Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski Imperialne
chyba wezme 4 armate i bedzie spokoj;:D
wg mnie sie nie sprawdza az tak choć sam nad tym mysle. tylko ze działo zmniejsza pkt. wystawienia, jest słabsze na oddziały, wybucha zacina sie itp , nie zajmuje ćwiartek i nie zawalczy z niczym:) wg mnie ouci sa lepsi:)
good point:) jesli artylerka Cie lubi to bierz;) ja sobie zawsze cos sam wysadze więc cenie sobie cos co wysadzic sie nie moze:)
Przemo ja mam Outridersów, ale w trakcie malowania jak byś chciał to mogę pożyczyć, na Pawlaka można liczyć,Przemo_Tychy pisze:outriderow bym wziol ale nie ma figurek:D a pistolierzy tacy sobie sa:D dlatego sie zastanwiam na 4 cannonem:D
A jak na drakona sie nie wybiore to mam i maga i kuszoli
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
ok tak do tygodnia będę wiedział czy jade ale chyba praca mi nie pozwoliPrzemo_Tychy pisze:no to spoko pawlak jak cos to sie jeszcze zgadamy:D
Ja na WD wystawiam prawie to samo tylko 3 cannony i out'ci 2x5 ko z muzykiem i raz5 flagusi czempionem i wciskam fasta z Kislevu
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
- White Lion
- Kretozord
Cześć mam pytanie.
Próbuję pomóc kumplowi złożyć rozpiskę imperium na Border Patrol ale nie na strzelanie tylko na walkę.
Czy ktoś z Was próbował i czy się da?
jeśli tak to możecie coś zaproponować? kawaleria czy corowa piechota?
dzięki
p.s. dzięki za przeniesienie do odpowiedniego tematu![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Próbuję pomóc kumplowi złożyć rozpiskę imperium na Border Patrol ale nie na strzelanie tylko na walkę.
Czy ktoś z Was próbował i czy się da?
jeśli tak to możecie coś zaproponować? kawaleria czy corowa piechota?
dzięki
p.s. dzięki za przeniesienie do odpowiedniego tematu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Witaj
Po pierwsze nie zakładaj nowego działu gdy jest podobny bo zaśmieci tylko forum.
Po drugie nie oczekuj, że ktoś zrobi za Ciebie rozpiskę. Robienie rozpiski to pewien aspekt tego hobby jak malowanie czy granie. Może poczytaj ten temat (wiem, wiem 93 strony) może znajdziesz inspiracje
Pozdrawiam
Sa!nt
Po pierwsze nie zakładaj nowego działu gdy jest podobny bo zaśmieci tylko forum.
Po drugie nie oczekuj, że ktoś zrobi za Ciebie rozpiskę. Robienie rozpiski to pewien aspekt tego hobby jak malowanie czy granie. Może poczytaj ten temat (wiem, wiem 93 strony) może znajdziesz inspiracje
Pozdrawiam
Sa!nt
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- White Lion
- Kretozord
ok dzięki
przeszukałem za pomocą opcji szukaj i conieco znalazłem.
zgadzam się z Tobą.
Sam gram VC i DW i zawsze sam robie rozpiski bo to jest połowa zabawy w battlu.
Ale na imperium słabo się znam a chcę pomóc początkującemu kumplowi nawet jeśli miałby oprzeć się na 1-2 sprawdzonych rozpiskach z border patrolu.
ale ok.
przeszukałem za pomocą opcji szukaj i conieco znalazłem.
zgadzam się z Tobą.
Sam gram VC i DW i zawsze sam robie rozpiski bo to jest połowa zabawy w battlu.
Ale na imperium słabo się znam a chcę pomóc początkującemu kumplowi nawet jeśli miałby oprzeć się na 1-2 sprawdzonych rozpiskach z border patrolu.
ale ok.
Może być ciężko z czysto ofensywną rozpiską na BP - jest wymóg przynajmniej dyszki piechoty - więc jakieś kusze muszą wejść. Potem bierzesz inner circle sztandar muzyk warbanner ze specjala, kapitana na koniu walczącego (priest za drogi) i jakąś 5 z muzykiem zwykłych kawalerzystów. Komfort psychiczny daje także działo ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
- White Lion
- Kretozord
tylko że jest limit 1 special albo 1 rare więc jeśli inner cirlce to nie działo.
no i nie można dawać magicznych sztandarów.
wiem że priest jest droższy ale za to generuje dispela oraz daje hate kawalerii w pierwszej turze a to dość ważne..?
no i nie można dawać magicznych sztandarów.
wiem że priest jest droższy ale za to generuje dispela oraz daje hate kawalerii w pierwszej turze a to dość ważne..?
Inicjalny koszt kapłana - 90 pts
Inicjalny koszt kapitana - 50 pts
Maksymalny koszt jednego modelu na BP - 125 pts
Dobra konfiguracja przedmiotów magicznych na bohaterach w Imperium - bezcenne
Inicjalny koszt kapitana - 50 pts
Maksymalny koszt jednego modelu na BP - 125 pts
Dobra konfiguracja przedmiotów magicznych na bohaterach w Imperium - bezcenne
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
- White Lion
- Kretozord
cóż nie można ci odmówić racji
na te punkty może być w 100% ładnie skonfigurowany kapitan.
