Ty po prostu nie rozumiesz - co nas obchodzą ich prawa, jak przybywają w Polsce, obowiązują ich prawa RP, koniec kropka.Izo pisze:Ech - nie wiem w którym momencie się nie zrozumieliśmy. Polska nie ingeruje w prawo romów - to jest fakt. Oni nie należą do społeczeństwa polskiego, maja własne prawa i zasady. Dla nich 12 lat do dobry wiek i tyle. Prawa są różne, nie ma czegoś takiego jak narzucanie swoich praw jakiemuś ludowi, który jednocześnie nie korzysta z przywilejów danego kraju. Aha i jeszcze jedno: ani oni nie mają się przystosować do nas, ani my do nich, o to chodzi w izolacji kulturowej którą wybrali.
Ale nie na nasze czasy!Izo pisze: Co do rzymu, proszę cieWobec tego pokasujmy monarchie na świecie (te nominalne też
) i poobcinajmy głowy rodom królewskim bo teraz nadszedł czas demokracji
Starożytny nie znaczy gorszy
Nie nadinterpretuję ale po prostu pokazuję bezsens tej całej teorii...Izo pisze: Z alkoholem to był tylko przykład mający na celu zobrazowanie, że istnieją różne kultury o różnych prawach. Nie nadinterpretuj moich słów
Dopóki KK nie jest państwem, nie mam z tym problemów. Mam wybór. Mogą narzucać co chcą ale ja mogę powiedzieć żeby się odpieprzyli i tak robią - jak z księdzem po kolendzie - chodził, chodził i w koncu zrozumiał że ja i mój ojciec tego nie chcemy.Izo pisze: Ludzie nie wkurza was, że Kościół katolicki narzuca wam swoją moralność, przez np całkowity zakaz aborcji? To nie narzucajcie własnej moralności komuś.