Lubelska Liga Warhammera

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Re: Lubelska Liga Warhammera

Post autor: kotson »

PRZYPOMINAM O OBOWIĄZKU OPŁATY ZA UDZIAŁ W LIDZE!!
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

kotson pisze:PRZYPOMINAM O OBOWIĄZKU OPŁATY ZA UDZIAŁ W LIDZE!!
LIES!

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Kotson plewo ssaj, ni grasz ni pełnisz funkcję skarbnika [-X kasa cie swędzi ;D jak wygram to zapłacę ;p

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Bojek pisze:Kotson plewo ssaj, ni grasz ni pełnisz funkcję skarbnika [-X kasa cie swędzi ;D jak wygram to zapłacę ;p
Czyli zapłacisz :D
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Wczoraj rozegraliśmy z Bojem z jego wyboru piczkę na 1600pkt. 1725:660 (17:3) dla mnie.

Bitwa wyglądała mniej więcej tak:
1 tura VC:
Cała armia do przodu. Vargulfy skitrały się w lasku żeby nie oberwać z plujek. Kawaleria schowała się za obeliskiem żeby nie dostać z bolców.

1 tura Lizaków:
Wycofałem całą armię do samej krawędzi. Jedynie salamandra odważnie schowała się za domkiem i napierdalała. Oczywiście rzuciłem niedolot z ognia. Bolce nie trafiły nic. Bojo zbił scrollem kometkę.

2 tura VC:
Bojo nadal podchodził. Duch rozpoczął polowanie na salkę.

2 tura Lizaków:
Salka ominęła ducha i miała super strzał w piechotę i kawalerię jednocześnie ale rzuciłem misfire. Kometa mi wyszła i nie została zdispelowana. Bolec zadał 3 rany vargulfowi.

3 tura VC:
Bojo wystraszył się komety więc się cofnął kawalerią i duchem. Ale nie spadła. Zombiaki doszły szarżą do salki chociaż było dość daleko. Ranny Vargulf wycofał się żeby genek go uleczył. Piechota z banszetami nadal napierała ostro. W zasadzie już czułem tą masakrę na plecach. Ale Bojo uratował mi bitwę wysadzając sobie generała :wink:

3 tura Lizaków:
Odgiąłem skinkami klocek z banszetami. Znowu zraniłem Vargulfa z bolca. Kometa spadła i zabiła kilka zombiaków. Rzuciłem kolejną.

4 tura VC:
Kawaleria, duch i nietoperze zsypały się szybko. Natomiast zombiaki na 2ld i szkiele na 5ld w ogóle nie chciały się sypać. Przez to straciłem sporo skinek. Kometa nie wybuchła.

4 tura Lizaków:
Nie miałem już jak odgiąć klocka z basiami. A w dodatku przez moją kometę nie mogłem się tam wpierdolić czterema stegadonami... Zaplułem jednego vargulfa w końcu. Kometa spadła i niewiele zrobiła.

5 tura VC:
Varghulf i banshee wbili się w stegadona który nie wytrzymał krzyku i padł. Druga baśka wbiła się w engine i zadała mi 4 rany na stedziu. Zostało 9 zombiaków i 3 szkielety.

5 tura Lizaków:
Przestałem czarować. Stedzio wbił się w varghulfa. Drugi wbił się w szkielety bo nie miał wyboru. Skinki pluły do zombiaków. Engin odpalił flarę. Ale zabił tylko jedną basię. Druga została ranna. Stedzio odbił się od varghulfa i zginął. Banshee zraniła mi engina ale wysejwowałem na szczęście.

6 tura VC:
Po sypaniu został tylko varghulf.

6 tura Lizaków:
Wbiłem się enginem na jednej ranie w varghulfa i zginął z impactów.

