Ja mam 2 treje po 10 szerokie i 5 szeregów głębokie, na Gory i bestigory, które używam albo jako wagon albo jako horda. dwie 5x5 na bunkier i ewentualnie jak połącze to kolejna horda (nie są obramowane z każdej strony) a pod minoski mam szerokie na 6 podstawek 20x20 czyli standard. I zrobiłem jeden na hordę 20x20 (10x5) bo mam 10 minotaurów i może kiedyś użyje je w takiej szerokości.dziczek pisze:No dobra to jeszcze jedno pytanie w takim razie jakich wymiarów zrobić treye (beda metalowe) pod: gory, bestigory, ungor ridersow i minoski...?
Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Od dluzszego czasu uzywam podstawek 5x2 (125mmx50mm), w ten sposob w trakcie bitwy szybko i elastycznie mozesz zmieniac formacje. Ew. jak poniesiesz straty, to oddziil nie targa za soba pustej blachy.dziczek pisze:No dobra to jeszcze jedno pytanie w takim razie jakich wymiarów zrobić treye (beda metalowe) pod: gory, bestigory, ungor ridersow i minoski...?
- rudobrody79
- Falubaz
1# nie raz, nie dwa grałem oddziałami po więcej niż 6 minosków, więc proponuję zrobić sobie od razu hurtem na 9-kę dwa tray-e.
( zależy czy grasz na większe punkty i masz materiał. osobiście robię swoje hurtowo, raz a porządnie. )
2# potrzebujesz też pod 20+ jedną na ungory, na 40+ też jedną najlepiej.
3# dwie hordowe na gory/bestigory - jedną na 40 a drugą na 50 modeli
4# jedną 20-25 gorów
5# 2-3 na skirmish na harpie
6# 4 na skirmish na ungor riders
7# 2 na guźce w liczbie 9 modeli
to chyba już wszystko
( zależy czy grasz na większe punkty i masz materiał. osobiście robię swoje hurtowo, raz a porządnie. )
2# potrzebujesz też pod 20+ jedną na ungory, na 40+ też jedną najlepiej.
3# dwie hordowe na gory/bestigory - jedną na 40 a drugą na 50 modeli
4# jedną 20-25 gorów
5# 2-3 na skirmish na harpie
6# 4 na skirmish na ungor riders
7# 2 na guźce w liczbie 9 modeli
to chyba już wszystko
woooo..... na pumby takie coś...? Myślałem że nimi bardziej dywersja w stylu subertusków ogrowych. Fakt od kotków są o wiele bardziej mocarne i mają w miarę sensowną liderkę ale że aż takie klocki z nich robić 3x3..?!
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem
- rudobrody79
- Falubaz
grałem na euro klockami po 7 guźców i ......zawsze jeden przeżywa a czasami gracze nie wiedzą w co strzelać
zerknij w dziale rozpiski i zobaczysz moje wypociny, którymi grałem. w skrócie 2xdoombull, bsb gorebull, 4 rydwany,4 ungor riders, 2-3 harpie,2x 7 guźców, 2x szaman besti (2lvl i 1 lvl), szaman 2lvl shadow, gory zależne od euro( np 3x10, lub jeden kloc za resztę punktów zeby dopakować cory)
powodzenia w testowaniu...
zerknij w dziale rozpiski i zobaczysz moje wypociny, którymi grałem. w skrócie 2xdoombull, bsb gorebull, 4 rydwany,4 ungor riders, 2-3 harpie,2x 7 guźców, 2x szaman besti (2lvl i 1 lvl), szaman 2lvl shadow, gory zależne od euro( np 3x10, lub jeden kloc za resztę punktów zeby dopakować cory)
powodzenia w testowaniu...
- rudobrody79
- Falubaz
prześlidzić musisz temat rozpisek beastmenów i sam zdecydujesz na co wydać kase na początek
sorki racja, omyłkowo pomyliłem się.
myślałem nad czymś takim 20 gorów w ambushu, 40gorów, 3x10 ungor riders, i klocek 42 bestigorów i 20 bestigorów w ambushu.
czy rozpiski oparte tylko na lekkiej piechocie mają sens?
jak bestie radzą sobie z monsterami typu feniks lodowy?
myślałem nad czymś takim 20 gorów w ambushu, 40gorów, 3x10 ungor riders, i klocek 42 bestigorów i 20 bestigorów w ambushu.
czy rozpiski oparte tylko na lekkiej piechocie mają sens?
jak bestie radzą sobie z monsterami typu feniks lodowy?
- rudobrody79
- Falubaz
nie myśl zanadto na przyszłość....olomir pisze:myślałem nad czymś takim 20 gorów w ambushu, 40gorów, 3x10 ungor riders, i klocek 42 bestigorów i 20 bestigorów w ambushu.
po prostu postaraj się nawet o jakiekolwiek modele pasujące jako prox i grajc a sam przekonasz sie czym najlepiej grać i w co inwestować.
3 bataliony - dobrze. tylko kiedy to skleisz,pomalujesz,porobisz podstawki graj i zbieraj jednocześnie. wówczas nic Ci się nie znudzi. graj i powiększaj kolekcje. graj i poszerzaj horyzonty w malowaniu oraz w tworzeniu herosów i szamanów na własne potrzeby.
możesz nawet z kumplami dogadać się,że z wygranych bitew otrzymasz jakieś "trofea" do zawieszenia / przepięcia przy pasach swoim wargorom / bestlordom czy doombullom / gorebullom lub szamanom do zawieszenia na różdżkach/laskach a nawet do przytwierdzenia na chorągwiach. przecież to zew krwi i potrzeba poszukiwania MIĘSA kieruje naszych beastmenów w bój
Bestigory nie mają ambushaolomir pisze:20 bestigorów w ambushu.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5