DoW w 8 edycji
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Masakrator
Eh.....2x Hele 2x Cannon Dow 2x Hot Pot. No super.Cytuj:
Seeing as it's both rumour and potentially news, it seems that GW Italy will be reloading the Dogs of War and Chaos Dwarfs Ravening hordes lists (unchanged) onto their site, with 8th ed errata.
Fishu
Varinastari pisze:Eh.....2x Hele 2x Cannon Dow 2x Hot Pot. No super.

Z sensownymi ograniczeniami.
Poczekamy zobaczymy.kubon pisze:Pasiak. Moze jednak nie przegralismy wojny
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
-
- Masakrator
Oho tera bawimy się w ograniczenia
Ja na mniejsze pkt. wciskam 2xhot pot i 2x cannon

Teraz?Varinastari pisze:Oho tera bawimy się w ograniczenia![]()
Poczytaj moje wcześniejsze posty to zobaczysz czy teraz

bigpasiak pisze:Co za problem zrobić takie ograniczenia jak teraz?
Np max 1 działo w armii jak obawiacie się zalewu cannonów?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
-
- Masakrator
Wybacz, czasem ciężko jest omijać części wypowiedzi zakwalifikowane jako jęki tudzież utyskiwanie, by wyciągnąć z nich właściwą treść merytorycznąVarinastari napisał(a):
Oho tera bawimy się w ograniczenia
Teraz?
Poczytaj moje wcześniejsze posty to zobaczysz czy teraz

Tylko co to jest GW Italy? Dlaczego nie np. GW Szaman? No nic, zobaczymy. No i "niezmieniona wersja" to też niepocieszające w aspekcie AL do DoW. Mogliby chociaż muzyków potanić i dać magiczne sztandary... Żeby mi nie zepsuli koncepcji AL DoW by Border Princes gamonie;]
@ Pasiak
Zresztą to nic nie zmieni w mojej ocenie DoW w innych armiach na turniejach limited w Polsce. Podobnie jak special herosi, DoW powinno być zbanowane. Po prostu akcje typu 2 garni i 2 armatki będę mieć destrukcyjny wpływ na tę grę. Fajnie od czasu do czasu będzie wystawić klimatycznego w 8 edycji smoka ale jeśli każdy ma dostęp do działka to jaki ma to sens? Twoje argumenty co do działek DoW w armii WE są zupełnie nieuzasadnione przewidywanym przeze mnie meta game 8 edycji. Masz świetną armię pod wieloma względami więc nie rozumiem po co żeś się uparł na te działka? Przecież potrafisz chyba bez nich coś ugrać?
@ Pasiak
Zresztą to nic nie zmieni w mojej ocenie DoW w innych armiach na turniejach limited w Polsce. Podobnie jak special herosi, DoW powinno być zbanowane. Po prostu akcje typu 2 garni i 2 armatki będę mieć destrukcyjny wpływ na tę grę. Fajnie od czasu do czasu będzie wystawić klimatycznego w 8 edycji smoka ale jeśli każdy ma dostęp do działka to jaki ma to sens? Twoje argumenty co do działek DoW w armii WE są zupełnie nieuzasadnione przewidywanym przeze mnie meta game 8 edycji. Masz świetną armię pod wieloma względami więc nie rozumiem po co żeś się uparł na te działka? Przecież potrafisz chyba bez nich coś ugrać?
Znowu myślisz tylko o sobie. Pytasz: komu szkodzi to jedno działko w armii WE. Dla mnie zawsze działka w Welfach to była makabra. Najtrudniejszy element gry i psujący całą taktykę. Podobnie jak armatki w VC i lizzakach. A wszystkie te armie mają mocne "rary" i armatki były według mnie jedynie pójściem na łatwiznę, wybraniem prostszej drogi taktycznej - bo jak wiadomo łatwiej coś zestrzelić z działka niż wymanewrować przeciwnika skillem. Nawet jedno malutkie działko DoW w armii WE to za dużo. Niech działa będą domeną Imperium i Dwarfów... i może jeszcze czystego i biednego DoW. Mam nadzieję, że podobnie będą myśleć organizatorzy turniejów.Z sensownymi ograniczeniami.
No właśnie...Varinastari napisał(a):
Eh.....2x Hele 2x Cannon Dow 2x Hot Pot.

