Armie Proxów Na Turniejach
Re: Armie Proxów Na Turniejach
Tylko co jak ci BK będą grali przeciw graczowi HE, który ma kolorystykę armii w ciemnej czerwieni i będzie miał kilka regonów nowych DP.
Wtedy rozróżnianie jednostek będzie odbywało się po podstawkach czy po tym, w którym kierunku koniki są zwrócone?
Wtedy rozróżnianie jednostek będzie odbywało się po podstawkach czy po tym, w którym kierunku koniki są zwrócone?

a jeśli 2 gracze skaveńscy będa grali ze sobą to jak oni odróżnią biedni te jednostki która czyja, pewnie jeszcze pójdą do domu ze złymi figurkami bo nie będa wiedzieć który szczur jest czyj:D:D:D i tylko podstawkami ich odróżnią, ale przecież nie, mogą jeszcze odwrócić jednostki do tyłu:P
@Wieszkto- problem wynika z tego że brakuje trzeciej nazwy pomiędzy proksem a konwersją czyli czyms zaanektowanym do armii ale jeśli pomalowanym inaczej to wtedy już pasującym;] bretońska magiczka jako wampirka? czemu nie, odpowiednio pomalować.. szkielet tk w vc? ork z wh40 w zwykłych tylko z inna podstawką i odpowiednim uzbrojeniem? proks to nie wszystko co zastępuje coś innego, to negatywne okreslenie dla zastąpienia pudełkiem zapałek steamtanka czy wilkami jazdę bretońską...
@Wieszkto- problem wynika z tego że brakuje trzeciej nazwy pomiędzy proksem a konwersją czyli czyms zaanektowanym do armii ale jeśli pomalowanym inaczej to wtedy już pasującym;] bretońska magiczka jako wampirka? czemu nie, odpowiednio pomalować.. szkielet tk w vc? ork z wh40 w zwykłych tylko z inna podstawką i odpowiednim uzbrojeniem? proks to nie wszystko co zastępuje coś innego, to negatywne okreslenie dla zastąpienia pudełkiem zapałek steamtanka czy wilkami jazdę bretońską...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Asassello pisze:Tylko co jak ci BK będą grali przeciw graczowi HE, który ma kolorystykę armii w ciemnej czerwieni i będzie miał kilka regonów nowych DP.
Ci z czaszkami i długimi kłami to wampiry Ci z białymi plamami na sukienkach to HE

T
zapomniałeś o czerwonych serduszkach..

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Panowie ale widać przynajmniej co proksy reprezentują , jako tako wiadomo o co tu chodzi.
A nie ta paczka chusteczek i 3 gobliny to działo imperium.
A nie ta paczka chusteczek i 3 gobliny to działo imperium.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Wtrącę swoje trzy grosze do dyskusji. Ja miałem zawsze proste rozgraniczenie: proksem nie jest coś, co GW mogłoby równie dobrze zapakować do pudełka i napisać że jest to właśnie ten model. To znaczy: jeśli zrobisz konwersje grave guardow z imperialnych great swordów i po pomalowaniu będą wyglądały tak, że GW mogłoby spokojnie Twoje modele zapakować w pudło i sprzedawać jako grave guards to wtedy nie jest to proks.
Dlatego też spokojnie podchodzę do używania zamiennie czarodziejek brety w imperium, różnych maści rycerzy za blood i black knightów, katapult za trebeusze i na odwrót, wolfy za dire wolfy itd.
Dlatego też spokojnie podchodzę do używania zamiennie czarodziejek brety w imperium, różnych maści rycerzy za blood i black knightów, katapult za trebeusze i na odwrót, wolfy za dire wolfy itd.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
Karli: niby dobra definicja ale problem pojawia się przy alternatywnych jednostkach tego typu jak TK pokazane parę stron wcześniej. Bo można wymyślić bardzo fajną jednostkę pasującą fluffowo a jednak nie będącą dokłądnie tym czym jest w army booku np. Kultyści Khaina z flagelantów i korsarzy jako witchki lub dragon princes na lwach. I tutaj sprawa bardzo się komplikuje bo ocena takich figsów jest bardzo subiektywna.
pozdrawiam
pozdrawiam
Długa dyskusja się rozwinęła
ja od siebie dorzucę, że mam dość nietypowy patent, który stosuje przy braku wysiwygu. W moim oddziale krasnoludów, mam pomieszanych tych z bronią dwuręczną jak i tych z tarczą i toporem (głównie ze względów estetycznych) natomiast na sztandarze mam wymalowany piękny freehand z rysunkiem dwuręcznego młota i stylizowanym na pismo runiczne napisem "dwuraki"
i każdy przeciwnik wie co mam na oddziale 

Problem pojawia się gdy sztandarowy ginie z powodu zasady Last Stand, a Twój oddział ucieka i zbiera się już bez niego 

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Wracam do wfb po paru latach i jako len totalny mam zamiar zmieszac lucznikow HE i WE, sklejajac ich mozliwie bardzo pomieszanych. Wiem, ze czesc bedzie wygladala troche bardziej jak wysokie, czesc bardziej jak lesne, ale jesli reszta armii ewidentnie bedzie HE/WE, a ktos mi sie przyczepi, ze elf z lukiem to prox, bo przedstawia troche innego elfa z lukiem niz bazowo, to pekne ze smiechu ;d
Podobnie lekko przerobiony lord na gryfie z isle na bsb na orle - jest elf na orle ze sztandarem? Jest. Ktos ma problemy z rozpoznaniem, ze ten koles w armii WE to bsb na orle? Watpie. Prox czy legal? Jak ktos mi zarzuci proxa, to znow strzele rotfla.
Staroedycyjni scouci WE lub waywatchersi wystawieni jako shadow warriorzy? Full wysiwyg sie zgadza, na pierwszy rzut oka roznia sie od lucznikow. Naprawde chcecie mi wmowic, ze ktos bedzie mial problem i nazwie to proxem, oraz wywali mnie z turnieju? O_o
Podobnie lekko przerobiony lord na gryfie z isle na bsb na orle - jest elf na orle ze sztandarem? Jest. Ktos ma problemy z rozpoznaniem, ze ten koles w armii WE to bsb na orle? Watpie. Prox czy legal? Jak ktos mi zarzuci proxa, to znow strzele rotfla.
Staroedycyjni scouci WE lub waywatchersi wystawieni jako shadow warriorzy? Full wysiwyg sie zgadza, na pierwszy rzut oka roznia sie od lucznikow. Naprawde chcecie mi wmowic, ze ktos bedzie mial problem i nazwie to proxem, oraz wywali mnie z turnieju? O_o
Teraz nie można nic powiedzieć, pomysł jak pomysł.Rasti pisze:Mieszanie boksów to moim zdaniem słaby pomysł. DO tego dochodzi kolorystyka. Rozumiem, że chcesz za jednym zamiarem mieć WE jak i HE, ale moim zdaniem to wymaga niezłego pomysłu i trzeba w to włożyć trochę pracy.
Generalnie chopie się musisz postarać żeby nie wyszedł crap.
Tak btw, dowiedziałem się, ze jak się nie ma tray'ow wymodelowanych z "centymetrowym" rantem to są obcinane pts za hobbystyke?
why??
z tymi trayami to chyba przesadziles
ktos ci dobra glupote wcisna

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A