MASTER BLASTER 2010 - Gorzów Wlkp. 29-30.05.2010r

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Re: MASTER BLASTER 2010 - Gorzów Wlkp. 29-30.05.2010r

Post autor: Dalmar »

Młody pisze: No i rispekt dla Łukasza, nie wiem co sie tam stało, ale o Darku przegrywającym 19-1 dawno nie miałem okazji słyszeć :)
Wiesz raz na 50 bitew zdarza się, że ciebie kostki zawodzą w każdej syutacji, a przeciwnikowi wręcz odwrotnie. W 5-6 kluczonych momentach całej bitwy tak się właśnie zdarzyło (strzał ze stegadona który uwolnił się z comatu, a mógł w nim pozostać we Wrone, dużo poissonów - zdaje jeden na 7 wardów z przerzutem i trup, jego engine z moim BSB w psach ustał 4 tury po mojej sarży i w końcu dostałem od boku drugiego stedzia i całość się rozpłyneła, gdzie w rannego stedzia poszło ponad 30 ataków z siłą 7 i 5 przy wyższym WS, Engine dostaje z czaru 9 hitów z siłą 9 i szaman zdaje 2 wardy i stegnadon tez kilka kolejnych z czego tylko 1 ranę dostaje sam stegadon - ten sam z którym walcze później 4 fazy, jego heros wpada w 6 psów trafia wszystko, coś z psów oddaje i nie trafia nic i psy w drugiej turze się rozpływają i.... kilka tego typu innych sytacji...

Jak to mówią "LIFE..." :?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

kilka zdjęć z sobotniego wieczoru:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i epicki pobyt w biedronce :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Duke pisze:Tak specjalnie przegrałem bitwe zeby dostac kase,komorke i karte visa.Ogarnijcie sie 8)
Zapomniałeś jeszcze o browarze ;)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

dajcie im 0 z 5. bitwy i po krzyku ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Dobrze, że ktoś uwiecznił Cosma jak podrywa panią Stenię :mrgreen:

Na żywo wyglądało to jeszcze lepiej :D

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Dzięki za bardzo miły turniej. Niesamowita oprawa i świetna organizacja.
Ogólnie wielki szacuneK dla pozostałych graczy z top3. Niesamowita sprawa jak na tk.
Największą nauką z tego turnieju wyniosłem z nocy z Soboty na Niedzielę, a konkretnie żeby się nie pchać do Pokera jak się nie umie grać :D .

1 Bitwa
19-1
Grałem z Wampirami Harculesa, grało się dosyć przyjemnie ale sprawe wygrał slann z popychaczkami oraz błąd mojego przeciwnika oraz jego zdziwienie że Engine szarżując z flarą oraz drugim stegadonem rozkręca oddział Black Knightów.

2 Bitwa
17-3
Grałem z Wampirami (Przepraszam zapomniałem ksywki.
Powtórzyła się akcja z poprzedniej bitwy, tutaj również zdziwienie przeciwnika odnośnie stegadona rozjeżdżającego kawalerię. Chociaż chyba ja zdziwiłem się bardziej jak mój slann postanowił wysadzić pół gwardi z mistcasta a terradony już na początku bitwy gdzieś sobie poleciały. :D
Znowu skinki pokazały klase zabijając po kolei 2 Varghulfy.

3Bitwa
6-14
Grałem z Bretką Dąbka, Gra przegrana ze względu na mój tragiczny błąd ( do tej pory nie rozumiem dlaczego wydawało mi się iż gralle nie dobiegną) oraz bodajże 4 mistcasty na dużych kuźniach. Niesamowicie przyjemny przeciwnik do grania.

Noc:
Przegrałem bilet powrotny do domu w pokera :D

Bitwa 4
20-0
Grałem z Demonami nie pamiętam przeciwnika, przepraszam.
Nie do końca widziałem na oczy jako że był to okres 82 godzin niespania (Koncert ac/dc oraz nocne pociągi i stania na korytażach) dlatego też nie mogłem uwierzyć jak zobaczyłem dwie furie czekające żeby popchnąć mojego engina na bok psów. Reszta to już tylko wjazd gwardi na bok psów z bsb (Do tej pory nie rozumiem dlaczego szarżował na jednego terradona) oraz skinki mordujące kure.

