Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
Jakby nie patrzeć to prawda... Mi się jednak wydaje, że najgorszym motywem jest 4mv przy tak drogim oddziale. Kwestie utrzymania się można by rozwiązać tanimi dobrymi sztandarami (unbreakable/stubborn na pierwszy combat czy cuś) lub BSB z czymś kozackim. Movementu nie da się niestety naprawić. Kiła.
Bloodletterzy byliby super z frenzy, ot moje zdanie ^^
Bloodletterzy byliby super z frenzy, ot moje zdanie ^^
jak ksum pisal w poprzednim poscie, stubborn rozwiazuje sprawe, jesli za 12 pkt beda mieli 3/4 save to juz cos przy 4t.
Sa w corach i w mają sava w walce na 2+ ?Warriorzy mają.... nic?
Zgadzam sie ze turniejowo pewnie pozostana plewni ale przynajmniej bada mieli szanse wygrac z imperialna piechota - wez sobie policz ile ich teraz trzeba zeby wygrali walke z klockiem ktory ma ranki ... w ptk wychodzi to biednie - pozatym nie wiemy jak bedzie wygladal statline - ja sie pokusze o stwierdzenie ze 2A nie bylby na nich niczym niewiarygodnym - jesli zabiorą franzy z MoK a dadza hate ma przykład ? nie skreślałbym żadnego odziału przed wydaniem booka - pozatym nie wiemy czy przypadkiem cava nie trafi do speciali :/ wtedy turniejowo trzeba by naprawde się pogimnastykować
- Temple Guard
- Falubaz
Ugrywalnienie warriorów to IMO najważniejsza sprawa w 7-edycyjnym booku. Aż szkoda nie wystawiać takich super modeli (co ciekawe i tak zostaną zmienione, ale nie jestem pewien, czy zrobią całkiem nowych warriorów, czy tylko przepakują starych w 10-figurkowe pudełka i dodadzą bronie dwuręczne, było o tym na Warseer: "Redone Warrior set with more equipment options and 10 models instead of 12").
Warriorzy są mega klimatyczni i muszą byc lepsi. Potanienie jest oczywiste, ale ciekawe co poza tym. Chaos Armour dla każdego - popieram zdecydowanie (choć to jeszcze nie jest potwierdzona plotka). Ciekawe, co jeszcze wymyślą. Jeśli zwykli Warriorzy mieliby mieć ChA i ewentualnie 2 ataki, to co wymyślą dla Chosenów? Coś powie nam na ten temat Army List, który ma być w którymś z najbliższych White Dwarfów.
Warriorzy są mega klimatyczni i muszą byc lepsi. Potanienie jest oczywiste, ale ciekawe co poza tym. Chaos Armour dla każdego - popieram zdecydowanie (choć to jeszcze nie jest potwierdzona plotka). Ciekawe, co jeszcze wymyślą. Jeśli zwykli Warriorzy mieliby mieć ChA i ewentualnie 2 ataki, to co wymyślą dla Chosenów? Coś powie nam na ten temat Army List, który ma być w którymś z najbliższych White Dwarfów.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Mogli by ich rzeczywiście ulepszyć jakoś, ale nie trzeba im chyba aż tak dużo żeby byli grywalni.
Jak będą trochę tańsi, będą mieli ciekawe i niedrogie sztandary a kawa przejdzie do speciali to już będzie ich trzeba wystawiać.
Chosenom mogliby dać mutacje lub jakiegoś tam warda (6+/5+).
Jak będą trochę tańsi, będą mieli ciekawe i niedrogie sztandary a kawa przejdzie do speciali to już będzie ich trzeba wystawiać.
Chosenom mogliby dać mutacje lub jakiegoś tam warda (6+/5+).
word na 6 jest kompletnie bez sensu, na 5 ma jakis sens ale jesli to da mi cene za model rzedu 50 pkt lub wiecej nadal nie widze tego ajk nimi gram (w brecie 1 typ kosztuje 20/24pkt), oczywiscie chałasowi sa lepsi i w ogole ale nie wiem czy taki mega koszt to rownowazy.