Drogi Fishu...Fisch pisze:...
Wymanewrować skillem można, ale jak się nie ma 15 mengili czy jakiejkolwiek maszyny to raczej trudno pokonać smoka czy G. Demona czy tanka... Próbowałeś?
Dobrze przeanalizuj wszystko proszę a potem dopiero napisz wywód.
Poczytaj 8 RB i zobacz jakie są zmiany.
Pokmiń co pojawi się stole i wtedy ogarnij WE.
LT staną się absolutnie nietykalne dla mnie mimo chmary strzał bo reszta armii z wydłużoną szarżą dojedzie bardzo szybko.
Nie pisz mi o niezasadności brania działka DoW dla WE bo to hipokryzja trochę.
Masz mengili, działa, hotpoty[ obecnie przeżywać będą renesans dzięki zjebanej zasadzie klop...], meneaterów, smoka, maga lorda z dostępem do każdego podstawowego lora więc nie mów mi nic o taktyce którą psuje Tobie moje działo w WE. Domyślam się że psuje także imperium jego taktykę tzw " na pałę tankami " za co przepraszam z całego serca, demonom " na pałę GD " i DE + HE " na pałę smokiem ". Kajam się i przepraszam że używałem tego działa żeby trochę wyrównać braki w moim 6 ed kodexie.

Myślę o sobie? No chyba nie do końca bo gdybym cisnął tylko na PG to w ciemno bym się upierał za:
Ja proponuję rozmowę o ograniczeniach które są konieczne.Varinastari pisze:2x Cannon Dow 2x Hot Pot.
Np. max 1 taki sam rar z DoW.
Chciałeś chyba powiedzieć monopol.Fisch pisze:Niech działa będą domeną Imperium i Dwarfów... i może jeszcze czystego i biednego DoW.
Teraz policzmy ile maszyn wojennych zastępujących cannony mają inne armie a ile ma WE...

Orły do redirectów bo nawet marszu dobrze nie potnie [ wystarczy zdać LD i jest gitara ] no chyba, że przeciwnik źle się ustawi to mogę zapolować na maszynki jakieś...
Waye fajni ale obecna zasada skirmishu daje takie małe pole do manewru, że aż strach. Przeanalizuj sobie ich poruszanie się i zdolności ucieczki [ schowania się ] od szarży czegokolwiek w takiej formacji... marne, bo nie ściśniesz modeli jak obecnie.
Drzewiec praktycznie niewystawialny z powodu artylerii innych armii i wyjebanej nowej lorowej magii...
Las nie zasłania LOS przypomnę a na tym bazowało WE.
Partyzantka.
Teraz już niemożliwa.
Tak więc nie mów mi o skillu kiedy robię co mogę i tylko nim udaje się coś z tego starego booka wyciągnąć.
Pamiętaj, że ja żadnego balancinga nie dostałem i gram tym co mam od dobrych paru latek przy czym nigdy nie twierdziłem że WE są słabe.
Jak będzie trzeba to sobie poradzę a później może przykładem orków zacznę żebrać o zmiany i dostanę wyjebane przedmioty, potem pojęczę jak DoW i też coś dostanę...
Kto wie, w końcu to im się sprawdziło...
Abandoned
Abandoned
Bo 2 tanki na 2350 nie wchodzą...
Ale jak będzie większa ilość pkt to zobaczymy...
Chociaż 2 helstormy i tank to jest ciekawa opcja...

Ale jak będzie większa ilość pkt to zobaczymy...
Chociaż 2 helstormy i tank to jest ciekawa opcja...

