EEGT- info i pogaduszki
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Tyż fajnie.Szaman pisze:pojawila sie jeszcze koncepcja, zeby z dziwolagow dopuscic jedynie DL - z okazji kwietniowej premiery demonow
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dobrze, w porządku. Skoro tak wam zależy, żeby biedne DE nie mogły wystawić CoP, to będą tylko demony
Tak na marginesie - myślałem o wprowadzeniu jeszcze ograniczenia comp w stylu Euro - zakaz dublowania rare i treblowania speciali - ale to jest teraz porąbana sprawa, bo wali w HE zupelnie bez sensu. Nie wiem, jak to rozwiązać.
Tak na marginesie - myślałem o wprowadzeniu jeszcze ograniczenia comp w stylu Euro - zakaz dublowania rare i treblowania speciali - ale to jest teraz porąbana sprawa, bo wali w HE zupelnie bez sensu. Nie wiem, jak to rozwiązać.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, o 15:31 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuję taką kosmetyczną zmianę w nazwach dla zwycięzców. Zamiast Vampire Lord dać Vampire Count.
Jak turniej będzie rozgrywany, to Lorda w Warhammerowym świecie już nie będzie...
<edit>
Jak turniej będzie rozgrywany, to Lorda w Warhammerowym świecie już nie będzie...
<edit>
W takim razie przepraszam za pomyłkę...Śmiem twierdzić, że jest dokładnie odwrotnie Rolling Eyes
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, o 15:43 przez Izwor, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa:
W kwestii HE najsensowniejsze (IMO) jest zapis w stylu:
Zakaz dublowania rarow i treblowania speciali (w przypadku nowych HE +2 jednakowe jednostki do limitu maksymalnie)
Alternatywnie mozna zapisac ze nie mozna wiec wiecej niz 50% konkretnych slotow w tych samych jednostkach (wtedy dublowanie rarow i treblowanie speciali wypada normalnie, u HE robi sie po 2 rary i po 3 speciale maksymalnie takie same), ale wydaje mi sie to pomysl gorszy - bo np rozwala sens rozbicia rarow na po slocie/unit zamiast starego 'two per one rare choice'
Aczkolwiek na samym GT mysle ze compscore nie jest potrzebny.. bo tak naprawde godzi raczej w armie slabsze, nie odbierajac prawie nic np WE czy bretonii
W kwestii HE najsensowniejsze (IMO) jest zapis w stylu:
Zakaz dublowania rarow i treblowania speciali (w przypadku nowych HE +2 jednakowe jednostki do limitu maksymalnie)
Alternatywnie mozna zapisac ze nie mozna wiec wiecej niz 50% konkretnych slotow w tych samych jednostkach (wtedy dublowanie rarow i treblowanie speciali wypada normalnie, u HE robi sie po 2 rary i po 3 speciale maksymalnie takie same), ale wydaje mi sie to pomysl gorszy - bo np rozwala sens rozbicia rarow na po slocie/unit zamiast starego 'two per one rare choice'
Aczkolwiek na samym GT mysle ze compscore nie jest potrzebny.. bo tak naprawde godzi raczej w armie slabsze, nie odbierajac prawie nic np WE czy bretonii
imo bym dal w he max 2 takie same rary ze specialami bym zostawil jak jest... cory tez by zostawilBarbarossa pisze:Tak na marginesie - myślałem o wprowadzeniu jeszcze ograniczenia comp w stylu Euro - zakaz dublowania rare i treblowania speciali - ale to jest teraz porąbana sprawa, bo wali w HE zupelnie bez sensu. Nie wiem, jak to rozwiązać.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Barbarossa pisze: Tak na marginesie - myślałem o wprowadzeniu jeszcze ograniczenia comp w stylu Euro - zakaz dublowania rare i treblowania speciali - ale to jest teraz porąbana sprawa, bo wali w HE zupelnie bez sensu. Nie wiem, jak to rozwiązać.
- Rare choices may not be repeated, except for HE.
- Max. 2 of the same Special choice.
- Max. 3 of the same Core choice, except ranked infantry without missile weapons.
- Max. 9 PD/10DD usable *
.....
Race specific
- Max 3 ratlings
- Max 3 chariots (units of chariots)
- Max 6 goblin fanatics.
- Treeman ancient counts as Treeman
- No triple rares for HE.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Mnie dziwi tylko, czemu są obcinane np ratlingi i fanatycy, a nie są maszyny?
Tak czy inaczej postaram się być, ale z obcinaniem biednych goblinów spotykam się po raz pierwszy. No i smutno mi, że nie będę mógł wystawić 2 gigantów, co tam, postawię Giganta i Trolle
Tak czy inaczej postaram się być, ale z obcinaniem biednych goblinów spotykam się po raz pierwszy. No i smutno mi, że nie będę mógł wystawić 2 gigantów, co tam, postawię Giganta i Trolle
takicomp score nie obcina armii tlyko tworzy ciekawsze kombinacje. dwarfy i tak wystawia defens, gobliny ofens lub defens co wybiora a nie bedzie armi w stylu 4 armaty i 2 czolgi, tkore sa nudne do bolutomekjar pisze:Mnie dziwi tylko, czemu są obcinane np ratlingi i fanatycy, a nie są maszyny?
a maszyny sa obcinane ilscia slotow
Z tą Bretą to się zgodzę, ale jak dla mnie to ten zakaz dublowania rare'ów powoduje, że WE nie mogą brać dwóch drzew co chyba jednak trochę w te WE godzi.TruePunk pisze:Aczkolwiek na samym GT mysle ze compscore nie jest potrzebny.. bo tak naprawde godzi raczej w armie slabsze, nie odbierajac prawie nic np WE czy bretonii
A licky boom boom down!!!
Mnie tam wszystko jedno, będzie to będzie, akurat na comp score to się nigdy nie spinałem, biorąc pod uwagę że moje dwie armie to O&G i Ogry jakakolwiek napinka w stylu "comp score zniszczy moją armię" byłaby nie na miejscu.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, o 23:47 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.
A licky boom boom down!!!
Sloty sobie obcinajcie , ale magię zostawcie w spokoju .
A co, szczurki już szykowały setki PD zasypujące piorunami świat Warhammera??
Comp Score mi się podoba (tylko żal troszkę duetu gigantó )
Comp Score mi się podoba (tylko żal troszkę duetu gigantó )