Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Zielonki
Re: Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Ziel
Woch:
Można wziąć opal amulet ale nie kumuluje się z tzentchem.
Można podnieść warda w czasie gry np. ze shrina
Można mieć +2 warda na ogień
Można wziąć opal amulet ale nie kumuluje się z tzentchem.
Można podnieść warda w czasie gry np. ze shrina
Można mieć +2 warda na ogień
Co? Jaka większość?Dydu pisze:Co do nocowania u kogos, to niestety ale wiekszosc z nas mieszka z rodzinami wiec moze być ciezko, ale mozna pisac.Oki pisze:Przytnijcie jeszcze skirmisze w Liz bo można ponad 160 strzałek wykręcić ;P
Ja już przygarnąłem kilka osób
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
no to się zdecydujcie bo PiotrB inaczej napisałDydu pisze:Dal uproszczenia WSv, ten, który pokazuje się w AB może być max 4+
Opal amulet nie pojawia się w AB jako ward 3+
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dymitr pisze:no to się zdecydujcie bo PiotrB inaczej napisałDydu pisze:Dal uproszczenia WSv, ten, który pokazuje się w AB może być max 4+
Opal amulet nie pojawia się w AB jako ward 3+
Mówimy i poziome rozpiski, opal jest one use only wiec na pioziomie rpozpiski nie ma tego WSv3+.
Wiec tak Opal z tencza daje 3+ Wsv na pierwszą ranę.
PiotrB mowi co innego wiec sie dogadajcie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
jawor pisze:Muchy albo cannon, serio?
jakieś uzasadnienie? naprawdę to jest tak gięte? lepsze od latarki i abomki? czołgu i demisiów? itd?sevi pisze:serio
Chciałem złożyć naporowe demony: plagusy, bestie, muchy, nawet bloodcrushery. Działo też musi być, jako odpowiedź na kilka mniej przyjemnych paringów. Przy ograniczeniu muchy/cannon mam wrażenie, że promowana jest opcja defensywna. Nie chcę forsować "swojej wizji rzeczywistości", chciałem tylko poznać uzasadnienie dlaczego akurat tak.
Bomber,
Na te punkty masz 5 bestii, 3-4 oddzialy horkow, 4 poziomy z metalu i pewnie z 5 much w gigantycznym unicie z mega pierdolnieciem
Dodanie do tego dziala sprawiloby ze ta armia rozsmarowywalaby po prostu wszystko
Na te punkty masz 5 bestii, 3-4 oddzialy horkow, 4 poziomy z metalu i pewnie z 5 much w gigantycznym unicie z mega pierdolnieciem
Dodanie do tego dziala sprawiloby ze ta armia rozsmarowywalaby po prostu wszystko
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Demony sa w stanie zlozyc najmocniejsza magie na te pkt. do tego bestie i muchy to naprawde mocna kontra a dokladajac do tego jeszcze dzialo mamy dobre strzelanie ogarniajace nieprzyjemne rzeczy.
wybierajac dzialo albo muchy mamy wybor miedzy
bardzo mocna kontra kosztem strzelania albo przyzwoita kontra + strzelanie
wybierajac dzialo albo muchy mamy wybor miedzy
bardzo mocna kontra kosztem strzelania albo przyzwoita kontra + strzelanie
Cześć armii ma za mały wybór w Cora'ch, na duże pkt nie ma ograniczenia powtarzania core.Grichalk pisze:To odraniczenie na duże punkty, na mniejsze może zmniejszyć liczbę do 2- Max 3 takie same jednostki core, niezależnie od wyposażenia.
Co do noclegów to sprawa wygląda następująco:
Jest to jeden dom przystosowany do wynajpowania poszczególnych pokoi lub całości.
Rozkład pokoi:
Piątek/Sobota:
2-osobowy - wolny
2-osobowy - wolny
4-osobowy - wolny
4-osobowy - wolny
7-osobowy (jeden pokój 3-osobowy, jeden 4-osobowy) - wolny
+ 3 dostawki
Sobora/Niedziela
2-osobowy - JH
2-osobowy - Młody
4-osobowy - Kalafior
4-osobowy - JH
7-osobowy (jeden pokój 3-osobowy, jeden 4-osobowy) - 3-Włocławek, 4-wolne
+ 3 dostawki
+ 2 osoby Gdańsk w którymś pokoju
Pieniądze za wynajem preferowane razem z przedpłatą, ewentualnie przy zapisach.
Jest to jeden dom przystosowany do wynajpowania poszczególnych pokoi lub całości.
Rozkład pokoi:
Piątek/Sobota:
2-osobowy - wolny
2-osobowy - wolny
4-osobowy - wolny
4-osobowy - wolny
7-osobowy (jeden pokój 3-osobowy, jeden 4-osobowy) - wolny
+ 3 dostawki
Sobora/Niedziela
2-osobowy - JH
2-osobowy - Młody
4-osobowy - Kalafior
4-osobowy - JH
7-osobowy (jeden pokój 3-osobowy, jeden 4-osobowy) - 3-Włocławek, 4-wolne
+ 3 dostawki
+ 2 osoby Gdańsk w którymś pokoju
Pieniądze za wynajem preferowane razem z przedpłatą, ewentualnie przy zapisach.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, o 21:45 przez Dydu, łącznie zmieniany 5 razy.
Dydu pisze:Cześć armii ma za mały wybór w Cora'ch, na duże pkt nie ma ograniczenia powtarzania core.Grichalk pisze:To odraniczenie na duże punkty, na mniejsze może zmniejszyć liczbę do 2- Max 3 takie same jednostki core, niezależnie od wyposażenia.
Tak, tylko że inne armie, które i tak mają dobrze na te punkty mają przy tym jeszcze większy +:
demony 3x horrory
Lizaki : spam skinków
Szczury: 3 a 2 kloce tanich blokerów to dla wielu armii na te punkty ogromna różnica.
Ja rozumiem, że np. WE nie mają co w korach wystawić, więc tutaj można zmienić indywidualnie ograniczenie
Ale to tylko sugestia.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Poproszę o 4 osobowy na noc z soboty na niedzielę.Dydu pisze:
Sobora/Niedziela
4-osobowy - wolny
.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Tak i Dydu przyniesie Ci śniadanie do łóżka.Heptun pisze:A jakiś net/WiFi jest ?
@Lidder -musisz być od razu złośliwy ? Kurde mogłem zapytać na PM
Dobra to pytanie z innej beczki- czy w sobotę wieczorkiem jest jakiś lokal na integracyjne picie i swawolę ???
Dobra to pytanie z innej beczki- czy w sobotę wieczorkiem jest jakiś lokal na integracyjne picie i swawolę ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Myslę, że w Krakowie znajdzie się jakiś lokal do picia i innych swawol
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.