubię takiego gdybania. Nie wszystkie armie to DE, nie wszystkie DE mają 4 bolce. Czasem tereny są ustawione tak, że dojadę. Dlaczego zakładasz, że zamierzam grać tylko wildami a reszta armi ma czekać aż mi ich zastrzelą, żeby ustawić się grzecznie w kolejce? Wierz mi, że nie mam zamiaru ich głupio tracić, chyba ze będzie mi się to opłacało, nie musisz się o to martwić. I serio nie uważam, że to że bolce bolą wildów było jakimś argumentem, że tancerze są lepsi do rozpiski WE na smoku.
Kalesoner pisał że będą siedzieć w maszynach a nie w elfickich bolcach – do elfickich bolców to akurat się fatalnie podjeżdża Wildami ale już do jakichś katapult, dział, Chuck to już idealnie – wystarczy że 2 dojedzie i plaża.
Do bolców elfickich też da się dojechać – jak się ma 32 driady to po prostu wystawi się taka piątka wildów tylko na jedną turę strzelania takiego bolca – czyli będzie jak w punkcie pierwszym – dojedzie dwójka i pozamiatane. Ewentualnie w ogóle się nie będą wychylać i driady załatwią sprawę.
Do bolców elfickich też da się dojechać – jak się ma 32 driady to po prostu wystawi się taka piątka wildów tylko na jedną turę strzelania takiego bolca – czyli będzie jak w punkcie pierwszym – dojedzie dwójka i pozamiatane. Ewentualnie w ogóle się nie będą wychylać i driady załatwią sprawę.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Mnie zastanawia brak slomki na lordzie, chociaz annoyency tez sie moga przydac...
Tez raczej jak reszta postawilbym na drugie dzialo (generalnei dzialo w WE bleeee) i fasta.
Tez raczej jak reszta postawilbym na drugie dzialo (generalnei dzialo w WE bleeee) i fasta.
ja bym zamienił netlingi na słomkę. jak wpadniesz w coś konkretnego to będzie bić po smoku, no i nie masz magicznych ataków w ogóle, ale w sumie magiczne ataki nie są aż takie ważne przy takiej ilości FS.
jestem jak najbardziej za wildami. poszukałbym punktów nawet na 3 oddział.
co do rarów.. musi być przynajmniej jeden rare który blokuje kowbojów.
ja ostatnio testowałem orzeł + waye i było ok.
co do odginaczek. można zrezygnować z jednych gg i wsadzić 5 gr.
pozdro
jestem jak najbardziej za wildami. poszukałbym punktów nawet na 3 oddział.
co do rarów.. musi być przynajmniej jeden rare który blokuje kowbojów.
ja ostatnio testowałem orzeł + waye i było ok.
co do odginaczek. można zrezygnować z jednych gg i wsadzić 5 gr.
pozdro
- Jacek_Azael
- Masakrator
Siema, oto moja pierwsza rozpa WE od 3,5 roku!
Cały czas kłopotliwy jest dobór lorów.
death/loren
death/metal
death/beast
death/shadow
shadow/loren
shadow/beast
shadow/metal
Glamourweave Spellweaver on Elf Steed @ 333.0 Pts
General; Glamourweave; Magic Level 4; Loren
Obsidian Lodestone [45.0]
Glamourweave Spellweaver on Elf Steed @ 313.0 Pts
Glamourweave; Magic Level 4; Death
Dispel Scroll [25.0]
Wild Rider Noble on Elf Steed @ 187.0 Pts
Battle Standard
Potion of Strength [20.0]
Stone of Rebirth [30.0]
Wild Rider Noble on Elf Steed @ 157.0 Pts
Hail of Doom Arrow [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
10 Wild Riders @ 323.0 Pts
std, mus; Razor Standard [45.0]
10 Wild Riders @ 293.0 Pts
std, mus; Standard of Discipline [15.0]
10 Wild Riders @ 288.0 Pts
std, mus; Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Glade Guard @ 126.0 Pts mus
10 Glade Guard @ 120.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2598.0
Cały czas kłopotliwy jest dobór lorów.
