Picie na turniejach

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

nie chodzi do konca, o to, bo to ze ktos sie nawali, to mnie to nie rusza, ale niech to robi poza sala, gdzie tego robic nie mozna. nic przeciez nie stoi na przeszkodzie, aby wyjsc z budynku i pod drzewkiem walnac sobie 2 glebsze. nie trzeba tego robic w sali.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

O to się rozbija cały problem

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Moja ranga miala byc "Darek Polit" - bez obrazy dla Darka oczywiscie :]

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

teraz masz Chuck Norris - po ch zmieniac na synonim?

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

A Ty trupank nie miales miec zmienionega loga na TruPaczus ??;)
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Ja ze swojej strony dodam tyle. Wkurwiony jestem na maksa bo kolejna miejscówka jest spalona, a sam że tak powiem w pocie czoła ją załatwiałem. Źle to wróży na przyszłość bo to już kolejna spalona sala.

Sam do abstynentów nie należę i lubię sobie wypić. Niemniej jednak nie przypominam sobie abym przysporzył komukolwiek swoim piciem problemów. A tego typu rzeczy roznoszą się po mieście. Problemem jest nie picie samo w sobie, ale zachowanie ludzi po alkoholu. I tak jak uważam zachowanie Tomasza za maksymalne spoko (schlał się poszedł spać bez konfliktów), tak numerów innych ludzi tych totalnie przegiętych nie muszę chyba wspominać.
Generalnie uważam, że dyskusja jest potrzebna tak samo jak zaistnienie - im wcześniej tym lepiej - pewnych działań zapobiegawczych.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

nie sam zalatwiales :P
Karabinier pisze: Niemniej jednak nie przypominam sobie abym przysporzył komukolwiek swoim piciem problemów.
moze za duzo wypiles ;)

dobra, zarty na bok. karabin ma racje. dyskusja ta powinna sie zakonczyc imo nie zadnymi jakimis odgornie narzucanymi przez ll czy cos innego zakazami, ale tzw. gentlemanska umowa co do picia na turniejach. nie jestesmy rozwydrzonymi dzieciuchami, zeby trzeba bylo wprowadzac jakies turbo sankcje. imo wystarczy powiedz jak sprawa wyglada. jak to sie sprawdzi zobaczymy juz niebawem, bo na wi. mam nadzieje, ze taki srodek bylby wystarczajacy w odroznieniu rozwiazan sugerowanych przez czesc pianobijcow.
pozdrawiam i zycze milej zabawy na turniejach :)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Jerzyn pisze:ale tzw. gentlemanska umowa co do picia na turniejach.
Żarty miały iść na bok. :wink:
Chyba nie jesteś na tyle naiwny, żeby w to wierzyć?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Chyba jestes na tyle kulturalny, zeby sie dostosowac?

Jesli kiedys spotkam Cie na turnieju bardzo uwaznie bede sie Tobie przygladal. Postaraj sie raczej nic nie odjebac.

Co do propozycji Jerzyna: to chyba jedyne realne rozwiazanie, dodatkowo najzwyczajniejszy monitoring orgow i innych graczy. Wraz z naszym sumieniem to musi wystarczyc, albo turnieje sie skoncza.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

swieta_barbara pisze:Chyba jestes na tyle kulturalny, zeby sie dostosowac?
Nawet jeśli jestem, to myślisz, że reszta też? :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

I tak ktoś w końcu przesadzi i znowu pojawi się dyskusja.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Siweusz pisze:
swieta_barbara pisze:Chyba jestes na tyle kulturalny, zeby sie dostosowac?
Nawet jeśli jestem, to myślisz, że reszta też? :wink:

dokladnie przez takie nastawienie nie ma zmian..ja jestem wstanie bawic sie bez alkocholu. Moge dac dobry przykład. Ty nie? Skoro ty mozesz, ja moge, to kim jest ta reszta? Lożą Masońską? Mną Masoni nie rządzą ;) wiec czemu kims innym by mieli?

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

dudi, ale mysle, ze trzeba sprobowac. powiedziec jak sprawa wyglada i nastepny turniej bedzie takim sprawdzianem. jesli sie uda, to git, widac, ze jednak battlowcy potrafia sie bawic tez troche inaczej. jesli nie, to trudno, turnieje, przynajmniej ich czesc, troche sie zmienia.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

co do masonow, to nie mozesz byc tego taki pewien :P

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

moj ojciec nonstop to powtarza ;)
spoko, mam czosnek i drewniany kołek w domu :)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Dudi, nie szukaj ukrytej filozofii, bo jej nie ma, ja tylko sugeruję, że gentelmeńska umowa to mit, ale poczekam kilka masterów i zobaczymy czy temat znów wypłynie. W każdym razie po 10 stronach tego tematu wnioski są takie, że ludzie chcą pić na turniejach, a jak będą pić to zawsze może coś się zdarzyć i żadne koleżeńskie umowy nic tu nie pomogą.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Inaczej: Bedziesz pic? Ja nie, Jerzyn nie, Supeł w krzakach

Ty jestes tymi innymi ludzmi. Ty podejmujesz decyzje. Mi tam dżentelmenskie umowy wystarczą....

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Shakin' Dudi pisze:Bedziesz pic? Ja nie
I mów tylko za siebie, pozostałe kilkadziesiąt osób za siebie.
Ty jestes tymi innymi ludzmi.
Nie znasz mnie, więc nie pisz takich rzeczy, jeszcze w plotkach zostanę bad boyem jakimś. :wink:

PS. Dudi, przez tą resztę Supeł założył ten temat.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

ale ty nie zadeklarowałes sie ze nie bedziesz pic na masterze. Mowisz o innych a sam nie powiedziales jakie masz stanowisku.

Jakies ludki mnie nie interesują, interesuje mnie twoje zdanie. Mowienie wszyscy są źli tylko nie ja mija się z celem, bo nieprowadzi do zadnej metorycznej dyskusji. Gdyby zawsze patrzec pod kątem:
,, ale inni i tak zagłosują na Kaczkę wiec po co mam isc głosowac?'' prowadzi do patologicznych sytuacji kiedy to tracimy szanse na zmiane w swoim zyciu.

Powiedz Siweusz czy TY jestes ZA czy PRZECIW piciu alkocholu na masterach. TAK LUB NIE...o nic wiecej misiu nie prosze ;)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Dudi, nigdzie nie pisałem, że jestem za, jestem PRZECIW, wręcz drastycznie, z wywalaniem na mróz za samo posiadanie.
Niemniej jak pisze Jankiel posiedziałbym chętnie przy piwku do późna, ale w knajpie poza miejscem turnieju oczywiście.
Mimo wszystko dalej nie wierzę, że wszyscy się dostosują i będzie git na podstawie koleżeńskiej umowy, misiu. :wink:

PS, ale próbować trzeba, nawet takimi słabymi metodami.

ODPOWIEDZ