Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

DaBossa pisze:Pytanko?

Czy -1 do casta z corpse carda oraz inne zdolności sąt kumulatywne? Bo ciekawi mnie zastosowanie 3-4 wózeczków,
-1 do casta jest chyba kumulatywne, ulepszenie Invocation of Nehek (dodatkowy wskrzeszony) raczej nie jest.

Poza tym, pewnie można wykupić tylko jeden z tych bonusów.

Swoją droga, armia np. z 3 Corpse Cartami z -1 to cast w 24" i Black Coachem wsysającym kości mocy będze straszliwa przeciwko bardzo nastawionym na magię wrogom.

edit: pisze jakbym miał booka, a powielam tylko plotki, więc edit
Ostatnio zmieniony 26 sty 2008, o 12:31 przez Maciek P., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Fedek pisze:
okurdemol pisze:Ha, ha, ha!(całoroczny-mroczny-niewidoczny... śmiech) Czy mogę już mówić: "A nie mówiłem?" ;)
Nie, nie możesz, bo wszyscy wiedzieli o tym jak działają i ile kosztują 20 stron temu. Ameryki nie odkryłeś.
Ale z tego co pamiętam, to nikt nie wiedział o WSie. Każdy się zastanawiał jaki będzie i cicho wierzył wbrew rozsądkowi w 6, a tu niespodziewajka. No więc... "A nie mówiłem?" :P

Maciek P.
Falubaz

Zawsze w newralicznej szarży można im dać WS7 :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Maciek Paraszczak pisze:Swoją droga, armia np. z 3 Corpse Cartami z -1 to cast w 24" i Black Coachem wsysającym kości mocy będze straszliwa przeciwko bardzo nastawionym na magię wrogom.
jesli jest tak jak mowiesz to be3dzie miala malo scrolli i bedzie wymarzonym przeciwnikiem dla tk, i armii niemagicznych :>

Gizzmo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gizzmo »

To moj pierwszy post wiec przede wszystkim witam.

http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Zobaczcie koszt
Vampire Counts Varghulf £9999.00 Add to Cart

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Gizzmo pisze:To moj pierwszy post wiec przede wszystkim witam.

http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Zobaczcie koszt
Vampire Counts Varghulf £9999.00 Add to Cart
Zapewne się pomylili :) Z tego co wiem, ma kosztować tyle co Grave Guardzi, czyli 15 Ł
Może chcą zrobić niespodziankę z ceną Vargulfa (bez sensu pomysł)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

He, he, faktycznie, pomylili się. W każdym razie, nie ma to jak promocja. :lol2:

FantasME
Plewa

Post autor: FantasME »

A nie wiecie, czy zombiaki tez wyjda po 10 w regimencie?

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Po statystykach Blood Knightow ktore zobaczylem wlasnie stwierdzam jedno - na pewno w mojej armii nie zawitaja. Koszt w porownaniu do wytrzymalosci jest po prostu zenujacy. Dziekuje postoje :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Infernus
Wałkarz

Post autor: Infernus »

Zombiaki prawdopodobnie nie wyjdą po 10, ponieważ nie będzie nowych modeli. Po za tym i tak mają 20+ :D

Blood Knighty trochę wyglądają blado :( I to nie tylko kwestia pomalowania :P

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Ja się na blood knightow nie rzucę, ale wypróbuję gołą czwóreczkę na 2250.
Kwestia przeciwnika i gry. Nie są może super pancerni, ale przy inwokacji mogą dać radę.
Kwestia tego z kim gramy i co jeszcze mamy w armii. 4 to 220 pkt. można jakoś przeżyć, a w szarży chłopaki naprawdę robią siekę.
Jak sie ma drwala na najtmarze, varghulfa, kloc BK i tych panów to większa część dojdzie. Wszystko szybkie i z wygarem, trza przetrwać jedną ture strzelania, ważne żeby potem wjechać.

Podsumowując nie mówię, że są samograjowi, ale nie spisywałbym ich na straty.

ps. nawet z 'o-mój-boże-tylko-5-ws-*emo podcina żyły*' :wink:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Jak powiększyć te małe pierdzielone skany booka (GW preview), tak żeby się to dało rozczytać?? Po cholerę dają przykładowe strony jak nic z nich nie widać :roll:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Maciek P.
Falubaz

Pamiętam czasy Chaosu z Ravening Hordes: Chaos Knights za 31 pkt, każy z save 1+ i dwoma atakami z lancą.
Jak się pojawił book, z rycerzami z 1 atakiem, savem 2+ i za 33 pkt był płacz i zgrzytanie zębów. A na choosenach psy wieszano, że nikt nie będzie wystawiał modeli za 50 pkt.
I co? I wystawia się, i są użyteczni.

