Niszcz komunizm - 100% nienawiści ;)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Izo pisze:Ech - nie wiem w którym momencie się nie zrozumieliśmy. Polska nie ingeruje w prawo romów - to jest fakt. Oni nie należą do społeczeństwa polskiego, maja własne prawa i zasady. Dla nich 12 lat do dobry wiek i tyle. Prawa są różne, nie ma czegoś takiego jak narzucanie swoich praw jakiemuś ludowi, który jednocześnie nie korzysta z przywilejów danego kraju. Aha i jeszcze jedno: ani oni nie mają się przystosować do nas, ani my do nich, o to chodzi w izolacji kulturowej którą wybrali.
Ty po prostu nie rozumiesz - co nas obchodzą ich prawa, jak przybywają w Polsce, obowiązują ich prawa RP, koniec kropka.
Izo pisze: Co do rzymu, proszę cie :D Wobec tego pokasujmy monarchie na świecie (te nominalne też :D ) i poobcinajmy głowy rodom królewskim bo teraz nadszedł czas demokracji :D Starożytny nie znaczy gorszy :P
Ale nie na nasze czasy!
Izo pisze: Z alkoholem to był tylko przykład mający na celu zobrazowanie, że istnieją różne kultury o różnych prawach. Nie nadinterpretuj moich słów :)
Nie nadinterpretuję ale po prostu pokazuję bezsens tej całej teorii...
Izo pisze: Ludzie nie wkurza was, że Kościół katolicki narzuca wam swoją moralność, przez np całkowity zakaz aborcji? To nie narzucajcie własnej moralności komuś.
Dopóki KK nie jest państwem, nie mam z tym problemów. Mam wybór. Mogą narzucać co chcą ale ja mogę powiedzieć żeby się odpieprzyli i tak robią - jak z księdzem po kolendzie - chodził, chodził i w koncu zrozumiał że ja i mój ojciec tego nie chcemy.

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

czy przypadkiem nie nowelizowali już tych paragrafów?
nie bo i po co?
Wyjątkami są chyba ambasady ale nie jestem pewien
teren ambasady jest uznawany za terytorium kraju ktory dana ambasada reprezentuje
Ludzie nie wkurza was, że Kościół katolicki narzuca wam swoją moralność, przez np całkowity zakaz aborcji? To nie narzucajcie własnej moralności komuś.
kosciol katolicki prawnie nie jest a faktycznie nie powinien byc instytucja wplywajaca na organa ustawodawcze
to ze mamy takich a nie innych zapatrzonych w obrazek albo zakonczenie plecow klechy "przedstawicieli" narodu to juz wina samych polakow ze ino nazekaja na to czy tamto ale na wybory to juz nie laska pujsc a stare babcie ida jako elektorat koscielny...
btw ten argument o narzucaniu wlasnej morlanosci byl glupi poniewaz akorat o moralnosci powinien decydowac stosunek wiekszosci do pewnych spraw a nie mniejszosci
chyba ze marzy ci sie istna anarha w wykonaniu hardcore
wtedy faktycznie bylo by wesolo i kazdy by sobie robil to co chcial bez wzgledu na normy moralno-etyczne reszty spoleczenstwa tylko co bys poczal w sytuacji kiedy komus spodobal by sie twoj telewizor albo niedajboze kuper?

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

No problem w tym tylko, że KK jest państwem z milionem ambasad i niestety ma wpływ na politykę, ale nie o tym mowa. To kwestia narzucania moralności. Ja urodziłem się w katolickiej rodzinie. Nikt nie dał mi wyboru, tak jak nikt nie dał wyboru romom. Różnica jest taka, że romowie nie miejszają się do twojego życia a KK owszem. Czy romowie agitują ci pod oknami?

