Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Re: Patrol
Nie możesz dać czarodziejowi zarówno Kostura Mocy, jak i Różdżki - oba przedmioty są tej samej klasy (Arkana Magiczne), a jedna z zasad podręcznika głównego zakazuje posiadania przez daną postać więcej niż jednego przedmiotu danej klasy. Są od tego drobne wyjątki (Kamienie Mocy, Zwoje Rozproszenia), jednakże opis przedmiotu musi wyraźnie podawać, że można go łączyć z innymi tej samej klasy.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
ktora rozpa lepsza na parowke:D
mag-srcoll
mag-scroll
mag-ring of volans,rod of power
core:
5 rycerzy
5 rycerzy
5rycerzy
special:
5 pistolierow-muzyk,czempion z repeter pistolem
rare:
czolg
czy
warrior prist-icona,biting blade,enchanted shild
warrior prist-dawn armor,sword of might
core:
5 rycerzy-sztandar muzyk
5 rycerzy-sztandar muzyk
5 rycerzy
special:
cannon
cannon
rare:
czolg
prosze o opinie rozpiski sa na 1200 do teamu najprawdopodobniej z wood elfami:d
mag-srcoll
mag-scroll
mag-ring of volans,rod of power
core:
5 rycerzy
5 rycerzy
5rycerzy
special:
5 pistolierow-muzyk,czempion z repeter pistolem
rare:
czolg
czy
warrior prist-icona,biting blade,enchanted shild
warrior prist-dawn armor,sword of might
core:
5 rycerzy-sztandar muzyk
5 rycerzy-sztandar muzyk
5 rycerzy
special:
cannon
cannon
rare:
czolg
prosze o opinie rozpiski sa na 1200 do teamu najprawdopodobniej z wood elfami:d
Z rzutami chodziło mi o rzucanie czarów: gdybym miał różdżkę, to mógłbym użyć czterech kości:p jednak różdżki nie mogę wziąć... zostaje mi 20 pkt na magic itemy dla maga... co propomujecie? akurat pasuje mi tutaj punktowo pierścień volansa, tylko w sumie niewiem, czy jego mi się opłaci... może macie jakieś inne ulubione mixy magic items'ów? tych swordsmenów po ilu w szeregu wystawiać najlepiej?
Pierwsza opcja jest lepsza ale zamien jednych rycerzy na jakiś strzelców z detachmantem zeby było gdzie magow pochowac. Wywal ring of Volans bo o kant d. z nim.
Na początku też myślałem nad dispell scrollem, tylko w sumie niewiem co do niego dodać... pierścionek za bardzo się nie przyda, ponieważ i tak będzie za mało kostek, na rzucenie 3 czarów (chyba, że traktuję go jaka dodatkową możliwość do wylosowania upragnionego czaru )...Albo dowalić tą moją początkowo wymyśloną różdżkę czarodzieja i np. liczyć na dwie szóstki, albo, że wyjdzie wcześniej wylosowany czar 6 ewentualnie zostawić jednego gołego scrolla, albo dołożyć drógiego... tylko co wybrać bo to że herosem będzie mag, to wg mnie jedyna sensowna możliwość przy jednym charakterze...
Ja jestem święcie przekonany o wielkości kostura mocy nad dwoma scrollami, rod of power daje dużą elastyczność, a jeśli można mieć jednego herosa, to przeciwnik za silnej magii mieć nie będzie.
Ring of Volans fajny jest, ale na duże pkt i to na prawdę gdy nie masz na co wydać pkt.
Ring of Volans fajny jest, ale na duże pkt i to na prawdę gdy nie masz na co wydać pkt.
Witam
Szykuję się do bitwy w sojuszach Imperium- Bretonia vs. Skaveni- Wysokie Elfy. Każda armia na 1800p. Na razie wymyśliłem taką rozpiskę:
Heroes:
*Warrior Priest (Generał) - 135p
-barded warhorse, shield, hand weapon, heavy armour, Helm of the Ratslayer
*Captain (BSB) - 197p
-barded warhorse, full plate armour, hand weapon, Imperial Banner
*Battle Wizard - 150p
-hand weapon, 2x Dispell Scroll
Core:
*25 swordsmen - 175p
-fcg
-detachment: 10 crossbowmen - 80p
-detachment: 12 halberdiers - 60p
*10 handgunners - 105p
-marksmen (hlr)
*8 KO - 274p
-fcg, Banner of Daemonslayer
Special:
*2x Great Cannon - 200p
*25 Greatswords - 280
-fcg
-detachment: 10 handgunners - 80
-detachment: 12 halberdiers - 60
Całość na 1796p. Da się coś ugrać taką rozpiską? Nastawiam się głównie na skavenów, elfy zostawię Bretonii;) Chociaż oczywiście nie wiadomo, jak się losy bitwy potoczą...
