Parę pytań od początkującego
Moderator: esgaroth
Re: Parę pytań od początkującego
Bo to dwarf, a dwarfy są złe.
P.
P.
Mam pytanie, wybaczcie jeśli już sie przewijało.
Gdzie mogę znaleść zasady Działa DoW? I pytanie drugie, czy DoW są jeszcze armią oficjalną? Pytając kilku krakowskich graczy dowiedziałem się że nie można już ich wystawiać
.
Gdzie mogę znaleść zasady Działa DoW? I pytanie drugie, czy DoW są jeszcze armią oficjalną? Pytając kilku krakowskich graczy dowiedziałem się że nie można już ich wystawiać

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Chciałbym zadać kilka pytań, niektóre będą się powtarzać, ale nie wszędzie były jednoznaczne odpowiedzi:
1. Czy Mengile mają armour piercing i hate'a?
2. Czy jednostki takie jak: Amazon Totem Warriors, Anaconda's Amazons, Amazon Cold One Riders, Torston Treehaka's Sea Axes, Ice Trolls, są już legalne?
3. Czy na zasadzie spoils of war mogę brać sztandary innych armii?
4. Gdy Asarnil zostanie zabity, a smok przeżyje bez żadnej rany, to przy naliczaniu punktów wart jest 460 pts, czy należy odliczyć 130pts za Asarnila?
5. Czy Duellisci uzbrojeni w pistolety, mają w walce wręcz s4 i ap, tak jak Long Drong's Slayer Pirates?
1. Czy Mengile mają armour piercing i hate'a?
2. Czy jednostki takie jak: Amazon Totem Warriors, Anaconda's Amazons, Amazon Cold One Riders, Torston Treehaka's Sea Axes, Ice Trolls, są już legalne?
4. Gdy Asarnil zostanie zabity, a smok przeżyje bez żadnej rany, to przy naliczaniu punktów wart jest 460 pts, czy należy odliczyć 130pts za Asarnila?
5. Czy Duellisci uzbrojeni w pistolety, mają w walce wręcz s4 i ap, tak jak Long Drong's Slayer Pirates?
Mogę się mylić, ale:1. Czy Mengile mają armour piercing i hate'a?
1. Nie mają.
2. Nie są legalne.
3. Nie mogą.
4. Przeciwnik zdobywa punkty za Asarnila.
5. Nie. Mają 2 ataki z siłą 3 (h.weapon + pistol w walce liczony jako h.weapon).
pzdr
-ism
Posiadasz zasady do tych jednostek? Tzn. chodzi mi głównie o Amazon Totem Warriors, Amazon Cold One Riders i Ice Trolls, bo anakondy i Torstona mam. Kiedyś szukałem w necie reszty, ale bez sukcesu. Może masz kampanię "Lustria", bo ponoć to w tej kampanii znajdują się te oddziały?Krzyżu pisze: 2. Czy jednostki takie jak: Amazon Totem Warriors, Anaconda's Amazons, Amazon Cold One Riders, Torston Treehaka's Sea Axes, Ice Trolls, są już legalne?

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ja mam Torstona i jego bandę... ale o francusku właśnie. W sumie to kolesie nie wyróżniają się niczym specjalnym. Z tego co pamiętam statystyki zwykłych wojowników, lekka zbroja, tarcze, toporki do rzucania i chyba są skautami.
Pdf z ich zasadami znajdziesz w temacie "Jeśli czegoś nie wiesz...".
Pdf z ich zasadami znajdziesz w temacie "Jeśli czegoś nie wiesz...".

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To ja zadam jeszcze parę pytań:
1. Czy na bohatera z Pike of Renown mogą zaszarżować Ogry (np. Bullsi), Demon Prince lub Shaggoth (ja słyszałem, że tak, z racji, że są bohaterami) ?
2. Czy dla DoW Rhinoxy są w Specialach?
3. Czy mogę kupić Maneatersom np. Great Weapon i Brace of Handguns?
4. Jeśli tak, to czy mogę w reakcji na szarżę stać i strzelać, a w walce używać Great Weapon?
1. Czy na bohatera z Pike of Renown mogą zaszarżować Ogry (np. Bullsi), Demon Prince lub Shaggoth (ja słyszałem, że tak, z racji, że są bohaterami) ?
2. Czy dla DoW Rhinoxy są w Specialach?
3. Czy mogę kupić Maneatersom np. Great Weapon i Brace of Handguns?
4. Jeśli tak, to czy mogę w reakcji na szarżę stać i strzelać, a w walce używać Great Weapon?
1. Ogry - tak, bo to piechota; Demon Prince i GDemony - tak, bo to bohaterowie, Shaggot - raczej nie, bo to chyba nie jest bohater tylko monster.
2. Rhinoxy w DoW zajmują 2 sloty rare (rzadkie).
3 i 4. Raczej nie. Też kiedyś myślałem, że tak można. Jednakże gdyby tak można było robić to wielu by tak ich wyposażało. Mimo to nie widziałem tak złożonych ludojadów.
2. Rhinoxy w DoW zajmują 2 sloty rare (rzadkie).
3 i 4. Raczej nie. Też kiedyś myślałem, że tak można. Jednakże gdyby tak można było robić to wielu by tak ich wyposażało. Mimo to nie widziałem tak złożonych ludojadów.