Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Dargor
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Dargor »

dziczek pisze:No dobra to jeszcze jedno pytanie w takim razie jakich wymiarów zrobić treye (beda metalowe) pod: gory, bestigory, ungor ridersow i minoski...? ;-)
Ja mam 2 treje po 10 szerokie i 5 szeregów głębokie, na Gory i bestigory, które używam albo jako wagon albo jako horda. dwie 5x5 na bunkier i ewentualnie jak połącze to kolejna horda (nie są obramowane z każdej strony) a pod minoski mam szerokie na 6 podstawek 20x20 czyli standard. I zrobiłem jeden na hordę 20x20 (10x5) bo mam 10 minotaurów i może kiedyś użyje je w takiej szerokości.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

dziczek pisze:No dobra to jeszcze jedno pytanie w takim razie jakich wymiarów zrobić treye (beda metalowe) pod: gory, bestigory, ungor ridersow i minoski...? ;-)
Od dluzszego czasu uzywam podstawek 5x2 (125mmx50mm), w ten sposob w trakcie bitwy szybko i elastycznie mozesz zmieniac formacje. Ew. jak poniesiesz straty, to oddziil nie targa za soba pustej blachy.
Obrazek

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

Dzięki wielkie za szybkie info. Jak ktos jeszcze ma jakies rozkminy to piszcie ;-)
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

1# nie raz, nie dwa grałem oddziałami po więcej niż 6 minosków, więc proponuję zrobić sobie od razu hurtem na 9-kę dwa tray-e.
( zależy czy grasz na większe punkty i masz materiał. osobiście robię swoje hurtowo, raz a porządnie. )

2# potrzebujesz też pod 20+ jedną na ungory, na 40+ też jedną najlepiej.
3# dwie hordowe na gory/bestigory - jedną na 40 a drugą na 50 modeli
4# jedną 20-25 gorów
5# 2-3 na skirmish na harpie
6# 4 na skirmish na ungor riders
7# 2 na guźce w liczbie 9 modeli

to chyba już wszystko

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

woooo..... na pumby takie coś...? Myślałem że nimi bardziej dywersja w stylu subertusków ogrowych. Fakt od kotków są o wiele bardziej mocarne i mają w miarę sensowną liderkę ale że aż takie klocki z nich robić 3x3..?! :shock: :shock:
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

grałem na euro klockami po 7 guźców i ......zawsze jeden przeżywa a czasami gracze nie wiedzą w co strzelać :twisted: :twisted: :twisted:
zerknij w dziale rozpiski i zobaczysz moje wypociny, którymi grałem. w skrócie 2xdoombull, bsb gorebull, 4 rydwany,4 ungor riders, 2-3 harpie,2x 7 guźców, 2x szaman besti (2lvl i 1 lvl), szaman 2lvl shadow, gory zależne od euro( np 3x10, lub jeden kloc za resztę punktów zeby dopakować cory)

powodzenia w testowaniu... :D :D :D

Awatar użytkownika
olomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: olomir »

witam, zastanawiałem się nad rozpoczęciem zbierania beastmenów, i chciałbym poprosić o krótkie streszczenie frakcji i rady co najlepiej nabyć na początek, co jest grywalne itp.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Kup batalion albo dwa. Jest bardzo grywalny. Szamana/dwóch i BSB. Pograj i zobaczysz czego Ci brakuje.

Awatar użytkownika
olomir

czy sa w bestiach jakies niegrywalne unity? centigory, ungors riders czy moze giganty. cos czego na pewno nie kupowac.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

prześlidzić musisz temat rozpisek beastmenów i sam zdecydujesz na co wydać kase na początek :idea: :idea: :idea:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Centigory i psy, Minotaury - są dyskusyjne ale moim zdaniem tez nie warto. Cała sekcja Rare jest do pominięcia.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dibo pisze:Centigory i psy, Minotaury - są dyskusyjne ale moim zdaniem tez nie warto. Cała sekcja Rare jest do pominięcia.
I zobacz ile już zaoszczędziłeś :D

Awatar użytkownika
olomir

dzięki, bo już się nad centigorami zastanawiałem.

a da się grać na 3 batalionach? 30bestigorów, 2x30 gorów i 2x30 ungorów?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

No Pewnie ! Będziesz miał do tego tyle części że złożysz z niech jeszcze herosów :)
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A ungorów to nie dają mniej w batalionie? 10 a nie 20?

Awatar użytkownika
olomir

sorki racja, omyłkowo pomyliłem się.

myślałem nad czymś takim 20 gorów w ambushu, 40gorów, 3x10 ungor riders, i klocek 42 bestigorów i 20 bestigorów w ambushu.

czy rozpiski oparte tylko na lekkiej piechocie mają sens?

jak bestie radzą sobie z monsterami typu feniks lodowy?

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

olomir pisze:myślałem nad czymś takim 20 gorów w ambushu, 40gorów, 3x10 ungor riders, i klocek 42 bestigorów i 20 bestigorów w ambushu.
nie myśl zanadto na przyszłość.... [-X [-X [-X
po prostu postaraj się nawet o jakiekolwiek modele pasujące jako prox i grajc :!: a sam przekonasz sie czym najlepiej grać i w co inwestować.
3 bataliony - dobrze. tylko kiedy to skleisz,pomalujesz,porobisz podstawki :?: graj i zbieraj jednocześnie. wówczas nic Ci się nie znudzi. graj i powiększaj kolekcje. graj i poszerzaj horyzonty w malowaniu oraz w tworzeniu herosów i szamanów na własne potrzeby.

możesz nawet z kumplami dogadać się,że z wygranych bitew otrzymasz jakieś "trofea" do zawieszenia / przepięcia przy pasach swoim wargorom / bestlordom czy doombullom / gorebullom lub szamanom do zawieszenia na różdżkach/laskach a nawet do przytwierdzenia na chorągwiach. przecież to zew krwi i potrzeba poszukiwania MIĘSA kieruje naszych beastmenów w bój :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

olomir pisze:20 bestigorów w ambushu.
Bestigory nie mają ambusha :wink:

Awatar użytkownika
olomir

a czym bestie walczą z monsterami takimi jak feniks?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Generalnie przekleństwami i złorzeczeniem.
Czasami dużą włócznią (beast), Bestigorami, Doombullami.
Czcij Koze !!

ODPOWIEDZ