Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: PiotrB »

zapisujesz na kartce.. :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

uściślenia do 7 edycji pisze:k) Assassin a gra na jawne rozpiski: przeciwnik wie w jakim oddziale Assassin jest ukryty; między bitwami można zmienić, w którym oddziale ukrywa się assassin.
W obecnych nic nie ma na ten temat.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Co do ninja - maja niby BS 9 - ale w booku nie jest czasem trafianie ograniczone do BS6? czy traktuje się ich jako BS6 strzelaczy czy jao jakihcś dziwnych kolegów trafiajacych na -2 a nie trafiajacych tylko na "1"?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mają BS 10 to primo.
Secundo traktuje się ich jakby nadal mieli BS10. Tylko po prostu licząc np: -1 za daleki, -1 po ruchu, -1 skirmish mamy -3. Odejmujemy od ich BS 10 i mamy 7. A przy BS7 trafiasz na 2+ 8)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

-Qc- pisze:ale w booku nie jest czasem trafianie ograniczone do BS6?
nie, rulebook str. 40
Rasti pisze:Mają BS 10 to primo.
Assassyni mają 9BS.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

9 Rasti obczaj booka
Shadowblade ma 10 :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Oh, a byłem przekonany, że 10, chociaż na nich nie grałem jeszcze w 8 edycji :<
Zwracam honor. :P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dzieki nie mam od pewnego czasu ksiażki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

No ta, w domu skonczyla sie srajtasma, a czym podcierac sie trzeba.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nawet w czasach najgorszej biedy na Śląsku używało się do tego gazet... ale rozumiem że sytuacja w Warszawie była bardziej kryzysowa. Ale Twój tekst tłumaczy mi fragment z opisu Biblioteki Narodowej "Tragiczne losy jej księgozbioru stały się jednym z symboli strat kultury polskiej, na zawsze związanym z ideą Biblioteki Narodowej" ; *

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

-Qc- pisze:Nawet w czasach najgorszej biedy na Śląsku używało się do tego gazet... ale rozumiem że sytuacja w Warszawie była bardziej kryzysowa. Ale Twój tekst tłumaczy mi fragment z opisu Biblioteki Narodowej "Tragiczne losy jej księgozbioru stały się jednym z symboli strat kultury polskiej, na zawsze związanym z ideą Biblioteki Narodowej" ; *
dobre :D

Pytanko: może ktoś pożyczyc 10 harpii na bazyliszka za odpowiednia gratyfikacje? easy money, anyone? :P
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

-Qc- pisze:Nawet w czasach najgorszej biedy na Śląsku używało się do tego gazet... ale rozumiem że sytuacja w Warszawie była bardziej kryzysowa. Ale Twój tekst tłumaczy mi fragment z opisu Biblioteki Narodowej "Tragiczne losy jej księgozbioru stały się jednym z symboli strat kultury polskiej, na zawsze związanym z ideą Biblioteki Narodowej" ; *
owned :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Denlock
Warzywo

Post autor: Denlock »

pytanko czy jak mam smoka od malekitha
Obrazek
z podstawka 50x50 to czy moge go używać jako smoka dla Dredlorda w obecnej edycji bez zmiany podstawki(50x50)? bo z tego co widziałem smoki teraz maja 50x100 podstawkę.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Musisz zrobic sobie rydwanowke.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

Rince pisze:Musisz zrobic sobie rydwanowke.
serio? smoki sa teraz 100x50?
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

serio serio :)... chciałem się pochwalić- takie harpie sobie właśnie kupiłem:)
Obrazek
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Ta z prawej ma swietna klate :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hmm :oops: ja też lubię takie proporcje - ktoś wie co to za figurki? Bo ja nie mam pojęcia..
Obrazek

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

BTW, powiedzcie mi prosze, jakie sa teraz optymalne konfiguracje dla klockow w obecnej edycji DE?

Jak sie domyslam z BG dalej jest max 20 wiec klocek 3x7 z hero + sztandard ASF jest optymalny (chyba, ze nie?), ale jak to sie ma do innych regimentow? Np standardowa piechote czy korsarzy to 4x10 zeby byla horda, korsarze to pewnie z SSS i kociol gdzies za nimi... a exec'i i lachony? 15-20 wystarczy? Any thoughts on the subject, anyone? :)
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ibniblis23 pisze: Jak sie domyslam z BG dalej jest max 20 wiec klocek 3x7 z hero + sztandard ASF
Po co im ASF? Mają I6 więc niewiele jest oddzialów bijących przed nimi a re-rolle i tak mają z Warrior elite.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Zablokowany