Straciłem 2 małe stegadony i 30 skinek. A wygrałem tylko dlatego że wybuchł ten vampirek. Gdyby nie to nie miałbym szans tej armii ugryźć.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

oj tam może na duże gdzie mam 2/3 bohaterów z wampiryczną magią nie będzie tak źle. Ktoś wybuchnie to zawsze ktoś inny chwyci pałkę...tutaj fakt mój błąd że wystraszyłem się w 2turze komety...ale oberwać w kawę z generałem i potem jeszcze twoja tura strzału ooooj mógł paść ;) w zamian za to los postanowił że dla kampiącego wampira lepsza będzie śmierć z miscasta! :wink:

Awatar użytkownika
OverlordSlayer
Wałkarz

Post autor: OverlordSlayer »

Super inicjatywa Maćku. Oby tak dalej. Życzę miłych rozgrywek.

Czopku, podoba mi się spam GG. WE nie odpuszczają, aż żal czekać na nowy podręcznik. Poproszę o raporty walk Leśniaków, jeśli można.

Coś mało osób ze Świdnika na się lidze zjawiło. Jaki jest powód tego? Zboże goreje na polach?

szeszej
Falubaz

Lol slayer, sam ze świdnika jesteś i co? :P

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

No właśnie Slayer :P Liczę że w kolejnej lidze nas zaszczycisz :wink:
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

szeszej
Falubaz

Poza tym jak mało? 3 osoby ze Świdnika, 1/4 ligi, a Świdnik to raczej nie 1/4 lubelszczyzny. :P

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

szacun za pisanie posta o 4:30 :D

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Nudzi mi się na zajęciach więc rzucę garść statystyki:
Dziś jest 22 dzień fazy grupowej która ogółem ma trwać 61 dni. Minęło więc 36% czasu na rozegranie bitew.
W grupie 1 rozegrano 3 bitwy z 12 czyli 25%.
W grupie 2 rozegrano 4 bitwy z 20 czyli 20%.
W grupie 3 rozegrano 6 bitew z 12 czyli 50%.
Ogółem rozegrano 13 bitew z 44 czyli 30%.

Wniosek jest taki że jest nieźle, ale trzeba więcej cisnąć :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Spoko spoko, dzisiaj ciśniemy :D

EDIT: Dostałem łomot od Snajpera na 1600pkt. 18-2, scenariusz po przekątnej na małym stole co było mi nie na rękę. Mimo zmaltretowania ogrów strzelaniem doszły gdzie trzeba i punkty zdobyły. :wink:

szeszej
Falubaz

Krzysztof Ciesielka vs Tomasz Bojko 15:5, na małe coś kolo 800 roznicy.

Battleline na 1600

Awatar użytkownika
rdsnajper
Wałkarz

Post autor: rdsnajper »

Tak jak pisał Czopek

OK vs WE - 18:2 (1702 : 506 różnica 1196)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

szeszej pisze:Krzysztof Ciesielka vs Tomasz Bojko 15:5, na małe coś kolo 800 roznicy.

Battleline na 1600
Wydawało mi się, że Bojo jest w grupie ze mną, a Ty z Czopem :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Kwintesencja battla. Wałki w kościach, w zasadach, wałki przed bitwą, w trakcie a nawet po bitwie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

X.Maciek pisze:
szeszej pisze:Krzysztof Ciesielka vs Tomasz Bojko 15:5, na małe coś kolo 800 roznicy.

Battleline na 1600
Wydawało mi się, że Bojo jest w grupie ze mną, a Ty z Czopem :P

a jednak nas rozpracowałeś ;p eh.....

szeszej
Falubaz

Skubaniec jest bystrzejszy niz myslalem ;)

Awatar użytkownika
OverlordSlayer
Wałkarz

Post autor: OverlordSlayer »

X.Maciek pisze:No właśnie Slayer :P Liczę że w kolejnej lidze nas zaszczycisz :wink:
Raczej nic z tego. Nie mieszkam już na Lubelszczyźnie. Ciężko by było jechać kilkaset kilometrów, aby rozegrać jedną bitwę dla ligi. Na turnieju mogę się zjawić choć szczerze mówiąc koncepcja ligi o wiele bardziej mi pasuje mimo większych trudności w wykonaniu. Cykliczne bitwy z różnymi przeciwnikami to jest to czego mi brakowało.

ODPOWIEDZ