Kolorystyka zgodna z zamówieniemsmiejagreg pisze:Ktoś zamówił aż tak oczojebny błękit![]()
Malarskie inspiracje Starego Świata
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Malarskie inspiracje Starego Świata 03.11 Krasie, Abomka
Za same modele to klient ma brawa. Klasyka ponad wszystko
Klient zadowolony - najważniejsze. Mi się te neony niebieskie też za bardzo nie podobają, no ale "klient nasz pan"
Może jedynie rękawice za mocno się zlewają miejscami z zarostem.
Klient zadowolony - najważniejsze. Mi się te neony niebieskie też za bardzo nie podobają, no ale "klient nasz pan"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Może Ty coś wyciśniesz z tych figsów spróbuj maksymalnie zakryć ich obrzydliwość - nie mylić z obrzydliwością nurglitów... Czekam na postępy prac i na krasie 
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ty tu nie mieszaj, tylko dawaj rewelacyjną figurkę Bugmana na tej podstawce, ale już
...
jakoś kolor skóry za bardzo podobny jest do złota, albo na moim monitorze tak to wygląda...
wbrew pozorom te figsy mają sporo detali, trochę szkoda, że tylko basic
i jeśli mogę coś zasugerować to malować im brody na różne odcienie białego/szarego w klocku będzie lepiej wyglądało
i jeśli mogę coś zasugerować to malować im brody na różne odcienie białego/szarego w klocku będzie lepiej wyglądało
Brody będą różneThorkild pisze:jakoś kolor skóry za bardzo podobny jest do złota, albo na moim monitorze tak to wygląda...
Co do poziomu...modele rzeczywiście są rewelacyjne i powalają ilością szczegółów - ale rzeczywiście tylko basic i typowo na stół
Postaram się tak zrobićdzikki pisze:Rozjaśnij skórę chociażby na wypukłych elementach np. nos, kłykcie itp. Nie myślałeś o lekki krawędziowaniu brązu np. złotem. Drobna linia na krawędzi brązu da wrażenie zużycia.
Zrobiłem jeszcze jedno zdjęcie tym razem na białym tle - które tło lepsze do robienia fotek ?:)

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ćwicz, ćwicz dwarfy, Az, jeszcze trochę trza poćwiczyć
. Niestety, poziom podstawowy imho nie powinien być w ogóle prezentowany w galeriach, gdyż nie mówi wiele o malarzu. No chyba, że mamy do czynienia z takim Kacprem, u którego podstawowy jest lepszy od mojego topa
. Skóra faktycznie słaba jakaś...
Poprawi sięsmiejagreg pisze:Ćwicz, ćwicz dwarfy, Az, jeszcze trochę trza poćwiczyć![]()
. Niestety, poziom podstawowy imho nie powinien być w ogóle prezentowany w galeriach, gdyż nie mówi wiele o malarzu. No chyba, że mamy do czynienia z takim Kacprem, u którego podstawowy jest lepszy od mojego topa
. Skóra faktycznie słaba jakaś...
Malarzem jestem raczej słabym, więc ja też patrząc na prace Kacpra albo innych zdolnych na tym forum dochodzę do wniosku, że maluję chyba na poziomie -3 ale z drugiej strony najważniejsze, że jest radocha i fajnie spędzony czas
Skóra będzie poprawiona