death/loren
death/metal
death/beast
death/shadow
shadow/loren
shadow/beast
shadow/metal
Glamourweave Spellweaver on Elf Steed @ 333.0 Pts
General; Glamourweave; Magic Level 4; Loren
Obsidian Lodestone [45.0]
Glamourweave Spellweaver on Elf Steed @ 313.0 Pts
Glamourweave; Magic Level 4; Death
Dispel Scroll [25.0]
Wild Rider Noble on Elf Steed @ 187.0 Pts
Battle Standard
Potion of Strength [20.0]
Stone of Rebirth [30.0]
Wild Rider Noble on Elf Steed @ 157.0 Pts
Hail of Doom Arrow [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
10 Wild Riders @ 323.0 Pts
std, mus; Razor Standard [45.0]
10 Wild Riders @ 293.0 Pts
std, mus; Standard of Discipline [15.0]
10 Wild Riders @ 288.0 Pts
std, mus; Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Glade Guard @ 126.0 Pts mus
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2598.0
W sumie, po dzisiejszej bitwie ze skavenami (13:7) jestem przekonany, że loren nie jest niezbędny, mało tego death mieli wszstkie kości.
Life/Beast otwiera naprawdę dużo możliwości, podobnie jak death/life. Świetnie się tym gra.
Semi, mała suka tylko na koniku przy lorach o których myślę, bo mają małe zasięgi.
Life/Beast otwiera naprawdę dużo możliwości, podobnie jak death/life. Świetnie się tym gra.
Semi, mała suka tylko na koniku przy lorach o których myślę, bo mają małe zasięgi.
Niech ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje.
Po skavenach jeszcze 3 testy.
Dwa na turnieju ta sama rozpa, na lorach death/life.
Maska na empire Kyśka, po szarży 10 widlow z razorem i z 2 herosami na 5 demisiów, która ustawiła grę. dalej tylko punktowanie deathem.
8-12 z DoC Shino, po mojej fatalnej grze. Shinux miał bardzo fajną rozpę na mnie. Z klasycznymi DOc myślę, że mam na stracie wiele lepiej.
Dziś 10: 10 z VC Zielonego, grałem na death/beast. Znów nieostrożna gra, mogłem po zabiciu odginaczek i duzych panow punktować z deatha, a wpakowalem się w sytuacje, w ktorej musiałem walczyć o remis.
Beast świetnie z tym działa i chyba taka rozpa zostaje. Cała rozpa jest mega i nie planuję nic w niej zmieniać.
Muszę się nauczyć grać WE znów, bo jeszcze nie do końca wiem, co potrafią konkretne oddziały, nie dość dobrze oceniam ryzyko i gram trochę za agresywnie. Trzeba korzystać z drafta póki jest.
Po skavenach jeszcze 3 testy.
Dwa na turnieju ta sama rozpa, na lorach death/life.
Maska na empire Kyśka, po szarży 10 widlow z razorem i z 2 herosami na 5 demisiów, która ustawiła grę. dalej tylko punktowanie deathem.
8-12 z DoC Shino, po mojej fatalnej grze. Shinux miał bardzo fajną rozpę na mnie. Z klasycznymi DOc myślę, że mam na stracie wiele lepiej.
Dziś 10: 10 z VC Zielonego, grałem na death/beast. Znów nieostrożna gra, mogłem po zabiciu odginaczek i duzych panow punktować z deatha, a wpakowalem się w sytuacje, w ktorej musiałem walczyć o remis.
Beast świetnie z tym działa i chyba taka rozpa zostaje. Cała rozpa jest mega i nie planuję nic w niej zmieniać.
Muszę się nauczyć grać WE znów, bo jeszcze nie do końca wiem, co potrafią konkretne oddziały, nie dość dobrze oceniam ryzyko i gram trochę za agresywnie. Trzeba korzystać z drafta póki jest.
Ostatnio zmieniony 1 gru 2013, o 17:01 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.
Według mnie powinienes wziąć heaven, dzięki temu masz rozpe która nie musi walczyc, nie musisz ryzykowac żadnych combatow. Możesz na luzie poczekać do 5 5 tury i wtedy się wszystkim wjebac w combat. A co do rozpy samej w sobie pomysł o treekinach można tm dołączyć herosów a z telefonem też robi się niezły sajgon