Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Asassello »

Jab pisze:
Szrederator pisze:Ja z was nie mogę. Jak można przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu? No po co?
No wpływu nie ma, ale zawsze można ożywić to nasze na wpół wymarłe forum HE :wink:
defetyzm siejesz.. ostatnio forum HE bardzo się rozruszało,
a Zwolin nawet przestał tyle spamować...

Ja tam czekam na jakieś konkretne wieści co do He i nowej edycji.. obecne plotki mówią jedynie tyle, że może dadzą coś HE by zrekompensować ogólne zmiany w zasadach.
Mi by wystarczyła zmiana zasady Speed of Asuryan, tak by piechota w dwurakami nadal waliła pierwsza.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

doublepost :P
Calmacil at Ulthuan.net forums posted that the 8th edition starter box will include plastic Swordmasters, Ellyrian Reavers, Lothern Seaguard and a Griffon.
He also said that there will be plastic White Lions and some other new releases which are not a part of the 8th ed starter box.
ja czekam tylko na gryfa, liczę że będzie podobnie wypasiony jak smok HE. Reszty mam już za dużo w swojej kolekcji.

oraz coraz częściej przewijająca się plota:
- ASF + wyższa inicjatywa = przerzuty nieudanych trafień w CC.

dodając do tego ASL dla SM i WL.. mamy piechotę atakującą zawsze ostatnią, ale za to trafiającą prawie zawsze na 3+ z przerzutem - więc w CC jeśli nas nie wykończą w pierwszej turze to robimy z przeciwnika przecier (piechota atakuje z dwóch szeregów) - szkoda ze mamy tylko 5+ AS.
Średnio tylko widzę duże oddziały elitarnej piechoty HE - będą strasznie drogie i nadal podatne na ostrzał. :/
Może errata do HE coś zmieni.

pozdrawiam
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Napisali że ok będzie 15 misji (z czego 10 z zajmowaniem terenów przez piechote ze sztandarami).
I myślę że jak to będzie prawda, to 15 SM z bieganiem po lasach i popychaczką może umiejętnie wbić do jakiegoś tam domku którego nie oddadzą za nic :). Natomiast jak zostaną pitched battle to przykro to mówić, ale bez dużego szcześcia, nie dojdą, a jak dojdą raczej się odbiją.

Trzeba być dobrej myśli.

Natomiast 21/25 PG + Warbanner będą kozaccy (8,8,5), atakują ASF 17 ataków, raczej na 3+ z przerzutem, potem S4, a do tego ward 4+ który może być lepszy od armorów 1+/2+ biorąc pod uwagę że tylko 1 wybrany sejv będzie dozwolony.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Asassello pisze: - ASF + wyższa inicjatywa = przerzuty nieudanych trafień w CC.

tym bardziej DP zostaną w mojej rozpie (1-2 oddzialy) :) pomimo braku marszu.
Nie będzie bardziej dewastacyjnej kawleri niż nasza :D
Im tego brakowalo, przerzutów hitów =D>
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Ożywiło się dlatego, bo ma wyjść nowa edycja i głównie w tym temacie coś się dzieje, więc dziękuje Ci za słowa poparcia :)
<nawet jeśli nie zamierzone>

Według Mnie SM będą atakowali w porządku inicjatywy no, ale i tak staje się to dupną jednostką skoro i tak wrogowie będą odpowiadali...
Przyszłość leży w PG :> 4+ Ward teraz brzmi kozacko, jeszcze te przerzuty ^^
Nie za bardzo rozumiem co w takim razie daje ASF... bo jak mamy więcej inicjatywy + asf to mamy przerzuty, a jak mamy mniej inicjatywy i ASF to...? Kolejne pytanie czy te przerzuty są zawsze czy tylko w 1 rundzie combatu? Jak dla Mnie to GW robi kolejny nie przemyślany krok... jak znam życie to nawet nie rozegrali jednej bitwy nowymi HE, żeby chociaż zobaczyć jak to działa...
Jak się piszę "ASL to ASL, ale HE damy coś żeby zrekompensować stratę", to niestety nic dobrego nie wróży #-o
Jak nam dadzą jakiegoś potworka i dadzą przegięte itemy to zrobią z HE nowe, lepsze DE,(ze względu na lepszy hate) nie ma to jak oryginalność ...
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

ASF i wyższa inicjatywa = atakujesz pierwszy i masz przerzuty hitów
ASF i niższa(równa) inicjatywa = atakujesz pierwszy
ASF, wyższa inicjatywa i dwurak = atakujesz ostatni i masz przerzuty hitów
ASF, niższa inicjatywa i dwurak = atakujesz ostatni

czasem będzie się opłacało walić WL hand weaponami ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

w sumie^^
Zapomniałem o tym że mają też zwykłą broń xD

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

zamiana sv i T na SM
5T 3+sv reroll hitów+ (IMO całkiem prawdopodobne, patrz 6ed.) ignorowanie ASL z GW
:twisted: :twisted: :twisted:

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

ta zmiana będzie chyba na 1 figurkę, i nie powiedzieli że na przyjazne/ wrogie unity wiec wszystko to domysły. Bo sory alee cisnąłbym na 3 klocach z T5, sv 3+ które zmiażdżą wszystko u przeciwnika :D

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

ale chciałbym to zobaczyć... tak chociaż raz...
-to ja grzeję do ciebie z miliarda repetek
-ok.. trafiasz połowę.... a teraz ranisz na 6 =D> =D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Na 3 takich klockach nie pograsz. Głównie dlatego bo możesz mieć jeden taki spell <chyba że to będzie jedynka z metalu, ale to jest mało prawdopodobne>
Po drugie jaka jest szansa, że przepchniesz aż 3 spelle na rundę?
Po trzecie nie SM a LSG, nie dość że mają łuki to nie kupujesz im tarczy i mają Boskie 6T a w dodatku AS 3+ no i masę ataków jak spearelfy.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ciekawe jak czar bedziedzialac na jednstki bez AS, albo z 0+? beda ginac od razu, wkoncy jedna z charakterystyk osiagnie poziom 0 :P (demony :D )
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

nie mozna miec 0+, maxymalny jest na 1+.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Relosu pisze:nie mozna miec 0+, maxymalny jest na 1+.
Można.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Brat_Kruger
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat_Kruger »

można - z tym że na 1 zawsze nie wychodzi

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Czytając wasze wypowiedzi bardzo się pogubiłem ,i nie znalazłem odp na gnębiące mnie pytania, więc zadam je wprost :P
Czy plotki mówią o wydaniu nowego army booka do he? nowe staty czary itp? Czy po prostu chodzi wam o zmiany zasad specjalnych które zmienią wiele taktyk i rospisek w nowej ed?

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

mówią o wywróceniu systemu do góry nogami i erratach do armii tak by były kompatybilne
to na 100% można powiedzieć
reszta to tylko plotki choć niektóre potwierdzone w 80-90% nawet
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Erraty?
Hmmm ciekawe ciekawe, zauważyłem że chcą ściągnąć asf, może ze względu na zapis w booku go zostawią :P.
Generalnie jakoś nie chce mi się zmieniać koncepcji rospiski, aczkolwiek wypadało by odkużyć tą piechotę, choć odstawienie smoka też przerąbana sprawa :(

Awatar użytkownika
Togashi
Pseudoklimaciarz

Post autor: Togashi »

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

528 z racji tej ze bd tam jeszcze fluff i masa zdjec armii itd.

ODPOWIEDZ