Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów
Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów
Uściślenia, musisz mówić
- Paraszczak
- Falubaz
Fakt. Natomiast opcja "szukaj" nie działa. Czy ktoś może mi przypomnieć dlaczego tak gramy? Co było niejasne/dyskusyjne, że to potrzebowało uściślenia? Bo do dziś byłem przekonany, że to kretynizm z AR a nie nasz...Pocisk pisze:Uściślenia, musisz mówić
- Paraszczak
- Falubaz
Chce zabrać jednego do walki i 2 oddziały walczącej piechoty ale to uściślenie wydaje mi się lekko kulawe przy tej opcji:(
Pisał, że do końca tygodnia. Więc tak jakby do jutraRince pisze:Krzyski, kiedy bedzie ostateczna wersja zasad?

- Paraszczak
- Falubaz
up!Paraszczak pisze: Opcja "szukaj" nie działa. Czy ktoś może mi przypomnieć dlaczego tak gramy? Co było niejasne/dyskusyjne, że to potrzebowało uściślenia?
- Paraszczak
- Falubaz
Wszystko w porządku. Grajmy na wszystko jawne co ma być jawne i mierzmy sobie wszystko, co tylko można mierzyć. Ale ja pytam na jakiej podstawie zmieniono DE Assassinowi zasadę "Hidden" literalnie polegającą na tym, że nie mówimy przeciwnikowi gdzie on jest. W AB do DE jest pół strony opisu taktyk pod schowanego Assassina więc o "innych intencjach twórców" nie może być mowy.Laik pisze:gramy na wszystko jawne - po prostu, współgra to idealnie z ósmą edycją gdzie wszystko można zmierzyć...
Przecież Uściślenia z założenia służą wyjaśnianiu niejasnych sytuacji czy unifikacji zasad w całym kraju a nie zmianą tych zasad.
To tak, jakby Tobie nagle dopisano, że jednak masz karę za ruch na łukach, bo wszyscy mają i to idealnie współgra ze wszystkimi.
- Paraszczak
- Falubaz
Nikt tego nie lubi, natomiast to nie argument, żeby se zasady bezpodstawnie zmieniać. Stubborna na WL też nikt nie lubi...i Parry Save na Mournfangach i wielu wielu innych rzeczy.JarekK pisze:A może ktoś nie lubi się dowiadywać, że zaszarżował w oddział w którym jest ukryty jakiś mega klepacz
Czy ktoś z osób odpowiedzialnych za Uściślenia mógłby napisać 2 zdania odnośnie tego problemu? Albo niech jakiś Mod wydzieli do działu zasad, żeby w wątku Masterowym nie spamować.
Wiecie dlaczego gramy na jawne rozpiski...?
Część przedmiotów też ma fajne długie opisy i działanie ich jest typowo pod tajne rostery, ale jednak z jakiegoś powodu gramy na jawne.
Powiem dlaczego...:
Doświadczenie.
Część przedmiotów też ma fajne długie opisy i działanie ich jest typowo pod tajne rostery, ale jednak z jakiegoś powodu gramy na jawne.
Powiem dlaczego...:
Doświadczenie.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Od 2 lat sie do Was wybieram i w tym roku chcialem po raz pierwszy sie wybrac, ale niestety mam 18stke brata ciotecznego i znow odpadlem. Damn. Mam nadzieje, ze za rok sie uda 

Poszło.
4 linjki więcej niż rok temu, potem wpiszę pełne nazwy itp.
- Można maksymalnie użyć 12 kostek magii w turze magii,
- Dwellers Below zabija bohaterów jedynie przy wyniku 6 na test siły.
- doom and darkness, słońce i brzytwa max. z 5 kości
Skaven:
- Warlock Engineer 0-3
Chaos Dwarfs:
- K'daai Destroyer 0-1
- chalice nie moze być użyte między rzutem na cast Chaos Dwarfów a dispellem przeciwnika
Warriors of Chaos
- Ilość oddziałow trolli jako core w armii Throgga 0-1.
Daemons of Chaos
- Epidemius - 0 models in army, czyli na tą chwilę niedopuszczony
4 linjki więcej niż rok temu, potem wpiszę pełne nazwy itp.

- Można maksymalnie użyć 12 kostek magii w turze magii,
- Dwellers Below zabija bohaterów jedynie przy wyniku 6 na test siły.
- doom and darkness, słońce i brzytwa max. z 5 kości
Skaven:
- Warlock Engineer 0-3
Chaos Dwarfs:
- K'daai Destroyer 0-1
- chalice nie moze być użyte między rzutem na cast Chaos Dwarfów a dispellem przeciwnika
Warriors of Chaos
- Ilość oddziałow trolli jako core w armii Throgga 0-1.
Daemons of Chaos
- Epidemius - 0 models in army, czyli na tą chwilę niedopuszczony