- Temple Guard
- Falubaz
Ale my tu mówimy w tej chwili o Warriorach, a nie KnightachGajowy pisze:word na 6 jest kompletnie bez sensu, na 5 ma jakis sens ale jesli to da mi cene za model rzedu 50 pkt lub wiecej nadal nie widze tego ajk nimi gram (w brecie 1 typ kosztuje 20/24pkt), oczywiscie chałasowi sa lepsi i w ogole ale nie wiem czy taki mega koszt to rownowazy.
Aby piechota była grywalna, musi móc przestać szarże i się odgryźć. IMHO przy koszcie 14 pkt za model z sv 2+ w walce wręcz, 4T, WS 5 czy więcej, 4 S i 2 atakach, piechota byłaby grywalna nawet bez wbudowanych stubbornów, bo wtedy mało co przebijało by się bezproblemowo. Sęk w tym, czy takie coś jest możliwe, bo znając GW przywalą im do statów i zasad, i pizną taki koszt, że wystawienie 2 oddziałów będzie zabierało większość punktów na armię na 2k
Uerph.
- Temple Guard
- Falubaz
No ale plotki mówią o jednoczesnym potanieniu i polepszeniu, więc może nie będzie tak źleSzczurza Jucha pisze:Aby piechota była grywalna, musi móc przestać szarże i się odgryźć. IMHO przy koszcie 14 pkt za model z sv 2+ w walce wręcz, 4T, WS 5 czy więcej, 4 S i 2 atakach, piechota byłaby grywalna nawet bez wbudowanych stubbornów, bo wtedy mało co przebijało by się bezproblemowo. Sęk w tym, czy takie coś jest możliwe, bo znając GW przywalą im do statów i zasad, i pizną taki koszt, że wystawienie 2 oddziałów będzie zabierało większość punktów na armię na 2k
- Zły_Blondyn
- Wałkarz
Weźcie pod uwagę, że gdyby dali np stubborn to analogicznie musieli by to zrobić z knightami. Może jakieś tanie sztandary bo zmieniły sytuację..
Stubborn po co im stubborn
Będzie banner of the gods z zasięgiem 12 cali to cała armijka będzie miała stubborna. Ja jak gram chaosem bez tego bannerka się nie ruszam, razem z warriorami którzy ze stubbornem już tacy plewni bynajmniej nie są . Jak ten sztandar dostanie 12 cali, co widać pod chcoiażby demonach (przedmiot prawdopodobnie wspólny dla wszystkich odłamów chaosu) to kurcze będzie rzeźnicko. Tansi warriorzy, tansi maruderzy, może jakies mega tansze miesko typu ci kultysci chaosu i wszysciutko ze stubbornem - mniam
Będzie banner of the gods z zasięgiem 12 cali to cała armijka będzie miała stubborna. Ja jak gram chaosem bez tego bannerka się nie ruszam, razem z warriorami którzy ze stubbornem już tacy plewni bynajmniej nie są . Jak ten sztandar dostanie 12 cali, co widać pod chcoiażby demonach (przedmiot prawdopodobnie wspólny dla wszystkich odłamów chaosu) to kurcze będzie rzeźnicko. Tansi warriorzy, tansi maruderzy, może jakies mega tansze miesko typu ci kultysci chaosu i wszysciutko ze stubbornem - mniam
Nie przeczę, że 4' dreptania jest gorsze od 5', ale na dobrą sprawę wcale nie skreśla to jużyteczności piechociarza... Tak długo jak jest relatywnie tani i wytrzymały.
...Czego w żadnej mierze nie można powiedzieć o chaos warriorach poruszających się per pedes apostolari. Pozostaje poczekać.
...Czego w żadnej mierze nie można powiedzieć o chaos warriorach poruszających się per pedes apostolari. Pozostaje poczekać.
Uerph.
- Temple Guard
- Falubaz
W majowym White Dwarfie jest zapowiedź, że już w czerwcowym numerze będzie Army List do Mortali. Ciekawy jestem zmian, szczególnie jak będą wyglądać Warriorzy oraz na ile ten AL będzie korespondował z Army Bookiem, ale o tym przekonamy się dopiero w listopadzie (choć pewne plotki powinny być wcześniej) A więc już za miesiąc będzie ciekawie, nie mogę się doczekać
- Offspringman
- Kretozord
i zobaczymy, czy opłaci mi się sklejać 40(bodajże) warriorów chaosowych(starych). zamierzałem większość przerobić na kawalerię, ale może jednak jakis klocuszek by się przydał