Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Arbiter Elegancji pisze:
Generał #54 pisze:Podłącze się pod pytanie do minerów.
Czy generał armii może podłączyć się do minersów jeżeli nie chcemy ich wystawiać normalnie, a chcemy, żeby kopali tunele...
Chodzi mi o to, że na początku gry armia musi mieć chyba generała a jeżeli nie wystawie oddziału minersów bo będą pod ziemią to de facto w armii generała nie będzie... :/
musisz mieć generala w rozpie, nie ma obowiązku wystawiania go na początku bitwy, więc jak wykupisz mu Rune Of Brotherhood to możesz go wrzucić do klocka Górników.
Popieram.
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Szybkie pytanko - czy malego Runiarza można włączyć w skład maszyny, tak żeby korzystał z jej tafa podczas strzelania?
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nie, w tej edycji herosi nie moga dolaczac sie do war-maszyn.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

dideroo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: dideroo »

Kowadło za co zżera punkty? Za hero czy za lorda a moze za oba?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

za lorda

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Kowadło do bitwy przynosi ze sobą Runelord, co zresztą pisze w AB.
Jasnym jest zatem, że zżera część tych 25% przeznaczone na Lordów.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Rangerami nie można szarżować w pierwszej turze jeżeli to my zaczynamy gre. Taka jest zasada scoutów, ale czy można ich popchnąć do szarży z kowadła?
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Według uściśleń sędziowskich nie można, ponieważ nie jest to popychaczka przymusowa.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Wg uściśleń tylko tacy Orkowie z Waaagh mogą, krasie nawet z kowadła nie. Ale jeśli nie grasz na turnieju i nie na US to imo można.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Kowadło rozstawiamy w momencie wystawiania machin czy bohaterów? Gdzieś mi to umknęło :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Kiedyś była o tym dyskusja, wyszło na to że z maszynami.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Może i wałuję ale kowadło zawsze wystawiam z charakterami i tak to ma małe znaczenie bo i tak zawsze się kończę pierwszy wystawiać
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Ja tam razem z maszynami ;] I tak jak wyżej - nie zdarzyło mi się, żeby ktoś skończył przede mną.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jak myślicie - czy wystawienie Longbeardów (metalowych), jako klocka zwykłych Warriorów (z dwurakami), może być przez sędziów na turnieju potraktowane jako proksowanie? #-o
Dziadki to w sumie "upgrade" zwykłych wojowników, choć rozumiem, że dla czepialskich może to być mylące. :roll:

Awatar użytkownika
kharnak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kharnak »

Imo nie bo jak postawisz zwykłych plastikowych warriorów jako longbeardów nikt nic do ciebie nie ma prawa mieć :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Quaki pisze:Jak myślicie - czy wystawienie Longbeardów (metalowych), jako klocka zwykłych Warriorów (z dwurakami), może być przez sędziów na turnieju potraktowane jako proksowanie? #-o
Dziadki to w sumie "upgrade" zwykłych wojowników, choć rozumiem, że dla czepialskich może to być mylące. :roll:
Jeśli nie będziesz miał w rozpie klocka Longów to nie powinno być problemu.
Jeśli byś mial np. klocek longów i klocek warriorów i metalowe Longi robiłyby za obie jednostki lub za warriorów a Plastikowi Warriorzy za klocek longów to byłby problem bo takie wystawienie wprowadza przeciwnika w błąd co nie jest mile widziane.

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

Mam pytanie z rodzaju dziwnych :

Czy jak w niektórych regimentach użyje z jednej albo więcej podstawek 40x40 mm ( na której zamiast 4 chłop-a będzie np 3 ) to na turniejach bedzie jakiś problem z tego faktu ? Chodzi mi głównie o te rygorystyczne i najbardziej prestiżowe turnieje ?

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

nie bedzie problemu zadnego
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Nie będzie problemu ;] Ładnie wykonane fillery (tak to się zwie) mogą być prawdziwą ozdobą oddziału.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

mam pytanie odnosnie kowadla.
jestescie pewni, ze jest wystawiane razem z innymi war-maszynami? bo na stronie 483 w spisie krasnoludzkich jednostek thorek (wraz z kraggim i gwardzistami) nie jest war-maszyna tylko unique.
a jest to zwykle kowadlo z dodatkowym domkiem dla kraggiego.
oczywiscie nie neguje tego, ze jest to war maszyna. chodzi mi tylko o to czy z racji typu jednostki unique, kowadlo nie powinno byc wystawiane razem z innymi bohaterami.

samego kowadla nie ma tam opisanego ale z racji podobienstwa do tego special charaktera porownuje, zwykle kowadlo z thorkiem.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

ODPOWIEDZ