Ad 2 - to zależy od zasad

pzdr,
Ż.
P.S. polecam lekturę uściśleń

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
RB strona 9 (podtytuł "Modele przesłaniające linię wzroku") i dodatkowo masz +1 do trafienia (RB str. 28).Ketman pisze:witam,
chciałbym sie dowiedziec gdzie w ksiazce z zasadami moge znalezc zapis ze w przypadku strzelania w large targety z regimentu moge uzywac wszystkich jednostek.
przykladowo: 30 nigh goblinow z łukami strzela do Treemana z odleglosci 10 cali.
Rozumiem ze strzelaja wszyscy ? zasada ta dotyczy large target i jednostek znajdujacych sie na wzniesieniach.
jezeli bedziecie tak dobrzy i powiecie ktora to strona - bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
Ukalez pisze:Witam,
Gdy przeciwnik w cc wyzywa na pojedynek a mam w oddziale BSB i championa to muszę przyjąć championem, bo inaczej wycofa mi BSB?? Czy mogę wycofać ch. do tyłu a BSB zostanie z przodu (tyczy się też sytuacji z innymi bohaterami). Spotkałem się z różnymi interpretacjami...
Jeśli bohater ma wykupiony magiczny miecz, to czy może mieć również additional hw??
Dzięki za odp. i pozdrawiam.