Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Blaesus: dzieki za radę, aktualnie robię kuszników wiec będzie okazja spróbowac Twojej metody. Jak spieprzę to najwyżej nie pochwalę się fotkami
#helion# : szaty nie są białe a kontrasty rzeczywiste sa mniejsze; winę za to ponosi fotograf czyli ja. Nie miałem trzeciego źródła światła i dopełniłem fleszem z aparatu, efekt nie najlepszy. Ikona na plecach jest jak najbardziej 40K - ja to po prostu uwielbiam, tak jak purity seale i czaszki:) jak sie da to przemycam do mojego imperium, wiem że nie każdemu się to podoba, ot kwestia gustu. Młot - masz rację, sklejając nie wziąłem tego pod uwagę, już sam fakt że dałem mu ten młot zamiast oryginalnego tłuczka do kartofli mnie pokrzepił na tyle, że nie spojrzałem krytycznie na ustawienie
#helion# : szaty nie są białe a kontrasty rzeczywiste sa mniejsze; winę za to ponosi fotograf czyli ja. Nie miałem trzeciego źródła światła i dopełniłem fleszem z aparatu, efekt nie najlepszy. Ikona na plecach jest jak najbardziej 40K - ja to po prostu uwielbiam, tak jak purity seale i czaszki:) jak sie da to przemycam do mojego imperium, wiem że nie każdemu się to podoba, ot kwestia gustu. Młot - masz rację, sklejając nie wziąłem tego pod uwagę, już sam fakt że dałem mu ten młot zamiast oryginalnego tłuczka do kartofli mnie pokrzepił na tyle, że nie spojrzałem krytycznie na ustawienie
-
- Kretozord
Jak poprawisz podstawki na takie z piaskiem i przestaniesz malować napierśniki na niebiesko będziesz miał ładne imperium w kolorach 5 edycji.
Odradzam, za to bardzo dobry jest ogryn flesh z nowych washy GW, kładziemy go na baze z elf flesha (wtedy najlepiej malować po białym podkładzie). Jeśli nie masz ambicji malować pro to taki sposób powinien w zupełności wystarczyć.Huss pisze:używacie wogóle flash inka
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
Mi to wyglądało na jakiś bardzo nieudany NMM, ale jeśli tak ich kiedyś malowali to znaczy że są ok
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
azrael: Co do któregoś postu wcześniej: masz rację! Modele mają się podobać właścicielowi! Co do outriderów, wiedziałem tylko że istnieli w poprzednich edycjach (oprócz 6tej na pewno). Osobiście od przemalowania pancerzy na ciuchy, wolę jednak metal, ale to jest kwestia mojego gustu, bo lubię chłopaków zakutych w zbroje (bez skojarzeń proszę ).
Sam jednak pomysł pomalowania pancerza na ciuchy mi się podoba, jest ciekawy i oryginalny. Domyślam się, że Twoi outriderzy pewnie rewelayjnie prezentują się na stole, bo mi się wykonanie bardzo podoba
Sam jednak pomysł pomalowania pancerza na ciuchy mi się podoba, jest ciekawy i oryginalny. Domyślam się, że Twoi outriderzy pewnie rewelayjnie prezentują się na stole, bo mi się wykonanie bardzo podoba
Ja robie w taki sposób; na biały podkład nakładam mieszanke 60:40 (coś w tym tonie) Bestial Brown + Dwarf FleshHuss pisze:A wyjściowy kolor skóry jaki dajecie dla Żołnierzy imperium ?
Nie nie używam.Huss pisze:używacie wogóle flash inka ?
Dzięki tedzio:) Narazie szukam dobrej metody, Kurka mowil o połączeniu elf flesha na bialym podkladzie z washem flesh ogr ale nie mam jeszcze Washa i nie wiem za bardzo jak sie go nakłada( wybaczcie jeśli ofhtop)? Narazie trenuje na twarzach swordsmenówz bialym podkładem i z czarnym. Występuj edziwny efekt Twarze robiąsięchrpowate jakby farbka nie siadała dość gładko - testy, wyszedłem z wprawy, wrzuce jakiśmój nędzny model to ocenicie:P
Blaesus: moje modele na pewno nie prezentują się rewelacyjnie. Do poziomu Twojego czy Kurki dużo im brakuje, z prostego powodu - nie mam takiej ilości czasu jaką mieć powinienem Mógłbym siedzieć nad każdym modelem tyle co nad kaptasusem, ale wtedy musiałbym zrezygnowac z pracy... coż schodzi mi nad tym malowaniem stanowczo zbyt długo.
Huss: jakiego używasz podkładu? chropowatość może wynikać z niedokładnie rozrzedzonej farbki. Nowe washe GW nakłada się bezpośrednio z pojemniczka, tylko trzeba pamietać by poprzednia warstwa wyschła zanim kładziemy następną.
A tutaj taka zapchajdziura, czyli kusznicy. Konglomerat starych swordsmenów, milicji i nowych kusz. Malowałem toto od wtorku. Niestety nie mogłem skorzystać z metody Blaesusa "na oczy", otóż przed świętami zapomniałem kupic nowe pędzelki. całość od poczatku do końca malowana jednym pędzlem italeri nr "1". Miał być najzwyczajniejszy tabletop, mam nadzieję że sie udało.
Huss: jakiego używasz podkładu? chropowatość może wynikać z niedokładnie rozrzedzonej farbki. Nowe washe GW nakłada się bezpośrednio z pojemniczka, tylko trzeba pamietać by poprzednia warstwa wyschła zanim kładziemy następną.
