Nowa liga WFB w Warszawie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Miszczakos
Wałkarz

Re: Nowa liga WFB w Warszawie

Post autor: Miszczakos »

Prosze niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego nie wolno do wrightów strzelać??

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Przemcio251 napisał(a):
Ja na miejscu Vardena po 1 razie już powiedział sorry stinky ale popełniłeś błąd i to nie mój problem że czegoś zapomniałeś...
To wszystko moja wina...
Partyjki na wsi rozhartowały Vardena.
Nie wiem co Jacku rozumiesz poprzez rozhartowanie Vardena.
Ja jednak nie wyobrażam sobie nie pozwolić przeciwnikowi zadeklarować szarży, bo poruszył on już inny oddział, czy też nie powiedział że deklaruje jakiekolwiek punkty pary na czołgu.
Bitwy nie widziałem i bardzo tego żałuję.
Żałuję również, że nie było dzisiaj Falka w sklepie, przypuszczam, że posędziowałby.
Pewne jest natomiast to, że strzelanie do Wrigthów z armaty, czy też wyciąganie modeli z walki jest nielegalne i nie powinno mieć miejsca.
Nie było mnie podczas bitwy, tak więc spytam się. Czy powiedziałeś Vardenie twojemu przeciwnikowi, że nie może wyciągnąć modeli z walki, czy też siedziałeś cicho tylko obserwując i notując grę Gotiha? Mógł on po porstu tego nie wiedzieć.
Co więcej, jeżeli zgodziłeś się podczas bitwy, że kula armatnia przechodzi przez 4 ghulle, to o co jest teraz żal??
Jeżeli przechodziła przez 3, to trzeba było to powiedzieć Piotkowi i nie zgodzić się na 4 modele.
Jak już wspominałem nie widziałem bitwy i nie chciałbym jej oceniać.
Wydaje mi się, że zabrakło tam po prostu sędziego.

P.S.
Varden napisał(a):
A mnie proszę z ligi wypisać.

Z całym szacunkiem, ale to tez jest akcja żenadka :roll:
Coż, zgadzam się z Kubusiem.
Postępowanie w stylu, zabieram swoje grabki i uciekam z piaskownicy.
Więcej luzu na stare lata, nie ma się na co obrażać. :wink:
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Miszczakos pisze:Prosze niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego nie wolno do wrightów strzelać??
bo nie można ich zranić, przynajmniej z imperialnych dział
Obrazek

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Kielon pisze:Nie było mnie podczas bitwy, tak więc spytam się. Czy powiedziałeś Vardenie twojemu przeciwnikowi, że nie może wyciągnąć modeli z walki, czy też siedziałeś cicho tylko obserwując i notując grę Gotiha? Mógł on po porstu tego nie wiedzieć.
Powiedziałem i dostałem odpowiedź, że można. Mam 3 letnią przerwę w obyciu turniejowym, więc nie chciałem się ciskać.

Miszczakos
Wałkarz

Jak najbardziej sie zgodzę, nie moge ich zranić, to teraz wytlumacz mi jeszcze jedną sytuację idzie duży oddział z generałem, przed nim idą wrighty np w odległosci 3 cali to w tamtą stronę nie mogę strzelać wg twojej interpretacji. Do oddziału nie mogę strzelać bo przeslaniają mi go wrigty a do nich nie mogę strzelać bo ich nie mogę zranic przynajmniej zakladając że chce grać fair

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

a jak oddział jest za lasem to możesz do niego strzelać ??

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Nie widzisz oddzialu za wrightami nie strzelasz. Proste
Obrazek

Miszczakos
Wałkarz

Drogi Manfredzie wrighty to nie las, mogą dużo bardziej przypierdzielić pozatym dość sprawnie sie poruszają. Duke oczywiście nie widze oddziału za wrightami i do niego nie strzelam, strzelam do wrightow, celując na nich i licząc ze kula poleci dalej. Przyjmując interpretację Kalesonera nie mogę strzelać bo nie mogę zranić za wrightami tworzy sie strefa nie do ruszenia w moim przekonaniu jest w tym coś nie tak.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

owszem ale to nie zmienia tego że nie możesz strzelać do czegoś czego nie widzisz, a wraithy blokują losa, a z racji że nie możesz ich zranić, to nie możesz do nich strzelać
Prose jak pierdolenie ;)

Miszczakos
Wałkarz

Zgadzam sie blokują widok, ale prosze przytocz mi zdanie albo wskaż gdzie jest napisane że nie mogę strzelać do jednostki której nie mogę zranić?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

bo jest to pieprzo...m worstem, w takim razie jeszcze powiedz czemu nie mogę overgesować, nie jest to napisane a się tego nie robi albo przynajmniej nie powinno.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Manfred pisze:owszem ale to nie zmienia tego że nie możesz strzelać do czegoś czego nie widzisz, a wraithy blokują losa, a z racji że nie możesz ich zranić, to nie możesz do nich strzelać
Prose jak pierdolenie ;)
Może dla Ciebie.
Moim zdaniem można strzelać do wraciaków. Przeczytaj sobie opis strzelania z armaty.

Zresztą nie raz widziałem jak ludzie przez gapiostwo strzelali z ognistych klop po star dragonie z dragon armourem a gracz high elficki udawał niepokój 8)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Ta kwestia była wałkowana na forum zasad. Nie można deklarować strzału w model, którego nie możesz zranić i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Mylisz się Kalesoner. Można i znam przynajmniej jednego przedstawiciela LS, który na ostatnim lokalu w Warszawie strzelał do wraciaków z cannona 8)
Obrazek

Miszczakos
Wałkarz

piepr.... worstem byłoby gdybym zadeklarował specjalnie za duzo, nie widze żadengo problemu jezeli celuje we wrigtów po pierwszym rzucie kula znajduje sie przed lub na wrightach i ewentualnie po duzym dozucie ciut za a potem licze na kolejny daleki dorzut, problem bym widział gdyby moja deklaracja specjalnie byla już za jednostka

Kalesoner
Szczur Królów

Ok Fiszi ma rację, sprawdziłem sobie tamta rozmowę na kwestii zasad.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

piepr.... worstem byłoby gdybym zadeklarował specjalnie za duzo, nie widze żadengo problemu jezeli celuje we wrigtów po pierwszym rzucie kula znajduje sie przed lub na wrightach i ewentualnie po duzym dozucie ciut za a potem licze na kolejny daleki dorzut, problem bym widział gdyby moja deklaracja specjalnie byla już za jednostka
miodzio!
może zagramy? rozstawimy figurki, porzucamy kostkami a ja kopnę Cie w jaja i powiem że to dorzut, nie owerges

co za rozkmina, lololololoooool

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Ależ drogi Aronie_Banalny,

Weź podręcznik, przeczytaj zasadę eteryczności. Podpowiem. Mówi ona, ze nie można zranic eteryków niemagiczną bronią.

Jednak nie raz szarżowałem zwykłą ludzką kawaleria/klockami piechoty/smokiem bez magicznych ataków na wraciaki, zeby rozkręcić je staticiem.
Czy wałowałem?

Analogicznie się ma strzelanie z cannona do wracików. Nie liczysz, ze ich zabijesz lecz może Ci to przynieść korzyści.

Zagranie jest 100% legalne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Kalesoner pisze:Ok Fiszi ma rację, sprawdziłem sobie tamta rozmowę na kwestii zasad.
no cóż byłem przekonany że jes inaczej, ale nie bede się upierał ;) dla Mnie to lepiej

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co to za gadanie, vc i tak już mają ciężko na imperium.

ODPOWIEDZ