Dalej mnie chyba nie rozumiesz :) Społeczność romska sobie spokojnie egzystuje, nie można im czegoś kazać tylko dlatego, że żyją na ziemiach należących do RP. Nie można na siłę asymilować społeczności, która otwarcie mówi: nie jesteśmy polakami. Można ich co najwyżej wygonić. Tego chcesz? Pozbyć się ich?
Eee? W jaki sposób? Poza tym nadal nadinterpretujesz. Przykład dotyczy nie możliwości korzystania z używek dozwolonych w moim kraju od 18, podczas gdy w miejscu w którym się znajduje jest od 21, tylko różnic kulturowych :)

Nazywanie romów mniejszością jest IMO bezsensu, ponieważ oni nie należą do społeczeństwa poskiego jak np mniejszość niemiecka.
EDIT: są mniejszością etniczną, ale jest wiele grup romów. Jedni, ci o których mówimy, są odrębną społecznością, maja własne szkoły, nie korzystająz opieki medycznej itp. Sa romowie, którzy funkcjonują jako normalna mniejszość i oni odpowiadają przed prawem jak każdy.

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Społeczność romska sobie spokojnie egzystuje,
buahahhaha
tyle ode mnie
widac zes nigdy przy brudasach nie mieszkal :)
u mnei niestety panoszyli sie swojego zcasu po dzielnicy
teraz przeniesli swoja spokojna egzystencje w inne rejony po kilku "incydentach" :d
Nie można na siłę asymilować społeczności, która otwarcie mówi: nie jesteśmy polakami. Można ich co najwyżej wygonić. Tego chcesz? Pozbyć się ich?
skoro nie sa polakami to niech sobie pojada gdzie gdzie ich chca (to chyba na biegun choc i tam pewnie nikt ich nie chce)
skoro kozystaja z przywilejow jakie daje polskie obywatelstwo (vide ochrona policji, sluzba zdrowia, kozystanie z polskiej waluty, rejestrowanie pojazdow czy chocby fakt wynajmowania/kupowania mieszkania to niech sie stosuja tez do oczekiwanych od nich obowiazkow koniec kropka.
Eee? W jaki sposób? Poza tym nadal nadinterpretujesz. Przykład dotyczy nie możliwości korzystania z używek dozwolonych w moim kraju od 18, podczas gdy w miejscu w którym się znajduje jest od 21, tylko różnic kulturowych
ano w taki ze jak to ladnie napisalas w roznych krajach jest rozna granica wieku
wydaje ci sie ze jak pojedziesz do stanow to mimo iz bedziesz polska mniejszoscia z wlasna kultura ktos sprzeda ci alkohol zanim ukonczysz 21 lat?
albo nie masz nic przeciwko temu zeby pijany 16 kupowal w polsce kolejna flaszke? w koncu to inna kultura i wogole...

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Społeczność romska sobie spokojnie egzystuje,
buahahhaha
tyle ode mnie
widac zes nigdy przy brudasach nie mieszkal :)
u mnei niestety panoszyli sie swojego zcasu po dzielnicy
teraz przeniesli swoja spokojna egzystencje w inne rejony po kilku "incydentach" :d
Nie można na siłę asymilować społeczności, która otwarcie mówi: nie jesteśmy polakami. Można ich co najwyżej wygonić. Tego chcesz? Pozbyć się ich?
skoro nie sa polakami to niech sobie pojada gdzie gdzie ich chca (to chyba na biegun choc i tam pewnie nikt ich nie chce)
skoro kozystaja z przywilejow jakie daje polskie obywatelstwo (vide ochrona policji, sluzba zdrowia, kozystanie z polskiej waluty, rejestrowanie pojazdow czy chocby fakt wynajmowania/kupowania mieszkania to niech sie stosuja tez do oczekiwanych od nich obowiazkow koniec kropka.
Eee? W jaki sposób? Poza tym nadal nadinterpretujesz. Przykład dotyczy nie możliwości korzystania z używek dozwolonych w moim kraju od 18, podczas gdy w miejscu w którym się znajduje jest od 21, tylko różnic kulturowych
ano w taki ze jak to ladnie napisalas w roznych krajach jest rozna granica wieku
wydaje ci sie ze jak pojedziesz do stanow to mimo iz bedziesz polska mniejszoscia z wlasna kultura ktos sprzeda ci alkohol zanim ukonczysz 21 lat?
albo nie masz nic przeciwko temu zeby pijany 16 kupowal w polsce kolejna flaszke? w koncu to inna kultura i wogole...