Abandoned
Abandoned
Drogi Pasiaku,
odpowiem.
I gdzie tu jest hipokryzja? Mam maga lorda bez żadnych itemów, bez przedmiotów dodających PD. No fajnie. WE też mają maga! Mam smoka. Super. WE mają lepszego. Serio. Patrzysz na to tylko ze swojej perspektywy, żeby Ci było łatwiej. Tymczasem przyzwolenie na DoW w kazdej armii spowoduje lawinę tych jebanych maszynek i gra na tym straci. O to się martwię.
Drzewko jest spoko (może tego bounda ugrywalnią). Dispella mają WE najlepszego w grze. Jak Ty narzekasz!
odpowiem.
Próbowałem;] Nie raz. DoW bez Manflayerów! (nie large targety mnie zjadły ale dwukrotnie zestaw Wrona + Flamery;]), Bretką na jednym trebku. Da się. W 8 edycji WE nie powinny mieć problemów akurat ze smokami czy tankami. Masz fajnych alterów, drzewko, wildów z warbannerem. Przecież obydwoje wiemy, żebigpasiak pisze: Wymanewrować skillem można, ale jak się nie ma 15 mengili czy jakiejkolwiek maszyny to raczej trudno pokonać smoka czy G. Demona czy tanka... Próbowałeś?
Kminię. Wydaje mi się, że mocno przesadzasz. Wydaje mi sie, że WE mają mocne i uniwersalne oddziały i wciąż będziesz w stanie ciskać wysokie wyniki na masterach.Pokmiń co pojawi się stole i wtedy ogarnij WE.
LoL. Nie wiesz co piszesz. Wystawienie tych jednostek wymaga 600 punktów w jednostkach core (obczaj sobie jakie to trudne), wystawienia obowiązkowego Paymastera, którego utrata = panika na całej armii! Hot Poty i Cannony to jedyne jasne punkty tej armii w 8 edycji a Ty chcesz, zeby każda armia mogła z nich korzystać bez wymienionego wyżej balastu? Uruchom sobie AB i spróbuj złożyć rozpę DoW.Nie pisz mi o niezasadności brania działka DoW dla WE bo to hipokryzja trochę. Masz mengili, działa, hotpoty[ obecnie przeżywać będą renesans dzięki zjebanej zasadzie klop...], meneaterów, smoka, maga lorda z dostępem do każdego podstawowego lora więc nie mów mi nic o taktyce którą psuje Tobie moje działo w WE.
I gdzie tu jest hipokryzja? Mam maga lorda bez żadnych itemów, bez przedmiotów dodających PD. No fajnie. WE też mają maga! Mam smoka. Super. WE mają lepszego. Serio. Patrzysz na to tylko ze swojej perspektywy, żeby Ci było łatwiej. Tymczasem przyzwolenie na DoW w kazdej armii spowoduje lawinę tych jebanych maszynek i gra na tym straci. O to się martwię.
Zwał jak zwał. Taki monopol jest moim zdaniem w porządku. Wolałbym monopol na alkohol.Chciałeś chyba powiedzieć monopol.Fisch pisze:Niech działa będą domeną Imperium i Dwarfów... i może jeszcze czystego i biednego DoW.
Przeczysz sobie sam Pasiak. To Ty walczysz o tę wszechobecną artylerię. Właśnie taka jedna skitrana armatka DoW sprawi, że się będzie grało fatalnie takimi unitami.Drzewiec praktycznie niewystawialny z powodu artylerii innych armii i wyjebanej nowej lorowej magii...
Drzewko jest spoko (może tego bounda ugrywalnią). Dispella mają WE najlepszego w grze. Jak Ty narzekasz!
Zobaczymy. Moim zdaniem partyzantka WE będzie miód majonez. Sprawdzę na Blessie przy najbliższej okazji. Jak coś to chętnie wymienię się całe Twoje brzydkie i słabe WE na całe moje pięknie "pomalowane" i mocne DoW;]Las nie zasłania LOS przypomnę a na tym bazowało WE.
Partyzantka.
Teraz już niemożliwa.
No proszę Cię. Ja się przerzuciłem na DoW dopiero jak LS wprowadziła BP. Nigdy nie jęczałem i nigdy tego nie będę robił. To dla bab.potem pojęczę jak DoW i też coś dostanę...
Kto wie, w końcu to im się sprawdziło...
Beton;] Poćwicz z bratem.Ja proponuję rozmowę o ograniczeniach które są konieczne.
Np. max 1 taki sam rar z DoW.

Drogi Fishu.
Kontynuując.
Chcesz się pochwalić
Drzewko w erze zawsze strzelających klop i braku ochrony w lesie? Alter ma sam tego smoka szarżować czy z wildami ze szmatą żeby stracić nie tylko herosa ale także i wildów?
Może mają razem w tanka szarżować?
Wolne żarty kolego. Spróbuj choć raz to pogadamy.
Jedyna szansa obecnie dla altera dla zaistnienia w rozpach to look out sir w 3 calach od unitu. Bo zasada, że qwa zawsze jest ktoś kto oddaje jest zabójcza dla moich miękkich herosów. Nawet jego przewaga z bycia pojedyńczym modelem zniknęłą bo widzi jak wszyscy i szarża na 18" już średnio wygląda... przy takiej losowości praktyczny brak pancerza i t3 bywają problematyczni...
Które?
Bo może patrzymy na inne kodexy?
Wymień oddział to powiem Tobie jak będzie działał teraz.
Właśnie sobie złożyłem.
Masz całkiem ciekawe opcje. Kilka corowych rankowych piechot z pikami. Całkiem sporo strzelania i kawalerię tak lekką jak i ciężką.
Na co Ty narzekasz?
Że nie masz driad? Czy kawalerii imperialnej?
Paymastera nie tracisz, po prostu używaj skilla do tego, przecież wiesz jak się to robi...
No i oświecę Cię, chcę żeby było tak jak w 7 czyli że najemnicy to najemnicy.
Żarty sobie robisz? Ja może mam przedmioty dające PD? Powiem więcej Twój mag może wziąć shadowa i dorobić sobie PD ja już takiej możliwości nie mam więc to chyba bez porównania być zamkniętym przy 3 lorach a mieć dostęp do wszystkich 8? W czym mój mag jest lepszy? Bo ma łuk?
Jak masz maga bez przedmiotów? Nowych corowych kto Ci zabrania brać?
Ze smokiem jest taka różnica, że mój zjada poole lorda a Twoj herosa, dalej chcesz porównywać? Pomyśl nad tym jeszcze raz. Lord mag + smok u Ciebie tak, u mnie nie.
Nie martw się. Jak będą plewne i nie będzie po co ich wystawiać to nikt ich nie wystawi.
Ułatwienie tego + zmiana strzałów z katapy sprawia że z ryzykownego drzewiec stał się prawie niewystawialnym nawet dla mnie [ a bardzo go lubiłem ]. Jednej armatki się nie boję i raczej nikt wcześniej się nie bał nawet jak zadaje k6 woundów w końcu w grze z imperium to norma była. Ty się boisz? Sam będziesz miał 2 i 2 hotpoty...
Dispela mam najlepszego tuż po dwarfach
Skirmish w klockach to pomyłka i wkrótce bless się o tym przekona.
Nie chce wynajmować całego DoW tylko jeden/dwa unity bo więcej pkt w rarach nie mam
Cement, idź popływaj...?

