Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Taka sama sprawa jest z warsphinxem do TK jeżeli wykupisz princa na sfinksie pisze ze hity losujesz w co 1-4 sfinx 5+ prince.
ale przy strzale z działa odnosisz się do zapisu z RB że strzał z działa jest templatką i rani wszystkie części modelu
Nie piszą o tym w podręczniku do TK bo bez sensu by było żeby przy każdej jednostce tego typu odnosić się do tego że takie ataki należy rozpatrywać według zasad templatki, naisali to po to żebyś wiedział jak randomizować hity dla danej jednostki przy strzałach które się randomizuje
ale przy strzale z działa odnosisz się do zapisu z RB że strzał z działa jest templatką i rani wszystkie części modelu
Nie piszą o tym w podręczniku do TK bo bez sensu by było żeby przy każdej jednostce tego typu odnosić się do tego że takie ataki należy rozpatrywać według zasad templatki, naisali to po to żebyś wiedział jak randomizować hity dla danej jednostki przy strzałach które się randomizuje
spoko - rozumiem, że ten mały paragraf na str. 105 załatwia tą sprawę ??
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Krasnoludy w swojej fazie magi dostają PD które można wykorzystać do rozpraszania RIP'ów, czy przeciwnik dostaje w tym momencie swoje kostki rozproszenia? pytam bo jest w TK Arkhan the black który może w jednym z przedmiotów przechowywać do trzech nieużytych kostek DD i w swojej turze użyć ich jako PD, w naszym wypadku była by to niezła lipa
Stety-niestety - tak właśnie jest. Mamy fazę magii, generujemy kostki, tyle że całość jest zwykle pomijana, bo nie ma żadnego znaczenia w grze.
Przez chwilę myślałem, że Black Coach u Wampirów też może wykorzystywać nasza fazę magii, teraz się okazało, że pozwoliłem się bezczelnie wałować na jednym turnieju.
Przez chwilę myślałem, że Black Coach u Wampirów też może wykorzystywać nasza fazę magii, teraz się okazało, że pozwoliłem się bezczelnie wałować na jednym turnieju.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
najgorzej jest jak się grało w pip czasu krasiami i pomijało tą fazę magii i przy okazji zapominało się o RiP'ach w grze bo najczęściej przeciwnik Ci o nich nie przypomni
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Spoko, miałem niedawno sytuację przy grze z Bretką - przeciwnik w swojej fazie magii rzucił Throne of Vines. W mojej turze zapomniałem go zdispelować, więc w kolejnej turze przeciwnika poszedł Regrowth na czterech kościach. Wyszła IFka, wrócił jeden lancer, a rzut na Throne of Vines dał 1. Z miscastu wyszło 4, zgineło 4 czy 5 rycerzy z lancy, a magiczka poleciała odwiedzić kolegów po drugiej stronie Warpa. Tak że czasem ma to swoje plusy
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
nie rozumiem bez ToV nic by sie nie zmienilo bo tez by byla IF'ka i nie wskrzesil by typa. dodatkowo nie trzeba by rzucac czy ignoruje sie miscasta na 2+.panterq pisze:Spoko, miałem niedawno sytuację przy grze z Bretką - przeciwnik w swojej fazie magii rzucił Throne of Vines. W mojej turze zapomniałem go zdispelować, więc w kolejnej turze przeciwnika poszedł Regrowth na czterech kościach. Wyszła IFka, wrócił jeden lancer, a rzut na Throne of Vines dał 1. Z miscastu wyszło 4, zgineło 4 czy 5 rycerzy z lancy, a magiczka poleciała odwiedzić kolegów po drugiej stronie Warpa. Tak że czasem ma to swoje plusy
niestety aktualnie nie mam wgladu do AB'kow czy RB. aczkolwiek to nie musial byc wcale wal. w poprzedniej edycji BC wykorzystywal szostki ze swojej jak i przeciwnika fazy magii. po prostu gracz mogl miec jeszcze nalecialosci z AB z poprzedniej edycji.panterq pisze:Stety-niestety - tak właśnie jest. Mamy fazę magii, generujemy kostki, tyle że całość jest zwykle pomijana, bo nie ma żadnego znaczenia w grze.
BTW tak dla przypomnienia dodam, ze nawet jesli my nie chcemy rozpraszac czarow w swojej fazie magii to i tak jestesmy zobowiazani do rzutu na wiatry magii. nam moze to nic nie zmieniac jednak przeciwnik moze miec jakies profity (jak wspominani wczesniej TK)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Bez Throne of Vines przeciwnik nie rzucałby tego na 4ech kościach, zmniejszając tym samym szansę na IFke.Morsereg pisze: nie rozumiem bez ToV nic by sie nie zmienilo bo tez by byla IF'ka i nie wskrzesil by typa. dodatkowo nie trzeba by rzucac czy ignoruje sie miscasta na 2+.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Until it moves or shoots, the machines Cannot be seen, and Cannot therefore be targeted with spells, shot at or charged. Once the machine has moved/fired, or if enemy unit moves to within 3” of it, the machine is revealed and can be seen and attacked as normal for the rest of the battle.
