Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Impacty ogrowe tak jak rydwanowe liczą sie do CR ale jest tylko jeden impact od ogra, działają od 6 cali w góre i dopiero od 3 modeli! a za każdy model za nim jest + 1 do Siły impactow

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

No i kijowa sprawa, wolałbym już +1 impact za każdego ogra za

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Post autor: Qbazss »

Jeśli da sie bullsom 2 bronie reczne nadal przysługuje im premia -1 save?

Tak na logike wydaje mi sie że tak, ale...

kaputek0
Pseudoklimaciarz

Post autor: kaputek0 »

Oczywiście że tak .Bulle mają siłe 4 która modyfikuje pancerz o -1

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

sorry ze po polsku ale innego nie mam "Ogr walczący maczugą traci tę premię, jeśli używa jednocześnie innej broni lub żelaznej pięści" Z tego wynika że nie może bo używasz dodatkowej broni jednocześnie :( ci pewnie chodzi o armour pircing!! a nie o to że redukuje sie save od siły 4! przecież to jest oczywiste

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

To troche lipnie, myślałem że jak ogr używa 2 broni ręcznych to że ma 2 maczugi np... Ale i tak dzięki. A Tobie kaputku0 chodzi o naturalne ściąganie save z siły 4 +, a mi o to, że ogry maja specjalną zdolność z przebiciem pancerza...
Dzieki wielkie.

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Poczkaj na nowe ogry, które wyjdą w 201x roku. Może sie doczekamy jakichś nowości

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

co brać na brete ??:D

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

maneaterow :D z dwurakami :D odzdzialy po 4 :d wbija sie lanca zabija max 2 ty mu oddajesz i stoisz na 8 stubborna .. a potem to juz rzec , po za tym magia,magia i jeszcze raz magia :D i standardowo iron guty i jednych traperow zeby spowolnic 1 -2 lance

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

taka czwóreczka mentaurow kosztuje mase pkt, natomiast magia ogrowa na breta jest wręcz przecudowna!! puszczając 3 magami(powyzej 2k) puszczamy 6 czarów na 1 kosci! 3x panika, 3x2k6 z siła 2, a na dwóch pozostałych kosciach jakies czary pomocnicze. Na przetrzymanie bretki fajny jest pomysl Maćka ze 1 mentaur z tyłu a tyrant/bruiser z przodu przyjmują jakąś lance na klate i zdaja na stubornie a pozniej reszta armi robi na tej lency kanapkę! :lol2: dobrym rozwiązaniem też mogą być śmieciarki! bo ranią na 4 i zawsze moze wpaść ten Killing BLow! :twisted:

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

klocek maneaterow to fakt sporo pkt , ale sa wstanie majac bohatera wytrzymac szarze grali i sie odgryzc :p wiec to nie tak zle

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Nie wiem jak w Angielskim podręczniku do ogrów, ale w polskim jest napisane że śmieciarki mają zasade "Killing Blow" z tą różnicą, że możliwe jest wykonanie rzutu na pancerz. Jeśli to tylko w polskim tak jest to tylko potwierdzi się moje zdanie, że polskie podręczniki to zły pomysł.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

"Wystrzał z Wyrzutni podlega zasadzie Zabójczego ciosu. Poza tym wyjątkiem cel może skorzystać ze zwykłej Ochrony Pancerza."

Chodzi o to że jeśli Killing Blow nie wpadnie (założmy wyjdzie 5) można z ochronki korzystać. Moim zdaniem army booki po polsku to dobry pomysł, bo mogą zrozumieć zasady takie dzieci jak ja i poczytać sobie fajne historie czy opowiadanka tam zawarte.

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Zamierzam się niedługo wziąść za zbieranie ogrów i od jakiegoś czasu przeglądam to forum, więć myślę, żę najwyższy czas zabrać tu głos... 8)
Mimo, że to będzie offtop, to jednak wypowiem się w sprawie polskich podręczników... Panowie (i Panie;-)) przecież mieszkamy w Polsce i jesteśmy Polakami, więc dlaczego mielibyśmy mówić we własnym kraju w obcym języku... Może i polskie tłumaczenia są często skopane, ale z tym da się żyć... Macie możliwość żyć w wolnym kraju i mówić jezykiem waszych dziadków, którzy za wolność musieli oddawać życie, więc nie narzekajcie na polskie tłumaczenia, bo żebyście mogli mieć taki podręcznik to dawniej musiano przelewać za to krew, a i teraz ludzie muszą przesiedzieć jakiś czas na tym, więć szanujcie ich pracę...
Dosyć offtopu... :)
Pozdrawiam Ogrzy Bracia :twisted:

