Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Rince »

Owszem, ale tylko w polowie, wiec ssssij :twisted:
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

zgłosiłem to w urzedzie patentowym 8) zobaczymy kto bedzie sssał komu :P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A ja w tym miesiacu kupielm 3 rydwaniki Niebawem skoncza sie malowac, to wtedy wrzuce foty.
Ja mam chyba z 6, może nawet dwa na bazyla wezmę (bo tyle udało mi się ostatnio domalować) ale to pod warunkiem, że rozpa z nimi wreszcie wbije jakąś maskę :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Uuu, to ty tez :) ?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Qc się upiera, że są zajebiste i mają potencjał. Nie mogę go odkryć - za wolne i za mało przewidywalne, a dotychczas bardziej pomagają przeciwnikom, niż mnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No spoko, ja natomiast uwielbiam zaskoczone miny przeciniwnikow, jak sie dowiaduja, ze rydwan ma 6I, 4 sily z bazy, 9ld, czy 5T :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

i 3+ save :wink: Szkoda tylko, że są ITP... Już mnie to raz kosztowało bitwę. Trzeba się po prostu ograć.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Takie pytanie, co sądzicie o Assasinach DE? W sumie drogir to to jak diabli, ale przydałby mi się jeden z KB i +k3 ataków albo Manbane i +k3 ataków :). Ew. z tym seksownym mieczem za 75 punktów.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Królik pisze:i 3+ save :wink: Szkoda tylko, że są ITP... Już mnie to raz kosztowało bitwę. Trzeba się po prostu ograć.
No niestety, trzeba nimi grac bardzo uwaznie. Najbardziej martwi mnie to, ze przy 2-3 rydwanach, w ktorejs tam bitwie nie zdasz tej 9-10 z rerollem i zrobi sie nieciekawie. No, ale z drugiej strony, przy 3 unitach harpii, zawsze da sie to jakos odratowac.
Obrazek

Majestic
Falubaz

Pytanko o zasady. Czy każdy mag DE ma "Potęgę Mroku" czy tylko taki z Dark Magic?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Każdy.

Majestic
Falubaz

Hej, mam kolejne pytanie :). Czy muszę przyporządkować zabójcę do oddziału na poziomie rozpiski, przed rozstawieniem czy po rozstawieniu zwykłych oddziałów? Kminię grę turniejową na jawnych rozpiskach a znajomy powiedział mi że zabójcę trzeba mieć przyporządkowanego do oddziału w rozpisce i przeciwnik może w każdym momencie sprawdzić gdzie mam go ukrytego.

I pytanie nr. 2 czyli jakie złożenie dla niego polecacie? Jako że mam dużą magiczkę z bazy, zrezygnowałem z Manbane (ostatecznie i tak będę mógł podnieść siłę/obniżyć T). Ale na większe punkty pewnie wstawię kocioł, więc KB na Assassinie mógł by się marnować. Najbardziej przekonuje mnie +k3 ataków i KB na wypadek nagłej szarży jakiegoś niemilca z duży Sv w oddział.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Jak masz zaktualizowanego AB to Assasin jest w typie jednostki Other (tam gdzie harpie) i po problemie. Co do wystawienia, mój jest głównie ozdobą półki, ale proponuję +D3 ataków, ahw i Killing Blow co by jakąś puszkę bez warda w odpowiednim momencie kropnąć.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Majestic
Falubaz

Czy ja wiem? 150 punktów za możliwość wielkiego Bukkake na wrogim BSB który myśli że ma duży save to jest bezpieczny ;).

I jeszcze poproszę o doprecyzowanie odpowiedzi. Kiedy w końcu mam przypisać Zabójcę do oddziału?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Na samym poczatku po rozstawnieniu informujesz przeciwnika ( jeśli tego zarząda ) gdzie siedzi assasin i Ty mu mówisz. Nie jest przypisany konkretnie do jednego oddziału. Jest traktowany jako bohater. Zalecam mu D3A/KB i Płaszczyk. A możesz go uzywać jako łowce cowboi niszczyciela maszyn i przyjmować nim niewygodne pojedynki bo moze ładnie posiekać przeciwnika zanim uderzy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Eee? Zapisujesz na kartce gdzie jest ukryty. Jak ujawniasz, pokazujesz kartke.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

potwierdzam slowa Rinca.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Czyżby coś sie zmieniło? Bo jeśli nie to tak właśnie gra sie assasinem na jawne rozpiski ( przegłosowane przez LS ).
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Co prawda nie grałem w tej edycji z ninja, ani przeciwko, ale parę razy zdarzyło mi się na masterach grać ze skavenami, gdzie mysza z WB i PoS to standard. Przeciwnik zawsze zapisywał na kartce, w którym oddziale assassin jest schowany i pokazywał dopiero, jak chciał go ujawnić.

Nie wiem czemu w DE miałoby być inaczej. Możesz zacytować to uściślenie?

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

Królik pisze:Co prawda nie grałem w tej edycji z ninja, ani przeciwko, ale parę razy zdarzyło mi się na masterach grać ze skavenami, gdzie mysza z WB i PoS to standard. Przeciwnik zawsze zapisywał na kartce, w którym oddziale assassin jest schowany i pokazywał dopiero, jak chciał go ujawnić.

Nie wiem czemu w DE miałoby być inaczej. Możesz zacytować to uściślenie?
odkad pamietam, we wszystkich edycjach byl motyw z kartka... wiec czy cos sie zmienilo?
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Zablokowany