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

widac zes nigdy przy brudasach nie mieszkal
Po tym już powiniem zakończyć z tobą dyskusję. Myślę, że tym tekstem pokazałeś już dość. Chciałem coś jeszcze napisać, ale potem przeczytałem to:

Straszne, że przez internet można bezprawnie pisać takie bzdury. Przykro mi, ale na tym poziomie rozmowa nie ma sensu IMO.

Co do alkoholu też nie zrozumiałeś.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Izo pisze:No problem w tym tylko, że KK jest państwem z milionem ambasad i niestety ma wpływ na politykę, ale nie o tym mowa. To kwestia narzucania moralności. Ja urodziłem się w katolickiej rodzinie. Nikt nie dał mi wyboru, tak jak nikt nie dał wyboru romom. Różnica jest taka, że romowie nie miejszają się do twojego życia a KK owszem. Czy romowie agitują ci pod oknami?
Masz wybór - możesz być muzułmaninem albo satanistą - nikt ci tego nie ma prawa zabronić.

KK nie jest państwem, tak btw. Watykan tak, KK nie. No, chyba ze masz dowody jakieś...
Izo pisze: Dalej mnie chyba nie rozumiesz :) Społeczność romska sobie spokojnie egzystuje, nie można im czegoś kazać tylko dlatego, że żyją na ziemiach należących do RP. Nie można na siłę asymilować społeczności, która otwarcie mówi: nie jesteśmy polakami. Można ich co najwyżej wygonić. Tego chcesz? Pozbyć się ich?
Można, właśnie że można im zakazać czegoś bo zyją w RP! Nie rozumiesz wyższości prawa?
Izo pisze:
Eee? W jaki sposób? Poza tym nadal nadinterpretujesz. Przykład dotyczy nie możliwości korzystania z używek dozwolonych w moim kraju od 18, podczas gdy w miejscu w którym się znajduje jest od 21, tylko różnic kulturowych :)

Nazywanie romów mniejszością jest IMO bezsensu, ponieważ oni nie należą do społeczeństwa poskiego jak np mniejszość niemiecka.
EDIT: są mniejszością etniczną, ale jest wiele grup romów. Jedni, ci o których mówimy, są odrębną społecznością, maja własne szkoły, nie korzystająz opieki medycznej itp. Sa romowie, którzy funkcjonują jako normalna mniejszość i oni odpowiadają przed prawem jak każdy.
Ale nie mają prawnego statusu przysługującego np. indianom w USA. To kończy dyskusje - każdy odpowiada przed prawem.
Romowie mieszkajac w Polsce na stałe stają się częścią społeczeństwa - egzystują z nami. Proste jak cep.

@Vilgefortz
Przeginasz i to zdrowo. Chcesz, idź na forum Blood and Honor.Możesz ich nie lubić ale bądź tolerancyjny.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Gdy byłem bardzo mały (z 10 lat może miałem), to podwórko obok wprowadziła się cygańska rodzina (wiem, bo mój kolega tam mieszka, w dodatku do tej samej bramy co on się wprowadzili). Z tego co pamiętam to niedługo tam pomieszkali, bo może z pół roku, niepłacili czynszu i żadnych rachunków w ogóle i ich w końcu wyrzucili. A ci ich synowie to pamiętam co chwila bójki wszczynali. :roll:
Pamiętam, że mnie i nie tylko bardzo to podkur***ło.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Widać nie tylko ja darzę takim miłym uczuciem mniejszość romska - niestety nie mozna otwarcie wygłosic tego co sie mysli bo człowiekowi posta wycinaja....ehh ta tolerancja.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Ale nie mają prawnego statusu przysługującego np. indianom w USA. To kończy dyskusje - każdy odpowiada przed prawem.
Romowie mieszkajac w Polsce na stałe stają się częścią społeczeństwa - egzystują z nami. Proste jak cep.
Gdyby to było takie proste, to typek, który ożenił się z 12-latką by siedział w więzieniu. Dlaczego tak nie jest - cały czas wam tłumacze. Prawo nie jest najwyższą wartością państwa i nie należy go traktować z pobożną czcią.

