Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
- Jacek_Azael
- Masakrator
Re: Rozpiski WE
Runepriest- o tym nie myślałem, ale jeżeli będzie ku temu okazja to zaryzykuję.
nie wiem jak ofensywa, bo ja to wogole bym WE nie atakowal, ale mysle ze obrona z krasiami mogla by byc owocna, WE lekkie strzaly, krasie mocne, do tego maszyny krasnali mogly by zdjac przeciwnika maszyny a tym samym wyjac treemana z lasu, no i co dojdzie to w drzewko albo w jakis klocek krasi.
...z tym ze ja nigdy sie nie parowalem z nimi
...z tym ze ja nigdy sie nie parowalem z nimi

Pomijając fluff rzeczywiście DE w parze z WE to super opcja. Ze starymi lizakami też było ciekawie, znaczy przeciwnik miał dość przy takiej liczbie skirmishu wokół
Z armii "dobrych"
i aktualnych wciąż można popróbować z Lizakami i HE na smoku

i aktualnych wciąż można popróbować z Lizakami i HE na smoku

Ja walczyłem. Ogólnie powiem tak, grając w parze z O&G nie można mieć żadnej taktyki... Czasami jedna niezdana animozja i jest lipa. Ale za to armie trochę się uzupełniają: O&G - maszyny + magia + rankowa piechota, WE - dobre strzelanie, stoper ala monster Drzewiec, no i masa skirmishu (np. tancerze, którzy nawet z klockiem NG, którzy dadzą im +4 CRa są w stanie wszystko przepchnąć
).
Ogólnie opcja sama w sobie tragiczna nie jest, WE to bardzo elastyczna armia, jedna nie polecam z O&G grać w parze. Jednak to duże ryzyko + nie można za dużo planować

Ogólnie opcja sama w sobie tragiczna nie jest, WE to bardzo elastyczna armia, jedna nie polecam z O&G grać w parze. Jednak to duże ryzyko + nie można za dużo planować

- Bananovitch
- Chuck Norris
Próbuję wymyślić coś nowego (jak zwykle z jednym magiem)-jutro gram z HE albo Lizakami (nie weim, na co sięprzeciwnik zdecyduje) i wykminiłem cośtakiego:
Alter Highborn: Stone of Crystal Mere; Arcane Bodkins; Bow of Loren; gw, la, s [282]
Waywatcher Noble: HoDA; Merciw's Locus; 2 hw (z alternatywą zamiany Merciwa na płonące miecze) [164]
Wardancer Noble: Fimbulwinter Shards; Resplendence of Luminescents [155]-gienek
Spellsinger: 2 Dispel Scrolls [140]
3 x 10 Glade Guards: 360
2 x 8 Dryads: 192
2 x 5 Glade Riders: 240
10 Wardancers: m, ch [201]
3 Warhawk Riders: 120
6 Waywatchers: 144
I za resztę punktów bulle albo ironguci (nie wiem na co się zdecydować, ale chyba na ironów z warbannerem. Alternatywnie mogę wystawić zamiast waywatchera drugiego biegacza-ale mam śliczny model i trochę mi żal
Myślicie że takie ustawienie da radę coś pocisnąć? Ewentualnie co zmienić? Od razu mówię że drzewko nie mieści się w moim światopoglądzie 
Alter Highborn: Stone of Crystal Mere; Arcane Bodkins; Bow of Loren; gw, la, s [282]
Waywatcher Noble: HoDA; Merciw's Locus; 2 hw (z alternatywą zamiany Merciwa na płonące miecze) [164]
Wardancer Noble: Fimbulwinter Shards; Resplendence of Luminescents [155]-gienek
2 x 5 Glade Riders: 240
I za resztę punktów bulle albo ironguci (nie wiem na co się zdecydować, ale chyba na ironów z warbannerem. Alternatywnie mogę wystawić zamiast waywatchera drugiego biegacza-ale mam śliczny model i trochę mi żal

http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Napisałem, że drzewko nie mieści sięw moim światopoglądzie
Zamiast niego mam ogry (tylko nie wiem które, bo dopuszczam też Leadbelcherów, ale jeżeli strzelanie jest git, to chyba ironi wejdą) 

- Bananovitch
- Chuck Norris
Właśnie. Końcowa rozpiska wygląda tak:
Wardancer Noble: Fimbulwinter Shards [130]-gienek
5 Glade Riders: m [129]
5 Wild Riders: m [130]
4 Ironguts]: ch, sb; war banner [257]
Razem 2249. Spodziewam się żaby, pewnie skink priesta; masy skinków z plujkami, trochę terek, góra dwóch stedzi (chyba że przeciwnik mnie zaskoczy i dokupił kilka
) i salamander (pewnie tych lepszych). Ogólnie wildzi i ogry mają służyć za kontrę i ewentualnie do rozkręcania co grubszych buców (żaba, stedzie). Cała reszta powinna być do rozstrzelania.
Wardancer Noble: Fimbulwinter Shards [130]-gienek
5 Glade Riders: m [129]
5 Wild Riders: m [130]
4 Ironguts]: ch, sb; war banner [257]
Razem 2249. Spodziewam się żaby, pewnie skink priesta; masy skinków z plujkami, trochę terek, góra dwóch stedzi (chyba że przeciwnik mnie zaskoczy i dokupił kilka