Bitwa 5
19-1
Grałem z osobą która już raz mi spuściła ostry wpie***l więc złapał mnie spory stres.
Przeciwnik chyba mnie trochę zignorował oddając mi pierwszeństwo co pozwoliło mi odpalić warda i dwie dodatkowe kości dispella.
Owszem podczas całej bitwy miałem sporo szczęścia jednak trochę mnie obraża twierdzenie że wygrałem tylko dzięki szczęściu. I nie widze nic dziwnego w tym iż stegadon rozjeżdża w dwie tury oddzial fiendów slannesha. A ataków w stegadona nie było 30 tylko jakichs 6 ale nieważne. Aha i ten stegadon nie wpadł w psy tylko dlatego że z naganiania miał 5 cali czyli 1/3 cala za mało.
Slann nic nie zrobił z magi ale za to cała reszta poszła dobrze.

Ogólnie :
Ja chcę jeszcze raz. :D
I miłe że tak Śląsk jak i Wrocław twierdzą że od nich jestem
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Golonka pisze:I miłe że tak Śląsk jak i Wrocław twierdzą że od nich jestem
Kto tak z Wrocławia powiedział? ;]

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dla czego Cosmaty ma jakiś łańcuch na szyi? :D

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

No to i ja podziękuję za turniej. Fajnie było wpaść do Gorzowa po chyba dwóch latach przerwy, turniej trzyma poziom. Jedyne co mi się nie podobało to brak jakiegos sędziego z autorytetem, który jest na bieżaco z zasadami. Wydaje mi sie ża Szmajson ma jednak przerwę w aktywnym graniu (co ma przy pewnych niuansach zasadowych znaczenie) i jednak przdałby się ktoś typu Gogol/Jankiel/Szafa/MarekGolan itd. (nie żebym ja miał we wszystkim rację bo tak nie było, ale przynajmniej raz uważam że się pomylił, tak przynajmniej wynika z moich ustaleń z Shinem). To jedyny minus, reszta na plus.

Przez ostatnie miesiące 7ed chcę pograć trochę czymś innym niż moim typowym walcem na drakenhofie (póki jest na to czas), stąd też na MB pojechałem dość eksperymentalną jak na mój dotychczasowy styl gry rozpiską (i nie graną turniejowo). Zasadniczo zadziałała, ale widzę że brak mi jeszcze z nowym buildem doświadczenia stąd też wynik jakiś rewelacyjny nie był. 14te miejsce jest jednak w granicach przyzwoitości, tym bardziej że nikt VC chyba lepiej nie zagrał na MB.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Assur pisze:No to i ja podziękuję za turniej. Fajnie było wpaść do Gorzowa po chyba dwóch latach przerwy, turniej trzyma poziom. Jedyne co mi się nie podobało to brak jakiegos sędziego z autorytetem, który jest na bieżaco z zasadami. Wydaje mi sie ża Szmajson ma jednak przerwę w aktywnym graniu (co ma przy pewnych niuansach zasadowych znaczenie) i jednak przdałby się ktoś typu Gogol/Jankiel/Szafa/MarekGolan itd. (nie żebym ja miał we wszystkim rację bo tak nie było, ale przynajmniej raz uważam że się pomylił, tak przynajmniej wynika z moich ustaleń z Shinem). To jedyny minus, reszta na plus.
Tru. Bardzo chcielismy mieć dodatkowych sędziów... w ostatniej chwili Jankiel się wycofał.. a Furion który tak bardzo chciał sędziować zrezygnował w piatek... aa Shino wolal jednak zagrac.. co wyszło mu na dobre.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jednak przdałby się ktoś typu Gogol/Jankiel/Szafa/MarekGolan itd.
Ja miałem być - chłopaki nic nie mogli poradzić na to, że 4 dni przed turniejem coś mi wypadło
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Lucas pisze:Dobrze, że ktoś uwiecznił Cosma jak podrywa panią Stenię :mrgreen:

