Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Barbarossa »

GrimgorIronhide pisze:To on ma rozległą wiedzę w prawie każdej możliwej dziedzinie.
Geniusz narodów, słońce Tatr, wielki przywódca i pierwszy Polak w kosmosie Jot-Ka-Em?

Obrazek

Zna się na wszystkim, powiadasz?

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Trochę jak Sheldon Cooper. "I'm familiar with everything."
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

http://wyborcza.pl/1,75968,17978485.html#MTstream

jak to było: kapitaliści sprzedadzą nam sznur na którym ich powiesimy ? :?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ja bym dodał, że mieniący się 100% poparciem 3,3 % mniejszości Janusz Korwin Mikke :D

BTW Putin już pogratulował Dudzie zwycięstwa :D Chyba teraz już nie prezesowi a wyżej melduje się wykonanie zadania ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Cóż, trochę czasu w jego otoczeniu w czasie tej kampanii spędziłem i zdziwiłbyś się jak z wyborcami od przedsiębiorców i publicystów po zwykłych ludzi rozmawia na tematy od fizyki kwantowej (vide Sheldon Cooper) po zagadnienia z informatyki (którą studiował). Mój osobisty fav to rozmowa w kawiarni koło Pyrkonu z Jackiem Komudą o polskiej fantastyce.
IMO o ile zna się na wszystkim to hiperbola to określenie najelokwentniejszy przedstawiciel polskiej sceny politycznej jest zasadne.

Scimi - ten tekst to nie z Kapitana Bomby odcinka z wyborami na admirała ? :D

Co do wybiórczej to =D> właśnie dla takiego bulu żopy tego szmatławca cieszę się z wygranej Dadude Sandstorm. Poza tym artykuł mierny, trzyma poziom tej gazety
Ostatnio zmieniony 25 maja 2015, o 14:31 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Xet pisze:Dobre doradztwo dla aferzystów. Czym dalej od wyborów się ujawni to się afera załagodzi. Good job.
Xet nie udawaj świętego oburzenia :D - podpowiem politycy każdej partii tak rozmawiają, mało tego PISOWCY z PEOWCAMI razem wódkę piją... - no poza agentem Tomkiem - on wg. swoich słów - nieustannie myśli nad losem umęczonej Ojczyzny - i właśnie to zamyślenie było powodem że jakiś czas temu spowodował wypadek prowadząc czerwone Porsche :mrgreen:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

GrimgorIronhide pisze: Co do wybiórczej to =D> właśnie dla takiego bulu żopy tego szmatławca cieszę się z wygranej Dadude Sandstorm. Poza tym artykuł mierny, trzyma poziom tej gazety
no cóż po zwolennikach Krula nie widać tej boskiej iskry porywającej tłumy ani gigantycznej wiedzy ekonomicznej (niestety olałeś dane statystyczne) miażdżącej lewaków... :wink:
więc rzeczywiście na bezrybiu i rak ryba - Krul musi zostać - dobrze że choć on próbuje czasem być merytoryczny :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Żaba pisze:
Xet pisze:Dobre doradztwo dla aferzystów. Czym dalej od wyborów się ujawni to się afera załagodzi. Good job.
Xet nie udawaj świętego oburzenia :D - podpowiem politycy każdej partii tak rozmawiają, mało tego PISOWCY z PEOWCAMI razem wódkę piją... - no poza agentem Tomkiem - on wg. swoich słów - nieustannie myśli nad losem umęczonej Ojczyzny - i właśnie to zamyślenie było powodem że jakiś czas temu spowodował wypadek prowadząc czerwone Porsche :mrgreen:
nic nie udaje i nie dziel na dobrych i złych na pisowcow i peowiaków. Aferzysta to aferzysta, wszyscy równo do prześwietlenia się nadają.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Cóż, trochę czasu w jego otoczeniu w czasie tej kampanii spędziłem i zdziwiłbyś się jak z wyborcami od przedsiębiorców i publicystów po zwykłych ludzi rozmawia na tematy od fizyki kwantowej (vide Sheldon Cooper) po zagadnienia z informatyki (którą studiował). Mój osobisty fav to rozmowa w kawiarni koło Pyrkonu z Jackiem Komudą o polskiej fantastyce.
IMO o ile zna się na wszystkim to hiperbola to określenie najelokwentniejszy przedstawiciel polskiej sceny politycznej jest zasadne.

Kim'owie też tak potrafią...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

GrimgorIronhide pisze: Scimi - ten tekst to nie z Kapitana Bomby odcinka z wyborami na admirała ? :D
Tak :D taki żarcik - ostatnio ktoś tu wrzucił :)

Mnie najbardziej bawi jak to PiSowcy wierzą święcie, że poparcie dla Dudy = poparci dla PiSu :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

zawsze powtarzałem że miejsce aferzystów jest za kratami ze skonfiskowanym majątkiem (BTW to drugie jest ważniejsze), tyle tylko że występują oni w każdej partii politycznej.
Fluffy pisze:
Paradoksalnie, choć bez wielkiego dla mnie zaskoczenia większość młodzieży poparła kandydata wystawionego i popieranego głównie przez konserwatywnych emerytów, rencistów i kościół katolicki których interesy niespecjalnie pokrywają się z interesami młodzieży.
A co Bul-Komoruski dla tej młodzieży zrobił, poza podniesieniem wieku emerytalnego?
a co na miejscu PO-Bula byś zrobił wobec nieuchronnej katastrofy ZUS - obniżył ? :|

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

GrimgorIronhide pisze:Michalkiewicz o JOWach i Kukizie
https://www.youtube.com/watch?v=-g7K2-qibN0
Próbowano w ogóle merytorycznie pogadać z Kukizem o tych JOWach? Kukiz odnosił się jakoś do wypowiedzi Michalkiewicza? (o ile ją oglądał - ale rozumiem, że podczas rozmów ktoś to puścił albo podobnie przedstawił?).