Tak samo będzie z Blood Knights.

Nikt im nie zarzuci, że nie mają siły przebicia. Czwóreczka ze śmiesznym bannerem za 10 pkt robi overruna po Treemanie, i po wielu, naprawdę wielu rzeczach. Robią np. bardzo brzydkie kuku super oddziałowi Barbarossy z regeneracją :)

A przeżywalność? Ludzie sobie poradzą...będą używać warda na na 4+, regeneracji, hordy wilków do zasłaniania, Invocation of Nehek...

Bedzie działać...jedni wybiorą Varghulfa, inni Coacha, a jeszcze inni Blood Knights...wszystkie opcje mają swoje plusy

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Zgadzam się, szczególnie, że na polu bitwy zawsze jest inaczej niż w teorii. To, że gramy z armią mającą środki do ich zdjęcia nie oznacza, że się to uda. VC to armia, która w 90% przypadków ma inicjatywę na stole i trzeba to wykorzystać.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

czy wraithy beda 0-1?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Po szebenasty raz: nic nie jest 0-1.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Drwal pisze:czy wraithy beda 0-1?
Było już kilka razy, że żadna jednostka nie jest 0-1
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Tak się zastanawiałem, czy na nowym kodeksie jest możliwe i w miarę opłacalne wystawianie "najczęściej spotykanych rozpisek, opartych o stary już army book". Mam na myśli rozpiski z mobilnymi i szybkimi jednostkami. Najczęściej były to oddziały BK, wilki, baty... Tak więc postanowiłem "na oko" policzyć jak by to teraz wyglądało:

Lord na koniku full wypas kiedyś ok. 330-360p teraz ok. 400p

Wampir BSB ok. 160p teraz 200p

2x Nekrusie 2x150p teraz dajemy 2x Wampiry (w dowolnej konfiguracji) ok. 2x200p

10 BK Bob FCG 325p teraz 355p

6 BK WB FCG 205p teraz 223p

4x5 Dire Wolves 4x50p teraz 4x40p

5 Feel Bats 100p teraz chyba to samo

20 Zombie (do pilnowanie maga/ów) ok. 120p teraz 80p

15 Szkieletów (do pilnowania 2-go maga albo ot tak, by było) FCG ok. 175p teraz podobnie ale z magiczną szmatką

2x5Ghuli (by uciekały) 2x40p teraz klocek 10 (inne zastosowanie, jakie?) za tyle samo

Za to kiedyś mieliśmy ok. 2000p, a teraz ok 2070p.

Moim zdaniem różnica w punktach niewielka, armia ma wszystkich herosów do WW i może też trochę poczarować (nie gorzej niż wtedy z Countem BD i 2 nekrusiami, jeśli nie lepiej).
Co do efektywności jednostek, to chyba niewiele się zmieniła, jeśli chodzi o konnicę. Co do piechoty, to niektóre oddziały wydają się lepsze (bo tańsze) inne z kolei całkowicie zmieniły swoje zastosowanie (Ghule) i czy się sprawdzą w nowej roli, to się okaże.

Podsumowując armia nowych wampirów, moim skromnym zdaniem, wydaje się być lepsza, bo za niewielką (w sumie) różnicę punktową otrzymujemy dodatkowe opcje (np. sztandary na szkieletach, eteryczny ruch BK), bardzo porównywalną (jeśli nie większą) skuteczność oraz, co nie wiem czy wyjdzie nam na dobre, nowe zastosowanie niektórych jednostek.

Ależ się rozpisałem… mam nadzieję, że tym tekstem "sprowokuje" Was do interesującej dyskusji...

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Vanhels danse macabre. - 7+
unit may move 8", benefits from ASF and re-rolls all failed hits.
mam nadzieję że to uproszczona wersja - bo kiedyś było, że działa ALBO jak popychaczka ALBO jak hellish vigor, ale nie 2 w 1...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Izwor tyle że teraz nie można trzymać bohaterów w klocku zombi. Czyli zamieniasz je na 10 szkieli. A tak to bardzo ok to wygląda :wink:

Zablokowany