Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Re: Początkujący generał

Post autor: FAZIK »

Z mojego doświadczenia wynika iż u Skavenów nic się nie bije. Czyli to Ciebie ktoś bije a dzięki liczebności stoisz i przyjmujesz razy (możemy sobie na to pozwolić, bo mamy tanie mięcho). Zabijanie załatwia Seer + poboczne rzeczy.
Abominacja (+ ewentualnie klocek byle czego na flankę, ale uwaga żeby CR nie wyciekło) to nasza największa szansa w walce.
Można też wystawić Lorda z Fellblade, ale on ma za zadanie zabijać specyficzne jednostki, więc każdy klocek przeciwnika go zje.
Assassin ma podobne zastosowania.
Life's a game with save and load features disabled.

Veta92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Veta92 »

Mam zamiar wykonać podstawki pod oddziały dla moich szczurków i tu pytanie. Jakich rozmiarów używacie? Chodzi mi głównie o podstawki pod slejvy. Ile zazwyczaj stawiacie ich w szeregu?

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

5 szerokie 8 głębokie

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

5x8 to raczej najpopularniejsza opcja
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

5x10 też nie zaszkodzi
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Veta92

Zastanawiałem się nad 6 w szeregu. Dobrze, że zapytałem ;p

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Generalnie to polecam 5x10 możesz ustawić modele w kolumnie lub hordzie i nie musisz zmieniac trayow

Veta92

Jakiś sprytny sposób na vampira VC? Nie znam dokładnie statystyk ale wiej już, że w cc nie ma czego szukać. Próbujecie go abić czy omijacie. Jak to wygląda z VC i tym cholernym vampirem??:)

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Najlepiej z nim nie grać :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

+1
Z taką inicjatywą warlord nic mu nie zrobi, snajperek brak, w cc nic specjalnie sie nie klepie. Dupa trochę z takim wampirem.

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Post autor: MikiChol »

Zawsze można spróbować wepchnąć w combat z nim assasina i liczyć na farta w kościach :)

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Albo strzelać z latarki, aboma również wytrzyma jedną turę cc.

Z wampirami wszystko powyżej 0 to sukces.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Latarka to nadzieja na niezdanego losa, czyli słabo. Aboma może by coś zdziałała, a pomysł z assasinem wydaje mi sie być spoko.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Z moich wyliczeń wychodzi ,że assasin ma ok 20% na zabicie vampira. Liczyć, że we właściwym momencie wypijemy potke co nie jest taką oczywistą sprawą przez co zmniejszył bym prawdopodobieństwo do ok 5%.

Fakt jest taki, że vc to beznadziejny paring.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2013, o 22:40 przez Necromanter, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Jeżeli liczyć na 1 z losa to lepsza opcja niż asek to chyba mimo wszystko nie doceniłem umarlaka... :P

Gibon

Post autor: Gibon »

Trzymać go w slejwach i niech je klepie skoro klepacz, a punkty robić na reszcie :wink:

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Slavy nie wytrzymują 1 tury cc, jakieś inne propozycje?

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Nie no 1 wytrzymają. Champion zrobi challenge ;).

Tak naprawdę zależy w jak dużej jest jednostce. Może się zdarzyć tak że w poprzednich turach oddział zostanie tak osłabiony magią i strzelaniem że zamienimy wampirka w szczura. Tak naprawdę nie widzę innej rozsądnej możliwości (oblanie LOS! i testu z Brass Orb'a, można włożyć między te same bajki co zestrzelenie go z WLC).
Odginać, odginać i próbować jak najdłużej trzymać z dala od siebie ...

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

A co robisz z reszta armii? Teraz strasznie popularne sa 2 oddzialy po 8 duzych panow na ktore tez za bardzo nie mamy odpowiedzi... Mysle ze bez sciagniecia wampira i tak noc sensownego nie ugrasz. Btw czemu mysisz go zabic w challengu, mozna tradycyjnie.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Reszta armii mnie w tym czasie miażdży ;).
Nie twierdzę nigdzie że nie masz racji, bo masz jak najbardziej. Ale zabić się da.

ODPOWIEDZ