Szykuję się do bitwy w sojuszach Imperium- Bretonia vs. Skaveni- Wysokie Elfy. Każda armia na 1800p. Na razie wymyśliłem taką rozpiskę:
Heroes:
*Warrior Priest (Generał) - 135p
-barded warhorse, shield, hand weapon, heavy armour, Helm of the Ratslayer
*Captain (BSB) - 197p
-barded warhorse, full plate armour, hand weapon, Imperial Banner
*Battle Wizard - 150p
-hand weapon, 2x Dispell Scroll
Core:
*25 swordsmen - 175p
-fcg
-detachment: 10 crossbowmen - 80p
-detachment: 12 halberdiers - 60p
*10 handgunners - 105p
-marksmen (hlr)
*8 KO - 274p
-fcg, Banner of Daemonslayer
Special:
*2x Great Cannon - 200p
*25 Greatswords - 280
-fcg
-detachment: 10 handgunners - 80
-detachment: 12 halberdiers - 60
Całość na 1796p. Da się coś ugrać taką rozpiską? Nastawiam się głównie na skavenów, elfy zostawię Bretonii;) Chociaż oczywiście nie wiadomo, jak się losy bitwy potoczą...
czy da rade na demony? njaprawdopodobniej w demonach bedzie 2 heraldow korna,2 duze klocek blodleterow,3 razy psy w duzej ilosci plus jakies furie.
hero:
warrior prist-icona magnusa,enchanted shild
warrior prist-dawn armnor,sword of might
core:
9 rycerzy z war banerem
9rycerzy baner d3 do szarzy
5 rycerzy
5 rycerzy
10kusz
10kusz
10kusz
10kusz
special:
3 razy po 5 outriderow
rare:czolg
zastanawiam sie jeszcze czy nie wziasc flagelantow zamiast 2 odzialow kusznikow
hero:
warrior prist-icona magnusa,enchanted shild
warrior prist-dawn armnor,sword of might
core:
9 rycerzy z war banerem
9rycerzy baner d3 do szarzy
5 rycerzy
5 rycerzy
10kusz
10kusz
10kusz
10kusz
special:
3 razy po 5 outriderow
rare:czolg
zastanawiam sie jeszcze czy nie wziasc flagelantow zamiast 2 odzialow kusznikow
zamień przynajmniej dwa kloce kusz, na muszkiety, coby mniejsze szanse na AS mieli i może dać maga światła zamiast jednego z priestów, chociaż może i niekoniecznie, a jak mają latać furie, to coś pieszego do obrony strzelców by się nadało, np jakieś detki zamiast jednych KO, flagusie to też niezła opcja, bo jak dasz za kuszoli, to zablokują na chwil parę wroga, najlepiej, jakby jeszcze falgusie szarżowali
Cóż, demony jakąs szczególnie opancerzoną armią nie są... ich opancerzenie mozna chyba porownac troche do lesnych elfów. Wardy, owszem, są, ale na to AS nie pomoze.mati.pl pisze:zamień przynajmniej dwa kloce kusz, na muszkiety, coby mniejsze szanse na AS mieli
A kusze jednak maja te 6" więcej zasięgu.
- morgan10005
- Falubaz
to szybka bitwa będzie- 3-4 tury. Albo go wystrzelasz albo on Cie wytnie
Jak dla mnie masz za dużo strzelających- możesz mieć problem z ich wystawieniem aby wszyscy strzelali.
Na demony lepsze są kusze, jeden oddział możesz rozbić na detki-zawsze łatwiej wystawić
Jak dla mnie masz za dużo strzelających- możesz mieć problem z ich wystawieniem aby wszyscy strzelali.