Mam pytanie, tak jak przedmiot może się składać z 3 run, to czy tak samo sztandar może ? Mogę zrobić sztandar który składa się z Rune Of Guarding, 2x Rune of Battle ? Oczywiście mowa o BSB
Just put down your sword and surrender
it's worse if you fight or you runs,
you can do what you please
you can climb up the trees,
But you can't get away form the guns!
it's worse if you fight or you runs,
you can do what you please
you can climb up the trees,
But you can't get away form the guns!
z tego co się orientuję to możesz dać kilka efektów na jeden sztandar póki mieści się w puli pkt ale nie wiem na 100%. Nie dawałem nigdy więcej niż 1 runę na banner. Poza tym na bsb nie opłaca się dawać żadnego bannera
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
@qeue123
tak, spokojnie mozesz dac wiele run na sztandar.
jesli wrzucasz na sztandarowego to musisz pamietac by nie przekroczyc progu 50 punktow.
jesli wrzucasz na BSB'ka to nie masz zadnego ograniczenia (oczywiscie poza zasadami run)
nie ma sensu wrzucac 2x rune of battle. ta runa sie nie multiplikuje. beda niby te runy na sztandarze ale bonus nadal bedzie tylko +1.
tak, spokojnie mozesz dac wiele run na sztandar.
jesli wrzucasz na sztandarowego to musisz pamietac by nie przekroczyc progu 50 punktow.
jesli wrzucasz na BSB'ka to nie masz zadnego ograniczenia (oczywiscie poza zasadami run)
nie ma sensu wrzucac 2x rune of battle. ta runa sie nie multiplikuje. beda niby te runy na sztandarze ale bonus nadal bedzie tylko +1.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Najbardziej użyteczne runy z tych dostępnych dla oddziałów, to Master Rune of Grungni, Rune of Slowness i Rune of Sanctuary.
Na BSB wrzucanie sztandaru ma sens tylko w wypadku grania na pełnym naporze. Wtedy Strollaz rune faktycznie się opłaca, a że nie możemy go zapuszkować, to dorzucamy runę dającą ward na 5+.
Na BSB wrzucanie sztandaru ma sens tylko w wypadku grania na pełnym naporze. Wtedy Strollaz rune faktycznie się opłaca, a że nie możemy go zapuszkować, to dorzucamy runę dającą ward na 5+.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Dobra jutro moja pierwsza bitwa krasiami i takie banalne pytania coby się upewnić:
1. Jak mam dwóch Runsmithów to w fazie magii generuje kostki tylko z wiatrów magii, ale i tak do niczego ich nie wykorzystam bo nie mogę czarować ? "Czary" są tylko na kowadle ? Dobrze rozumiem ?
2. Jak jest z przerzutami na klopie jak mam inżyniera - co mogę przerzucić raz na turę ?
Po jutrzejszej bitwie pewnie będzie więcej pytań
1. Jak mam dwóch Runsmithów to w fazie magii generuje kostki tylko z wiatrów magii, ale i tak do niczego ich nie wykorzystam bo nie mogę czarować ? "Czary" są tylko na kowadle ? Dobrze rozumiem ?
2. Jak jest z przerzutami na klopie jak mam inżyniera - co mogę przerzucić raz na turę ?
Po jutrzejszej bitwie pewnie będzie więcej pytań
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
1. Runesmith nie daje nic poza kostkami dispela. W swojej fazie magii generujesz kostki, możesz je wykorzystać do rozpraszania czarów remains in play (RIP). Ewentualnie przeciwnik może je wykorzystać w jakiś sposób (wampiry, TK).
2. Mały inżynier daje przerzut tabelki misfire na klopie bądź dziale. Duży inżynier daje przerzut kostki artyleryjskiej raz na turę, na wybranej katapulcie bądź dziale. Nie daje tego przerzutu jeśli sam jest w walce, lub strzelił ze swojej broni.
2. Mały inżynier daje przerzut tabelki misfire na klopie bądź dziale. Duży inżynier daje przerzut kostki artyleryjskiej raz na turę, na wybranej katapulcie bądź dziale. Nie daje tego przerzutu jeśli sam jest w walce, lub strzelił ze swojej broni.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
panterq pisze:2. Mały inżynier daje przerzut tabelki misfire na klopie bądź dziale. Duży inżynier daje przerzut kostki artyleryjskiej raz na turę, na wybranej katapulcie bądź dziale. Nie daje tego przerzutu jeśli sam jest w walce, lub strzelił ze swojej broni.
DAJE jeśli jest w walce i jeśli strzelił ze swojej broni...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Ok dzięki za info - są jeszcze runy co dają przerzuty na klopie czy dziale odpowiednich kostek. I jeżeli mam dwie takie runy np.: Rune of Accuracy to mogę dwa razy przerzucić scatterkę na turę?panterq pisze:2. Mały inżynier daje przerzut tabelki misfire na klopie bądź dziale. Duży inżynier daje przerzut kostki artyleryjskiej raz na turę, na wybranej katapulcie bądź dziale. Nie daje tego przerzutu jeśli sam jest w walce, lub strzelił ze swojej broni.
A Rune of Forging daje przerzut czego ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek