2. A teraz poprosilbym ok 15 kolorow farbek Vallejo tak jak wyzej pisalem, a jak komus by sie chcialo to i z GW:D
Z gory dziekuje ludziom dobrej woli
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
nieźle, ja osobiście używam cytadelek, nie dają żadnych PRO efektów ale też znalazłem sposób żeby malować złoto takie jak mi się podoba. Jak lubię ciemne/brudne złoto, nie jest zbyt realistyczne ale do świata fantasy i ciemnych kolorków świetnie pasujeszczurek pisze:Mnie ostatnio przypasila zlota P3 ... chyba zaczynam miec dobry patent na zloty ...Uzywam tez jakies francuskiej farby pebeo(?) ze sklepu dla plastykow .Jest o tyle dobra ,ze po wyschnieci prawie sie swieci (jak zloto w realu sic! do ostatecznych blinkow daje rade
) .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
O matulu... Przecież katapka jest jedną z najprostszych w budowie maszyn. Listewka sosnowa, pociąć i posklejać ramę wg pierwszej lepszej ilustracji (wujek Google pomoże). Naciągi z nitek, albo z żyłki lub drutu (unikamy wtedy włosków). Okucia z kartonu, nity/gwoździe z łebków przyciętych szpilek, albo z kropel wikolu.maci jakiś pomyśł na zrobienie zastępczej katapy krasnoludzkiej albo jakiejś ładnej konwersji???
w tym powietrzu jest taka wada że masz spadek ciśnienia, tzn. że raz masz mocniejsze, a raz słabsze. . .tak jak ze zwykłym sprayemdexterzg pisze:czy powietrze w sprayu do aerografów jest ok? nie jestem super malarzem i chce poprostu pokryc aerografem duza powierzchnie i nie pyli mi sie kompresora. jakies opinie?
Gęstość farby to kwestia subiektywna - zależy m.in. od firmy oraz tego co i jak chcemy pomalować. Raz potrzebna jest gęstsza - do pokrycia kolorem, a raz rzadsza, do wycieniowania.Einstein pisze:Bardzo podstawowe pytanie: (cos z serii - noob siada do malowania) jak na palecie "rozwodnic farbe"? Kiedy wiem, ze jest juz dobra do malowania? jak nakladac farbe na palete bezposrednio z pudelka? czy do mixow farb rowniez dodajemy wody?
możesz np kupić inną trawkę...Heinrich K. pisze:Ma ktoś pomysł jak zmienić kolor trawki ? Mam na podstawkach efekt pola golfowego a przydało by się coś bardziej odpowiedniego
Jest to jakaś myśl... trochę turbogolfa w skali 28mm , byle nie zagłębiać się w klimaty Tigera Woodsagerald_tarrant pisze:możesz też dorobić kije golfowe![]()
właśnie wpadłem na pomysł armii golfistów ala blood bowl