Musiałbyś widzieć, co robił z Morrokiem... :mrgreen:

A ja jeszcze dziś w nocy postaram się wrzucić całą galerię, cierpliwości :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Pamela
Wodzirej

Post autor: Pamela »

Dawaj Sławol, muszę sobie przypomnieć co robiłem od 23 do 5 :D
HD pisze:
FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
Połykasz? :D
Kocham to forum ;)

KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Przewalałeś kasę w pokera... I to dłużej, niż do 05:00 :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Hej wielkie dzięki za super turniej dla Szmaji i kolegów z Rogatego <ukłon>
Dziękuje za miłe gry moim przeciwnikom :*
i prośba nie znalazło się może czerwone pudełko z kośćmi i ręką flamera ??
Pudełko z "kości krwi" nadruk chaosu

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Sławol pisze:
Lucas pisze:Dobrze, że ktoś uwiecznił Cosma jak podrywa panią Stenię :mrgreen:

Musiałbyś widzieć, co robił z Morrokiem... :mrgreen:

A ja jeszcze dziś w nocy postaram się wrzucić całą galerię, cierpliwości :)
Ja wtedy poszedłem już spać, ale słyszałem okrzyki obu... ponoć macali się niemiłosiernie? :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Żeby tylko... :-#

Dobra, czas na więcej.

Jeszcze raz wielkie dzięki za udaną imprezę! Wiele się działo, było wesoło i wariacko momentami. Atmosfera bardzo sympatyczna, towarzystwo się bawiło pełną parą i obyło się bez żadnych poważnych akcji ;) Gratulacje dla wszystkich zwycięzców oczywiście! :)

Kto był, to wie. Ja ze swojego punktu widzenia uważam, że było naprawdę dobrze, a całe dwa dni upłynęły pod znakiem przede wszystkim dobrej zabawy. Miło było Wasze armie oceniać, naprawdę macie bardzo ładne figurki i to cieszy. Były armie zleceniowe, były armie autorskie, były też i takie, które sam malowałem i mogłem sam siebie ocenić :lol: Osobiście nie do końca mi podchodzi ten system oceny, bo w paru miejscach brakowało mi kilku rzeczy i trochę bym to zmienił, ale z SexRocketem musieliśmy się dostosować do tego, co już jest ustalone :) Poszło całkiem sprawnie.

Dzięki wielkie dla Wszystkich, którzy pomagali w ogarnianiu bałaganu na bieżąco, dzięki za poczęstunki i popitki, dzięki za godziny rozmów... I tak dalej i tak dalej.

Oto i cała galeria MB 2010

A poniżej kilka fotek przekrojowych.

Na początek dwóch gości, którzy mają chyba najbardziej naczochrane w beretach - Cosmo i Morrok :mrgreen: Obserwować Ich grę było naprawdę frajdą! W ogóle się bardzo lubią... Ekhm... ;)

@Cosmo, dla Ciebie specjalnie utwór ode mnie - żebyś nie zapomniał tej nocy:

http://www.youtube.com/watch?v=xqp0gqvvYdM

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Kamel
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Kamel »

W mordę...ale ja się gruby zrobiłem :D
"Największa ofiara- to ofiara z własnej woli." - Św. Maksymilian Maria Kolbe

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Golonka pisze: Owszem podczas całej bitwy miałem sporo szczęścia jednak trochę mnie obraża twierdzenie że wygrałem tylko dzięki szczęściu.

Dokladnie, skillem go pokonales :D Kto to jest ten Darek Polit, pyta caly slask!
Robson spotkal klocka, Darek golonke, takze drzyjcie tam wszyscy warszawiacy - u nas wiecej zamaskowanych mistrzow battla czeka by was upokorzyc! :D Na lokalach posysaja specjalnie maski, zeby sie nie demaskowac a potem bach trach - master, zniszczenie komus zycia i szybki powrot do krainy smalcu i wegla.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Sławol, Szmajson, po fotkach widać , że ćwiczycie intensywny layering, bo tu i ówdzie Wam trochę przybyło :D

ODPOWIEDZ