Na demony lepsze są kusze, jeden oddział możesz rozbić na detki-zawsze łatwiej wystawić
rozpa na turniej do barda na 2000 co sadzicie;D
papiez-SOP,AOMI,VHS
prist-biting blade,icona magnusa
prist-bez niczego tylko kinik i zborja z tarcza plus great wepon
mag-2 scrolle
core:
10 kusz
10 kusz
9 rycerzy-muzyk sztandar
9 rycerzy-muzyk sztandar
special:
cannon
cannon
5 outridersow
rare:
czolg
hellblaster ktory nic nie robi:D
papiez-SOP,AOMI,VHS
prist-biting blade,icona magnusa
prist-bez niczego tylko kinik i zborja z tarcza plus great wepon
mag-2 scrolle
core:
10 kusz
10 kusz
9 rycerzy-muzyk sztandar
9 rycerzy-muzyk sztandar
special:
cannon
cannon
5 outridersow
rare:
czolg
hellblaster ktory nic nie robi:D
Hmmm, czy arcy ma ołtarz pod tyłkiem? W ogóle to nie napisałeś za bardzo co ze zwykłego sprzętu mają bohaterowie i czy mag ma 2 poziom.
Dla mnie te dziewiątki rycerzy to marnowanie punktów, ustrzelą Ci jednego gościa i już nie ma bonusu za szeregi, a ileś tam punktów nic nie robi w grze. Brakuje też magicznych sztandarów na tych oddziałach, na jednym nieśmiertelnego warbannera, na drugim czegoś innego, np. tego z d3 do szarży. Masz 2 oddziały, czołg i altar jadące walcem do przodu i trochę strzelania, nie brakuje Ci tu np. czystych piątek rycerzy bo omiatania wrogich śmieciuchów? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że punkty ograniczają możliwości, ostatnie pytanie jest raczej o to jak Ci się gra taką rozpiską.
Dla mnie te dziewiątki rycerzy to marnowanie punktów, ustrzelą Ci jednego gościa i już nie ma bonusu za szeregi, a ileś tam punktów nic nie robi w grze. Brakuje też magicznych sztandarów na tych oddziałach, na jednym nieśmiertelnego warbannera, na drugim czegoś innego, np. tego z d3 do szarży. Masz 2 oddziały, czołg i altar jadące walcem do przodu i trochę strzelania, nie brakuje Ci tu np. czystych piątek rycerzy bo omiatania wrogich śmieciuchów? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że punkty ograniczają możliwości, ostatnie pytanie jest raczej o to jak Ci się gra taką rozpiską.
no tez mi brakuje tych 5 rycerzy ale tak jak mowiles ograniczaja mnie punkty i nie mam jak tego wcisnac lubie duze klocki dlatego ze jak zginie 3 czy nawet 4 to jeszcze dojade i powalcze a jak odzial 5 plus prist i zginie mi 2-3 to juz nie powalcze za bardzo.Duze klocki fajnie sie sprawdzaja na demony zwlaszcza na pieski mozemy spokoujnie przyjac je na klate i powalczy a 5 czy 6 jak dostaniemy szarze to nie powalczymy.Taka rozpa papiez ma altar mag jest zwyklyze scrollami:D
Na Dracona najprawdopodobniej:D
Altar-SOP,VHS,AOMI
wizzard-level 2 scroll
wizzard-level 2 scroll
wizzard-level 2 na koniu scroll,wizard staff
core:
5 rycerzy-muzyk
5 rcyerzy-muzyk
5 rycerzy
10 kusznikow
10 kusznikow
special:
cannon
cannon
cannon
5 pistoliers-muzyk,czempion z repeter pistolem
rare:
tank
tank
zastanwiam sie jeszcze czy nie wywalic pistolierow a wcisnac outrdisersow
Altar-SOP,VHS,AOMI
wizzard-level 2 scroll
wizzard-level 2 scroll
wizzard-level 2 na koniu scroll,wizard staff
core:
5 rycerzy-muzyk
5 rcyerzy-muzyk
5 rycerzy
10 kusznikow
10 kusznikow
special:
cannon
cannon
cannon
5 pistoliers-muzyk,czempion z repeter pistolem
rare:
tank
tank
zastanwiam sie jeszcze czy nie wywalic pistolierow a wcisnac outrdisersow
NIe łatwiej napisac "Wezme standard na Wielkiego Dracona;)? Ja mam Outridersów, mniej wiekszych oddziałow rycerzy i mam Rod'a