Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
-
- Oszukista
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
Raczej nie. To jest ogloszenie raczej czterdziestkowe. Typy sa dwa. Warlord Titan z FW, albo gra z czasow HH w skali epic. Osobiscie, nie mam zdania co to bedzie.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
nie panikujcie bez powodu - GW przerzuciło KILKA masywnych unitów SM-ów na nieco większe podstawki - bo to ładniej wygląda (na turniejach nikt się nie czepia byle było jednolicie) EOTKordelas pisze:Zmiana podstawek setkom modeli... wątpliwe, że GW robiąc w ostatnim okresie tak znaczące machinacje ma w planach zarabiać na podstawkachesgaroth pisze:tak sobie myślę teraz... wh40k przerzuca się z 25mm podstawek na 32mm to może w 9ed też nam coś podobnego zrobią wedle mody większe sprzedaje się lepiej, często figurki już się mieszczą na 20mm i trudno je ustawić btb a dobrze by wyglądały np. na 28mm?
- GrimgorIronhide
- Masakrator
poza tym zmiana podstawek na okrągłe to tylko do planowanego skirmisha, armie możecie sobie zostawić na kwadratach
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Nie Ciebie o tchórzostwo i defetyzm przecież oskarżaliśmy
Witam,
Warlord Titan? o.O Przecież Największy tytan obecnie produkowany "Reaver" to sięga Warlordowi do pasa... Jeśli to prawda to Manta od Tau chyba przestanie być najdroższym modelem...InkubPendragon pisze:Raczej nie. To jest ogloszenie raczej czterdziestkowe. Typy sa dwa. Warlord Titan z FW, albo gra z czasow HH w skali epic. Osobiscie, nie mam zdania co to bedzie.
via DVeight on Warseer
The source is a GW employee in a senior position. Not design team. Very good friend of mine that has for years been trying to get me to play Warhammer and 40K which I started year ago. He let the cat out of the bag when we discussed teeing up a social game. His words were "Let's organise a game soon and also some time get together with the other guys for a last game of 8th edition triumph and treachery. 9th Edition is locked in for release on 11th July.
Ja tam słyszałem że teraz ma wyjść księga zasad; może w lipcu wychodzi po prostu starter?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Harry o starterze
You are most welcome.
I have posted about this. It is not a 'normal' Fantasy box set. It is more like the recent 40K Box sets. The rules "book" is tiny... barely a booklet even a pamphlet is being over generous ... more of a leaflet ... well I say leaflet, it's closer to a 'post it note'. There is not enough paper in this to wipe your own @rse ... never mind space for enough rules to call it a skirmish game. If Fischer Price made wargames this would be Fischer Price my first wargame. It's good but it's not quite Carling.
(I may be overstating just how small the rulebook is for comedy effect. )
Dargor pisze:
Warlord Titan? o.O Przecież Największy tytan obecnie produkowany "Reaver" to sięga Warlordowi do pasa... Jeśli to prawda to Manta od Tau chyba przestanie być najdroższym modelem...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tylko kto normalny wystawia taki model na stół(którego zajmuje chyb 1/4). Od tytanów powinien być Epic nie zwykła 40k.
Mi się wydaje, że w ogóle tylko pewien i to nie za duży procent figurek kupowanych przez ogół klientów GW widzi kiedykolwiek stół do gry.Murmandamus pisze:Tylko kto normalny wystawia taki model na stół(którego zajmuje chyb 1/4). Od tytanów powinien być Epic nie zwykła 40k.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."
Skitarii którzy są prześwietni! Klimat niesamowity mają te modele
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Patrząc się na te nowe modele Mechanikus, mam ciągle nadzieje, że nowe modele do 9ed. wypadną dobrze. Sam jednak nie wiem czy je kupie bowiem mam jeszcze dużo nie pomalowanych starych. Jak by co to będę wykorzystywać wycofane COK jako nową elfią kawalerię .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Z Dakka
I have on, Excellent authority, new info.
4 army books which I am assuming will be costly
Skirmish game for sure no news of a new system with blocks of infantry. no idea about how this game will function beyond it being skirmish
old fluff returns via gods like sigmar recreating the old world anew. GREAT NEWS. New kits, New characters, if the old character died in the end times he won't be coming back so pretty much everyone.
this is all I have but it's great stuff since it means new game, New story, New minis, all done WITHOUT invalidating the minis you already own. books will be more generalized so no more individual books but that doesn't stop anyone from playing just one faction.
THE MINIS WE OWN WILL NOT GO TO WASTE.
knowing where this is from I'm starting to work on my fantasy again.
Also round or square bases make no difference. Keep them square or switch won't change anything