Imperialny fluff
Moderator: #helion#
Ostatnimi czasy przeczytałem książke "Magiczna Pożoga" gdzie był wątek o upadku Wolfenburga .
Rozumując elektor Ostlandu Valmir powinien zginąć a jego Runiczny Kieł trafić w ręce plugawych wyznawców Bogów Chaosu.
Jednak gdzieś wyczytałem , że Valmir jednak przeżył a w AB do Empire nie ma wzmianki , że nie żyje toteż moje pytanie : przeżył a jak tak co się z nim stało ?
Rozumując elektor Ostlandu Valmir powinien zginąć a jego Runiczny Kieł trafić w ręce plugawych wyznawców Bogów Chaosu.
Jednak gdzieś wyczytałem , że Valmir jednak przeżył a w AB do Empire nie ma wzmianki , że nie żyje toteż moje pytanie : przeżył a jak tak co się z nim stało ?
Stolicą Talabeclandu jest chyba raczej Kusel (U zdwiema kropkami), Talabheim jest wolnym miastem i jest rządzony przez ród Krieglitz-Untern a nie Feuerbachów.
Swoją drogą Hrabia Elektor Helmut Feuerbach jeszcze nie wrócił z wojny z Archonem, ciekawe co się z nim stało i gdzie sie podział jego Runefang, czyżby było znowu jeden miecz mniej w imperium?
Swoją drogą Hrabia Elektor Helmut Feuerbach jeszcze nie wrócił z wojny z Archonem, ciekawe co się z nim stało i gdzie sie podział jego Runefang, czyżby było znowu jeden miecz mniej w imperium?
O ile się nie mylę to armia chaosu była podzielona między 2 czy 3 wodzów i kiedy siły Imperium ( w tym Raukov) walczyły z jednym czy dwoma gdzieś na północy/północnym-zachodzie, wówczas trzeci uderzył od wschodu. Ale nie mam 100% pewności co do tego. Najlepiej jeśli poszukasz w sieci informacji o burzach chaosu. Tam jest więcej szczegółów.
Mam pewien problem, pewnie to o czym myślę, jest już nie możliwe do osiągnięcia... Czy ktoś z was wie, gdzie można dorwać książkę "Life of Sigmar?!?" Mam na myśli jej zakup ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Napisana przez Naszego ulubieńca.
Ta, ja chciałem se kupić Ambasadora ale autor mnie skutecznie odstraszył i odwiódł od zakupu.
No ro dzięki za odpowiedź, dowiedziałem się tyle co wiedziałem... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
to w ramach przekupywania Komisji Wyborczej prześlij mi plis na cement99@interia.pl
Ja też Saint będę wdzięczny... blaesus@wp.pl
Żałuję, tylko, że nie mogę tego maleństwa dostać w oryginale, w sztucznej skórze, ze wstążką do zaznaczania stron, jak w jakiejś biblii... Ogólnie osoby, które to mają, chwalą książkę, mimo że ma ledwie ponad 90 stron. Ryciny i oprawa zewnętrzna nadrabiają skutecznie wadę, jaką jest cena... też ponad 90zł
Żałuję, tylko, że nie mogę tego maleństwa dostać w oryginale, w sztucznej skórze, ze wstążką do zaznaczania stron, jak w jakiejś biblii... Ogólnie osoby, które to mają, chwalą książkę, mimo że ma ledwie ponad 90 stron. Ryciny i oprawa zewnętrzna nadrabiają skutecznie wadę, jaką jest cena... też ponad 90zł