Tylko trzeba to nadal porównywać do tego że kawaleria z 1 atakiem i 4 ws bez hate jest słaba.
Oraz to że na takie puknty jak ktoś wystawi maga z bound spellem (np skaven) to 2 kostki dispela nie wystarczą i może być kiepsko.
na te punkty może być w 100% ładnie skonfigurowany kapitan.
Tylko trzeba to nadal porównywać do tego że kawaleria z 1 atakiem i 4 ws bez hate jest słaba.
Oraz to że na takie puknty jak ktoś wystawi maga z bound spellem (np skaven) to 2 kostki dispela nie wystarczą i może być kiepsko.
Skaveni na border patrolu to już zupełnie inna historia - spokojnie wystawiają 2x claraty, 2x slaves i elektryk - to jest nie do zajechania dla imperium na te punkty
Witam, przygotowałem taką rozpiske na turniej 2250 pkt, prosilbym o komentarze i rady co ewentualnie zmienic. A zatem:
Generał Imperium (Gryf, Wielka Broń, Tarcza, PZP, Laur Zwycięstwa, Święta Relikwia) 401 pkt
Kapitan Imperium (Pegaz, Lanca, PZP, Smoczy Łuk, Tarcza Gorgony) 164 pkt
Mag Bitewny lvl 1 (2* Zwój Rozproszenia) 115 pkt
Mistrz Inżynier (Muszkiet Powtarzalny) 80 pkt
20 Halabardnicy (PGD) 120 pkt
20 Szermierzy (PGD) 145 pkt
6 Zakon Rycerski (PGD, Sztandar Odpędzania Złych mocy) 208 pkt
10 Muszkieterzy 80 pkt
19 Gwardia Elektorska (FCG, Sztandar Męstwa) 250 pkt
1 Wielkie Działo 100 pkt
1 Wielkie Działo 100 pkt
1 Moździeż 75 pkt
1 Piekielnik 110 pkt
1 Czołg Parowy 300 pkt
Taktyka stój i strzelaj, jak podejdzie to odbijaj
jedyne czego sie troche boje to magii, ale chciałem stworzyć klimatyczną rozpiske i w miare grywalną, stąd taki inzynier czy hero na gryfie i drugi na pegazie. Laur zwyciestwa daje do CR podwojnie za kazda rane (mowie bo wiem ze nie kazdy posluguje sie polskimi nazwami) glownie po to zeby moc nawiazac walke z klockami i nie uciekac od byle goblinow. Gwardia ma magiczny sztandar bo jest w armii generał i wowczas moga nosic (idiotyzm, bo powinni zawsze moc ale coz...) Czekam na opinie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Generał Imperium (Gryf, Wielka Broń, Tarcza, PZP, Laur Zwycięstwa, Święta Relikwia) 401 pkt
Kapitan Imperium (Pegaz, Lanca, PZP, Smoczy Łuk, Tarcza Gorgony) 164 pkt
Mag Bitewny lvl 1 (2* Zwój Rozproszenia) 115 pkt
Mistrz Inżynier (Muszkiet Powtarzalny) 80 pkt
20 Halabardnicy (PGD) 120 pkt
20 Szermierzy (PGD) 145 pkt
6 Zakon Rycerski (PGD, Sztandar Odpędzania Złych mocy) 208 pkt
10 Muszkieterzy 80 pkt
19 Gwardia Elektorska (FCG, Sztandar Męstwa) 250 pkt
1 Wielkie Działo 100 pkt
1 Wielkie Działo 100 pkt
1 Moździeż 75 pkt
1 Piekielnik 110 pkt
1 Czołg Parowy 300 pkt
Taktyka stój i strzelaj, jak podejdzie to odbijaj
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
rozpa jest nijaka:D gryf jest slaby idrogi jak bym juz bral to napewno z VHS zeby chociaz straszyc jakies duze demony:D
Co do reszty to piechota jest cienka jak barszcz:D jak chcesz stac i strzelac to proponuje wiecej odzialow strzelajacych i zamiast hanganow wziol bym kusze lepszy zasieg do tego bym wyrzucil mortar i wsadzil jeden lub dwa odzialy outridersow:D
Krotko mowiac rozpa nie jest za mocna magia cie bedzie bolala bo masz 2 scrolle tylko:D
Co do reszty to piechota jest cienka jak barszcz:D jak chcesz stac i strzelac to proponuje wiecej odzialow strzelajacych i zamiast hanganow wziol bym kusze lepszy zasieg do tego bym wyrzucil mortar i wsadzil jeden lub dwa odzialy outridersow:D
Krotko mowiac rozpa nie jest za mocna magia cie bedzie bolala bo masz 2 scrolle tylko:D