Warszawa Listopad 2012 II Liga Rivendell WFB.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warszawa Listopad 2012 II Liga Rivendell WFB.

Post autor: Semi »

Czyli ze np milion goblinow stojacych na znaczniku jest kontrowanych porzez orla stojacego 3" od niego?
lipa jakas panowie, beda same remisy...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Semi pisze:Czyli ze np milion goblinow stojacych na znaczniku jest kontrowanych porzez orla stojacego 3" od niego?
ostrzegałem.....
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Morog pisze:
Semi pisze:Czyli ze np milion goblinow stojacych na znaczniku jest kontrowanych porzez orla stojacego 3" od niego?
ostrzegałem.....
Znowu zaczynasz? Trzy scenariusze ludzie grali, nikt nie narzekał i chyba dobrze się bawili, więc po co jątrzysz zamknięty temat?

Ten scenariusz to taki eksperyment, bo jest wzorowany na scenariuszu z WH40K. Chodzi w nim o to aby kontrolować znaczniki. Każdy ma określoną wartość,a kontroluje się go poprzez podejście do niego na 3" lub bezpośrednie wejście na niego. Jest też opcja niwelowania powyższego działania przez przeciwnika. Gdy chcecie to zrobić należy podejść swoim oddziałem na odległość 3"od znacznika. W takim przypadku, gdy obaj gracze mają swoje oddziały w odległości 3" od znacznika, nikt go nie kontroluje.

Podkreślam, że to eksperyment, więc dajcie się skusić na niego i zdajcie relacje. :mrgreen:

Grosiu mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że wysunąłem się przed szereg. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

to moze chociaz dac ze odzial r&f ma sie skaldac z 5 modeli min, bo inaczej gracz konczacy gre wyskoczy wszsytkimi herosami i zablokuje znaczniki... :/
w sumie scenariusz w ktorym nieoplaca sie zaczynac:D

robienie testow na ostatniej rundzie ligi nie jest fajne... trzeba bylo dac scenariusz na poczatek... teraz to juz za pozno ale nastepnym razem...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Semi pisze:to moze chociaz dac ze odzial r&f ma sie skaldac z 5 modeli min, bo inaczej gracz konczacy gre wyskoczy wszsytkimi herosami i zablokuje znaczniki... :/
...
Dla mnie ok. Grosiu?

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

ale taki scenariusz wymusza logiczne i taktyczne myślenie :)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

przecież było wiadome od początku, że taki scenariusz będzie, o co płacz :P grajmy jak było planowane, co wyjdzie to wyjdzie

poza tym milion goblinów można zrobić w taką formację, że taki solo heros czy pegaz nie będzie w stanie podejść na 3" żeby zablokować znacznik

po drugie ilu masz herosów, żeby takie rzeczy robić w ostatniej turze? kurde to nie jest takie proste i większość hero ma 4" ruchu czyli 8" podejdą maszerując, znaczników jest 6, nie da rady wszystkich opanować ot tak sobie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wystarczy ze zablokujesz 2 i jestes 1200 do przodu czyli prawie maska... swietny deal za zrobienie 2 ruchow w fazie ruchu ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

semi poczujesz się jak rasowy czterdziestkowiec :) nie ma co narzekać, tak samo było przed ligę, że be!, że fu!, a potem nikt nie narzekał ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

może be, może fu - na pewno będzie śmiesznie :P
rzeczywiście: ten, komu przypadnie ostatnia tura, będzie w lepszej pozycji. dobra okazja do wylecenia lataczem/fastem, jakieś teleporty itp. i zdobycia/zablokowania 600pkt.

to chyba najbardziej taktyczno-strategiczny scenariusz tej ligi - zwłaszcza na poziomie rozstawienia. a rozstawienie powinno zależeć od tego, kto zacznie... ale to wiadomo po wystawieniu. no i pewnie będą ostre kminy z zasadą "1 cal od", hihi!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Morog pisze:
ostrzegałem.....
Mało ci było poprzedniego ostrzeżenia ? Chcesz tu w ogóle nie pisać ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
KILO
Wałkarz

Post autor: KILO »

Spokojnie zobaczymy jak będzie ja np. nigdy jeszcze w coś takiego nie grałem i jestem strasznie ciekawy.
Ale szanuje też zdanie innych ludzi

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Chodzi o to, że jeszcze nikt w to nie grał i jest to wielka niewiadoma. Uważam, że z pomysłem Semiego powstaje scenariusz naprawdę ciekawy i balansujący teleport jednego typka w ostatniej turze lub orła mającego 20 cali ruchu.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Semi pisze:to moze chociaz dac ze odzial r&f ma sie skaldac z 5 modeli min
i wtedy np. abomka, vargheisty, czołg, pegazy i inne mało liczne oddziały (ale kosztujące więcej od orła albo ogrowego kotka) nie mogłyby zająć znacznika? no nie wiem...

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

na tym polega robienie rozpy poo scenariusze, na BG dajesz sztandary przy ctf dajesz odzialy ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Ojtam. Najważniejsze, że regulamin Ligi pozwala każdej jednostce zająć znacznik. Nawet jeśli będzie to jedna figurka- wszystko jedno, czy ostatni ludzik z imperialnego detachmentu, k'dai, czy wyczarowany zombie.
Bo rozumiem, że pomysł z 5 modelami to luźne rozważania uczestników, a nie oficjalna zasada wprowadzona przez Organizatora. Prawda, Grolshek?:-)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Luźne rozważania. Nawet mangler zajmuje znacznik. Jeśli w niego trafi :roll:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Grolshek
zapodaj na PM nr do Hirka :)
dzięki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Pierwszy stół walczy dzisiaj o 12.30. Jak ktoś ma ochotę popatrzeć to zapraszamy. ;)

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

remis z Matim

a teraz o scenariuszu, calkowicie nienadaje sie do gry w takiej postaci jak teraz, mozna dostac maske w punktach i w ostatniej turze zajac wazne znaczniki i wyciagnac remis...

pomysly na ugrywalnienie scenariusza:
znaczniki moga zajmowac tylko odzialy rankowej piechoty w liczbie 5+
i to wystarczy...
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