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

marcus_cheater pisze:Zamierzam się niedługo wziąść za zbieranie ogrów i od jakiegoś czasu przeglądam to forum, więć myślę, żę najwyższy czas zabrać tu głos... 8)
Mimo, że to będzie offtop, to jednak wypowiem się w sprawie polskich podręczników... Panowie (i Panie;-)) przecież mieszkamy w Polsce i jesteśmy Polakami, więc dlaczego mielibyśmy mówić we własnym kraju w obcym języku... Może i polskie tłumaczenia są często skopane, ale z tym da się żyć... Macie możliwość żyć w wolnym kraju i mówić jezykiem waszych dziadków, którzy za wolność musieli oddawać życie, więc nie narzekajcie na polskie tłumaczenia, bo żebyście mogli mieć taki podręcznik to dawniej musiano przelewać za to krew, a i teraz ludzie muszą przesiedzieć jakiś czas na tym, więć szanujcie ich pracę...
Dosyć offtopu... :)
Pozdrawiam Ogrzy Bracia :twisted:
chodzi o to ze podreczniki angielski i polski roznia sie czasem dosc znaczaco w kwestii zasad co utrudnia gre i wywołuje bezsensowne klotnie..
zreszta z Twoim podejsciem to nikt nie moze na nic narzekac bo ktos kiedys za to umieral...
Obrazek

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Wiem, że pojawiają się różnice, ale każdy ma prawo zrobić jakiś błąd, choćby w tłumaczeniu... Spróbuj sobie sam przetłumaczyć dajmy na to 100 stron podręcznika i w niczym się nie machnąć... Po prostu trzeba docenić też to, że komuś chciało się wydać ten podręcznik, choćby ze względu na to, że nie wszyscy perfekcyjnie znają angielski, a dzięki temu będą mogli spróbować swoją przygodę z WFB... A jak nie pasuje to sobie kupuj angielskie wydania...
I co do mojego podejścia, to ja po prostu jestem za polskimi, bo mieszkam w Polsce i czuję się przede wszystkim Polakiem, a nie jakimś Europejczykiem i wogóle...I ponadto jestem z tego dumny... Wkurza mnie już słuchanie o stubbornach, caddy'ich, power dice'ach, dispelach itp... To na pewno nie ułatwi także czasami gry...

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Wiekszosc graczy zaczynała na dispelach, caddych itp... Przestawienie sie teraz na "kosci rozproszenia" jest konieczne?? Wg mnie nie. Ciesze sie ze mamy tlumaczenia i pomagaja one wielu osobom ale niech nikt nie naciska ze mam dziekowac i chwalic je.
Tak jak lubie ogladac zagraniczne filmy bez lektora tak samo lubie czytac o "Cluster of Radiants" a nie "Roju Promieniuszkow"...

koniec offtopa z mojej strony
Obrazek

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Ja również nie mówię, że mamy je chwalić itp. i nie twierdzę, że podręczniki po angielsku są złe, ale jeżeli komuś się chciało wydać taki podręcznik po polsku i są w nim błędy, to nawet mimo takich błahostek nie wartonarzekać, skoro robi się to głównie ze względu na graczy...
Koniec offtopa również z mojej strony

A teraz do tematu... Jakie są zalety armią grania ogrów? Słyszę ciągle, że to lipna armia, że to i tamto, ale mimo wszystko czuję, żę ogry mają klimat i da się nimi grać... 8) Czy warto wogóle się zagłębiać w ich zbieranie, bo słyszę też, żę się zawiodę nimi, stracę kasę i wogóle?? :evil:

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Z ogrami jest tak: maja fajne modele, klimat, da sie nimi grac. Nie da sie jednak wygrac turnieju w Polsce :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Jasne, że sie da, a są trzy opcje:
1. Ma się łeb i grać się umie.
2. Wszyscy zawodnicy przez dziwny zbieg okoliczności nabawią się rozwolnienia czy innej niezawodnej choroby...
3. Korupcja... :twisted:

A tak serio, to ogry mają swój niepowtarzalny klimat, kto nie polubiłby armii biegających grubasków...

Zablokowany