Pamiętam wypowiedzi Kukiza, że sam najchętniej widzi model "prezydencki", taki jak w USA. Zatem zakładam, że przy zmianie konstytucji to oprócz JOWów mielibyśmy zmianę na model prezydencki. Zatem gdzie tkwi ten problem z JOWami? Na chwilą obecną mam wrażenie, że całe te rozmowy zaczynają się od uprzedzeń. Korwin również w każdym wystąpieniu podkreśla swoją niechęć do JOWów, ale nie jest wstanie tego merytorycznie uzasadnić, jak np. Michalkiewicz. Jestem przekonany, że to prowadzi do uprzedzeń i coraz większych napięć, a skończy się rzuceniem sobie do gardeł i rozrywanie elektoratu antysystemowego na części. Problem w tym, że jeśli nie będzie jedności liderów w wyborach parlamentarnych to miękki elektorat PO będzie dalej głosował na PO jako mniejsze zło, miękki elektorat PiS również, część zagłosuje na lewicę i SLD albo ich nowy szyld zdoła uzyskać te 5%, kolejna część zawiedziona brakiem porozumienia zostanie w domach i nie pójdzie głosować co obniży frekwencję i pozwoli załapać się na kolejną kadencję PSLowi, a reszta zostanie podzielona między Korwina, Kukiza, RN i cokolwiek nowego co się pojawi. Innymi słowy znowu wygra POPiS i wszystko zostanie po staremu.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

a co na miejscu PO-Bula byś zrobił wobec nieuchronnej katastrofy ZUS - obniżył
Jak grochem o ścianę...
A co daje uporczywa reanimacja trupa? Jaki jest plan awaryjny na za kolejne kilka lat, kiedy stosunek pracujących do biorących socjal będzie jeszcze gorszy, ze względu na masową emigrację i starzenie się społeczeństwa? Znowu podpierdolka pieniędzy uskładanych na na czarną godzinę, czy nacjonalizacja oszczędności?

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Barbarossa pisze:O ile w TVN dobór newsów jest zrobiony pod platformę, zaś dziennikarze raczej się solidaryzują z linią liberalną, to zapraszają też polityków PiS. Nie nazwałbym ich obiektywnymi, szczególnie w tej kampanii prezydenckiej, ale pewne elementy obiektywizmu zachowują, jak choćby dopuszczenie drugiej opcji do głosu. Natomiast media prawicowe są zamknięte na jakikolwiek przekaz niezgodny z linią partii. Politycy PO, SLD, TR - po prostu nie są zapraszani. Media "prorządowe" dobierają tendencyjnie tematy, dają mniej czasu PiS, dziennikarze zadają trudniejsze pytania posłom PiS - ale jednak prawicowy przekaz jest w nich obecny codziennie (!).
Casus Boniego - był TW, brnął w zaparte, obrzucał łajnem tych co mówili prawdę, za co ostatecznie dostał po ryju - to poleciał z tym do sądu, że krzywda mu się dzieje. O czym tu z nim rozmawiać?
O czym rozmawiać z bohaterami "to nie ja" afer taśmowych i innych? Oczym rozmawiać z Tuskiem "obniżymy podatki młodzi wrócą do Polski", czy "kopałam na metr" Kopacz?
Szkoda czasu.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

https://www.youtube.com/watch?v=TeosZ3k6w9Y
Boni cwaniakuje bo Janusza nie ma w studio :lol2:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Obrazek

"Nalej mi wódki Fetorze - Pan jest z Ciebie zadowolony."

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

W międzyczasie Leszek Miller współczuje Komorowskiemu, którego PO chce przekazać do muzeum figur woskowych.

Zaskakujące słowa jak na mumię PZPR, która uporczywie nie chce odejść w zaświaty, tylko straszy i straszy. Dużo ironii, bo Miller jest świetnym przykładem na to, co się dzieje z partiami, które nie potrafią skutecznie wymienić przywództwa.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Duda już obiecuje zniesienie śmieciówek. "Wrzuć monetę aby usłyszeć więcej obietnic."

Jak nie pali o kondominium i spuszczaniu z kija to wychodzi bardzo inteligentny człowiek. Celny komentarz Grzegorza 'Ecclesia Militans' Brauna
https://www.youtube.com/watch?v=SHh-avqS0bk

POlicja już się mści za przegrane wybory
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 45610.html

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Grimgor - anse miej do polityków którzy firmują nierealne prawo (cisza wyborcza w dobie internetu) a nie do policji która te przepisy prawa ma egzekwować.

Duda może góra klepnąć ustawę o zniesieniu śmieciowych umów o pracę. Bo prawo takowe znowu stanowią na Wiejskiej a nie w Pałacu Prezydenckim.
tak samo jest z 500pln na dziecko, zmianą wieku emerytalnego itd itp.

Prezydent to nie maszyna prawna tylko hamulcowy. Niech lepiej mi powie czego nie podpisze.

ODPOWIEDZ