Amerykanie narzucili indianom takie rozwiązanie :) Romowie (tylko niektórzy naprawdę, przynajmniej w polsce) sami wybrali taką izolację. Statutu prawnego nie mają, ale jakoś państwo polskie nie utrudnia im życia i dobrze. Dlaczego wam to przeszkadza? Z punktu prawnego czy moralnego? Bo zaczynamy mieszać dwie sprawy i powstaje chaos.

Co do KK i państwa z milionami ambasad, to był żart - niestety gdzieś wcięło uśmiech na końcu zdania :)
Jaki mam wybór? Ochrzczono mnie bez pytania.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Daro pisze:Widać nie tylko ja darzę takim miłym uczuciem mniejszość romska - niestety nie mozna otwarcie wygłosic tego co sie mysli bo człowiekowi posta wycinaja....ehh ta tolerancja.
No niestety, wredna moderatura wycina posty nawołujące do nienawiści.
Biedna, zgwałcona wolność słowa.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Daro pisze:Widać nie tylko ja darzę takim miłym uczuciem mniejszość romska - niestety nie mozna otwarcie wygłosic tego co sie mysli bo człowiekowi posta wycinaja....ehh ta tolerancja.
Mnie tam zwisają Twoje uczucia, ale za takie teksty jak Twoje można przed sąd trafić, a że nie Ty wykupujesz serwer tylko Tomash, to zgadnij kto by miał problem jakby co?
A licky boom boom down!!!

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Rozumiem - ale nie wiem komu by niby chciało sie cyganerie bronic. A oni sami wiadomo 100lat za murzynami.

Pozdro

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Przypomniała mi się historia z lat 90-tych, w tej chwili już zapomniana i nieomal pochłonięta przez mroki dziejów, kiedy pewna zorganizowana grupa bojowa krótkoostrzyżonych panów, uzbrojona w ciężarówkę, dokonała najazdu na koczownicze osiedle cyganów. Wjechali po prostu w osiedle, zrównując z ziemią chatki i rozpędzając towarzystwo. Prawie jak Gorkamorka...
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kapitan Hak pisze:Przypomniała mi się historia z lat 90-tych, w tej chwili już zapomniana i nieomal pochłonięta przez mroki dziejów, kiedy pewna zorganizowana grupa bojowa krótkoostrzyżonych panów, uzbrojona w ciężarówkę, dokonała najazdu na koczownicze osiedle cyganów. Wjechali po prostu w osiedle, zrównując z ziemią chatki i rozpędzając towarzystwo. Prawie jak Gorkamorka...
Prawie robi wielką różnicę ;)

Jako przyszły prawnik nie popierasz takich rzeczy, mam nadzieję.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Skavenblight pisze:Biedna, zgwałcona wolność słowa.
:lol: :lol: :lol:
Poprostu niszczysz!
Kapitan Hak pisze:Przypomniała mi się historia z lat 90-tych, w tej chwili już zapomniana i nieomal pochłonięta przez mroki dziejów, kiedy pewna zorganizowana grupa bojowa krótkoostrzyżonych panów, uzbrojona w ciężarówkę, dokonała najazdu na koczownicze osiedle cyganów. Wjechali po prostu w osiedle, zrównując z ziemią chatki i rozpędzając towarzystwo. Prawie jak Gorkamorka...
Żyyycie!