Fisch ma swoje zdanie i właśnie je przedstawia.
Dyskusja przednia.
Kontynuując.
No i jak Ci poszło?Fisch pisze:Próbowałem;] Nie raz. DoW bez Manflayerów!
Chcesz się pochwalić

Czyli jednak wracamy do maszyn... lub ich braku u innych...Fisch pisze:Bretką na jednym trebku
Raczysz żartować?Fisch pisze:W 8 edycji WE nie powinny mieć problemów akurat ze smokami czy tankami. Masz fajnych alterów, drzewko, wildów z warbannerem.
Drzewko w erze zawsze strzelających klop i braku ochrony w lesie? Alter ma sam tego smoka szarżować czy z wildami ze szmatą żeby stracić nie tylko herosa ale także i wildów?
Może mają razem w tanka szarżować?
Wolne żarty kolego. Spróbuj choć raz to pogadamy.
Jedyna szansa obecnie dla altera dla zaistnienia w rozpach to look out sir w 3 calach od unitu. Bo zasada, że qwa zawsze jest ktoś kto oddaje jest zabójcza dla moich miękkich herosów. Nawet jego przewaga z bycia pojedyńczym modelem zniknęłą bo widzi jak wszyscy i szarża na 18" już średnio wygląda... przy takiej losowości praktyczny brak pancerza i t3 bywają problematyczni...
...Fisch pisze:Kminię. Wydaje mi się, że mocno przesadzasz. Wydaje mi sie, że WE mają mocne i uniwersalne oddziały i wciąż będziesz w stanie ciskać wysokie wyniki na masterach.
Które?
Bo może patrzymy na inne kodexy?
Wymień oddział to powiem Tobie jak będzie działał teraz.
Hmmm...Fisch pisze:LoL. Nie wiesz co piszesz. Wystawienie tych jednostek wymaga 600 punktów w jednostkach core (obczaj sobie jakie to trudne), wystawienia obowiązkowego Paymastera, którego utrata = panika na całej armii! Hot Poty i Cannony to jedyne jasne punkty tej armii w 8 edycji a Ty chcesz, zeby każda armia mogła z nich korzystać bez wymienionego wyżej balastu? Uruchom sobie AB i spróbuj złożyć rozpę DoW.
Właśnie sobie złożyłem.
Masz całkiem ciekawe opcje. Kilka corowych rankowych piechot z pikami. Całkiem sporo strzelania i kawalerię tak lekką jak i ciężką.
Na co Ty narzekasz?
Że nie masz driad? Czy kawalerii imperialnej?
Paymastera nie tracisz, po prostu używaj skilla do tego, przecież wiesz jak się to robi...
No i oświecę Cię, chcę żeby było tak jak w 7 czyli że najemnicy to najemnicy.
Fisch pisze:I gdzie tu jest hipokryzja? Mam maga lorda bez żadnych itemów, bez przedmiotów dodających PD. No fajnie. WE też mają maga! Mam smoka. Super. WE mają lepszego. Serio. Patrzysz na to tylko ze swojej perspektywy, żeby Ci było łatwiej. Tymczasem przyzwolenie na DoW w kazdej armii spowoduje lawinę tych jebanych maszynek i gra na tym straci. O to się martwię.