A tutaj taka zapchajdziura, czyli kusznicy. Konglomerat starych swordsmenów, milicji i nowych kusz. Malowałem toto od wtorku. Niestety nie mogłem skorzystać z metody Blaesusa "na oczy", otóż przed świętami zapomniałem kupic nowe pędzelki. całość od poczatku do końca malowana jednym pędzlem italeri nr "1". Miał być najzwyczajniejszy tabletop, mam nadzieję że sie udało.
Bardzo smaczny unit gratuluje w zupełności starcza na stół jak widzę tak kolorowe figurki to aż mój Averland mi brzydnie chciałbym mieć cosik niebieskiego czy czerwonego może jakiś najemników sobie sprawic....
Szczególnie (nie wiem dlaczego) przypadł mi do gustu 1 od prawej
Szczególnie (nie wiem dlaczego) przypadł mi do gustu 1 od prawej
Czemu te gamonie z GW nie produkują już hełmów takich jak ten pan 4ty z lewej... moje ulubione! Całą armię bym tak zrobił! Wiem, że to offtop, ale nowe hełmy piechurów są okropne! Za to czapy zrobili przynajmniej doskonałe... Ale te hełmy ... :/
Oddział musi się na pewno fajnie prezentować na stole, ale z tymi podstawkami to fakt... zrób coś tym!
Czemu te gamonie z GW nie produkują już hełmów takich jak ten pan 4ty z lewej... moje ulubione! Całą armię bym tak zrobił! Wiem, że to offtop, ale nowe hełmy piechurów są okropne! Za to czapy zrobili przynajmniej doskonałe... Ale te hełmy ... :/
Oddział musi się na pewno fajnie prezentować na stole, ale z tymi podstawkami to fakt... zrób coś tym!
No proszę, a myslałem że po nich pojedziecie
Ja jestem średnio zadowolony, chyba przez ten brak pędzelka i niemożność dokładniejszego wykończenia figsów.
Podstawki - macie rację, dałem mniej piasku niz zwykle, na zdjęciu bardzo rzuca się w oczy, obiecuję poprawić.
Blaesus: próbowałem 2-szereg i dupa... przeszkadzają poły płaszczy tych 3 byłych milicjantów, takie zlepki są oryginalne ale faktycznie jest problem z ustawianiem w ordynku
Ja jestem średnio zadowolony, chyba przez ten brak pędzelka i niemożność dokładniejszego wykończenia figsów.
Podstawki - macie rację, dałem mniej piasku niz zwykle, na zdjęciu bardzo rzuca się w oczy, obiecuję poprawić.
Blaesus: próbowałem 2-szereg i dupa... przeszkadzają poły płaszczy tych 3 byłych milicjantów, takie zlepki są oryginalne ale faktycznie jest problem z ustawianiem w ordynku
najpierw jade bialym sprayem jako podklad cale figorki pozniej nakładałem dwarf flash i tak kolejne warsty...i byćmoże faktycznie wynika to z grudek po spray'u:( dzięki azrael za wytłumaczenie działania washa- on włąściwie cieniuje zagłębienia czy rozjąsnia płaszczyzny?
Huss: dobrze mieszaj spray, nie zaszkodzi 2-3 minuty potrząść puszką. Dwarf flesha rozwadniaj i to dość mocno, praktyka dowodzi że lepiej położyć kilka warstw rzadkiej farby niż jedną grubą.
Washe mają za zadanie wniknąć w zagłębienia, szczeliny, dołki, etc. W praktyce po nałozeniu na powierzchnię washa, całośc ulegnie lekkiemu zaciemnienu, ale w szczelinach wash zbierze się w większej ilości; po wyschnięciu uzyskasz żądany efekt, pozostanie tylko bazowym kolorem jeszcze raz przejechac po wystających elementach.
Washe mają za zadanie wniknąć w zagłębienia, szczeliny, dołki, etc. W praktyce po nałozeniu na powierzchnię washa, całośc ulegnie lekkiemu zaciemnienu, ale w szczelinach wash zbierze się w większej ilości; po wyschnięciu uzyskasz żądany efekt, pozostanie tylko bazowym kolorem jeszcze raz przejechac po wystających elementach.
Właściwie washe są takimi glazo-washami, są czymś pośrednim pomiędzy tymi dwoma typami farb, dlatego tak ściemniają całe powierzchnie, na które się je nałoży. Jeśli chcesz robić jeszcze rozjaśnienia na powierzchniach washowanych, polecam mieszać wash z farbą w różnych proporcjach, przejścia będą gładsze.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
Dzięki Toni:) będę testował wszystkie możliwości i na dwarf flasha nałoże sobie washa ogrowego a pożniej strefy do rozjaśnienia potraktuje Elf fleshem i ewentualnie suchy pędzel:)
A możecie ocenićjakośc tego czarnego washa , daje spodziewane efekty(myśle tu o zbrojach dla Rycerzy BlazingSun'a)...
Jesteście nieocenioną Skarbnicą wiedzy:)
Jakie modele waszym zdaniem nadały by się na Myśliwych, ochotnicy są fajni ale wtedy konwersje rozliczne moż emacie pomysł z innymi modelami a raczej z jakich lepiej było by wyjść? Myśliwy rózni się jednak od zwykłych milicjantów z całym szacunkiem dla nich:P
Pasowali by mi tutaj Pesant Bowmeni...
A możecie ocenićjakośc tego czarnego washa , daje spodziewane efekty(myśle tu o zbrojach dla Rycerzy BlazingSun'a)...
Jesteście nieocenioną Skarbnicą wiedzy:)
Jakie modele waszym zdaniem nadały by się na Myśliwych, ochotnicy są fajni ale wtedy konwersje rozliczne moż emacie pomysł z innymi modelami a raczej z jakich lepiej było by wyjść? Myśliwy rózni się jednak od zwykłych milicjantów z całym szacunkiem dla nich:P
Pasowali by mi tutaj Pesant Bowmeni...