Izo, powiedz wprost, miałeś kiedyś kontakt z cyganerią ?
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Nie żyłem obok nich ani wśród nich jeżeli o to ci chodzi, ale kontakt miałem. Miałem też bardzo wiele kontaktów z turkami, grekami i chińczykami. Wszyscy wymienieni, bardzo różni od siebie, ale dla mnie każda kultura jest ciekawa (dlatego kręcą mnie ostatnio kobiety zza granicy :D). Takie kontaky uczą tolerancji :) Ludzie zazwyczaj szczekają na to czego nie znają :D

Tomcio, jeżeli spotkałeś się z negatywnymi objawami, jak agresja z ich strony to się im nie dziw, skoro u ciebie pewnie nieźle ich gnębią - sami łysi, nietolerancyjni chłopcy z przerostem ego.

To o czym napisał Hak - idealny przykład jak nie należy asymilować ludności :P

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Ja z romami miałem problem w podstawówce. No cóż nic nowego nie napiszę o nich po wszystko podał już bodajże tomcio. Uważam jednak iż powinno się im pomóc dostosować do społeczeństwa, a nie dbać ze szczególnym naciskiem o ich odrębność aby dochodziło do jeszcze większych spięć z polakami. Co do żydów to nie rozumiem o co się co niektórzy czepiają. Ja po prostu nie czaję takiej sytuacji jak była bodajże w Krakowie, że autobusy z pielgrzymką z Izraela stają kolesiowi pod mieszkaniem dzień w dzień mimo iż tego nie mogą (w tamtym miejscu było bodajże max 15min postoju) robiąc w dodatku straszny huk. Koleś chciał podejść do kierowcy żeby wyłączył autobus bo straszny huk robi. Jak go poturbowali żydowscy ochroniarze (bo podobno miał bombę) to kolesia musieli chyba na pogotowie odwieść. Najlepsze jest to że mimo iż działają sprzecznie z prawem polskim i tak nie ponoszą żadnych konsekwencji :roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Poniosą, już temat został nagłośniony i strona żydowska zapowiedziała zajęcie się swoimi nadgorliwymi ochroniarzami.

Co do roma i jego dwunastoletniej żony - nie pamiętam uzasadnienia wyroku, ale tam była właśnie taka sytuacja, że on też był niepełnoletni i miał bodajże 16 czy 17 lat. Sąd uznał, że w takim przypadku może tę dopuszczalną różnicę 3 lat rozciągnąć do lat 5. I nie, nie podoba mi się ten wyrok. Bo jeśli tradycja jest sprzeczna z prawem kraju, w którym się mieszka i funkcjonuje, to należy taką tradycję przyciąć.
Izo, bardzo fajnie że jesteś tak tolerancyjny (serio mówię), ale nie bądź totalnym przeciwieństwem Thuriona. Mniejszość romska jest najgorzej (spośród polskich mniejszości) nastawiona do asymilacji (kulturowej i społecznej, nie tożsamościowej) z Polakami i ponoszą sporą część winy za to, jak są postrzegani. Co nie znaczy, że trzeba z naszej strony tę sytuację pogarszać.

Swoją drogą zabawnę, że tak wsiadacie na temat ochroniarzy wycieczek z Izraela, a nie bulwersują Was Brytyjczycy, których ekscesy doprowadziły do tego, że w niektórych knajpach (zwłaszcza w Krakowie) są już wywieszki "turystów z Wysp Brytyjskich nie obsługujemy".

Naprawdę, zamknąłbym ten temat. Wszystko już zostało powiedziane.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Tomash pisze: Naprawdę, zamknąłbym ten temat. Wszystko już zostało powiedziane.
To tak jak Bracia K -- zrobilibyśmy to ale...

Jak masz zamknąć to Tomashu zamknij...
Obrazek

Zablokowany