Jak masz maga bez przedmiotów? Nowych corowych kto Ci zabrania brać?
Ze smokiem jest taka różnica, że mój zjada poole lorda a Twoj herosa, dalej chcesz porównywać? Pomyśl nad tym jeszcze raz. Lord mag + smok u Ciebie tak, u mnie nie.
Nie martw się. Jak będą plewne i nie będzie po co ich wystawiać to nikt ich nie wystawi.
Domyślam się. Skoro jesteś po odpowiedniej stronie tego monopolu...Fisch pisze:Zwał jak zwał. Taki monopol jest moim zdaniem w porządku. Wolałbym monopol na alkohol.
Nie przeczę. Jak już zauważyłem wcześniej :Fisch pisze:Przeczysz sobie sam Pasiak. To Ty walczysz o tę wszechobecną artylerię. Właśnie taka jedna skitrana armatka DoW sprawi, że się będzie grało fatalnie takimi unitami.
Każda inna armia ma czym strzelać... [ hehehe... zapomniałęm o VC i DoCH ,ale tu chyba mi wybaczysz bo nie widzę u nich problemu LT... ]bigpasiak pisze:Teraz policzmy ile maszyn wojennych zastępujących cannony mają inne armie a ile ma WE...Chyba tylko bestie nie mają żadnej machiny jak WE [ cyklopa nie liczę, wiadomo ] a tak każdy ma coś w zamian.
Ułatwienie tego + zmiana strzałów z katapy sprawia że z ryzykownego drzewiec stał się prawie niewystawialnym nawet dla mnie [ a bardzo go lubiłem ]. Jednej armatki się nie boję i raczej nikt wcześniej się nie bał nawet jak zadaje k6 woundów w końcu w grze z imperium to norma była. Ty się boisz? Sam będziesz miał 2 i 2 hotpoty...

Dispela mam najlepszego tuż po dwarfach

Nie będzie.Fisch pisze:Zobaczymy. Moim zdaniem partyzantka WE będzie miód majonez. Sprawdzę na Blessie przy najbliższej okazji. Jak coś to chętnie wymienię się całe Twoje brzydkie i słabe WE na całe moje pięknie "pomalowane" i mocne DoW;]
Skirmish w klockach to pomyłka i wkrótce bless się o tym przekona.
Nie chce wynajmować całego DoW tylko jeden/dwa unity bo więcej pkt w rarach nie mam

Tak żebigpasiak pisze:JA już zanzaczyłem ,że WE nie pozbędę się nigdy i napisałem stan faktyczny.

Przecież nie mówię że Ty. Jednak pewne tendencje były, chyba nie zaprzeczysz?Fisch pisze:No proszę Cię. Ja się przerzuciłem na DoW dopiero jak LS wprowadziła BP. Nigdy nie jęczałem i nigdy tego nie będę robił. To dla bab.
Aż nie wiem co odpowiedzieć...Fisch pisze:Beton;] Poćwicz z bratem.
Cement, idź popływaj...?

Kubon spokojnie.kubon pisze:Fisch ale ty głupoty piszesz to czasami aż mi sie odechciewa czytać twoich postów.
Fisch ma swoje zdanie i właśnie je przedstawia.
Dyskusja przednia.
Abandoned
Abandoned
Przez dłuzszy czas odpuszcze sobie chyba grę turniejową
No chyba że te DoWy nam przepuszczą
Spoko Pasiak. Po prostu słysząc przez cały czas jak Welficka partyzantka będzie świetna i jakie w 8ed. będziemy mieli pro Rary odechciewa mi sie czytać to forum. Mam nadzieje ( możliwe że nadzieja matką głupich ) że erraty prprawie sytuację WE
Co do DoW. Armie z 6ed. niech je mają z sensownymi ograniczeniami ( jak pisał Pasiak).

Spoko Pasiak. Po prostu słysząc przez cały czas jak Welficka partyzantka będzie świetna i jakie w 8ed. będziemy mieli pro Rary odechciewa mi sie czytać to forum. Mam nadzieje ( możliwe że nadzieja matką głupich ) że erraty prprawie sytuację WE

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Tak w zasadzie to wogóle zabili tę armię definitywnie
Dogs of War
Ignore all references to Dogs of War.
Dogs of War
Ignore all references to Dogs of War.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
Na włoskim GW zamieścili AL do CHD z Ravening Hordes, z tego, co widzę bez żadnych zmian :/ Podobno jest tam tez gdzieś DoW
http://www.chaos-dwarfs.com/forum/showt ... p?tid=7832
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... warves_PDF
http://www.chaos-dwarfs.com/forum/showt ... p?tid=7832
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... warves_PDF