Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
1) 50/100 mm
2) tak
3) podstawka ( jak do maszyny)
4) tak
P.S Proszę
2) tak
3) podstawka ( jak do maszyny)
4) tak
P.S Proszę
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Raz na czar
ma d6+1
ma d6+1
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Garg napisałeś 50x100 ale czy odpowiedziałeś że to max podstawka ?Kociołek:
1). Na jakiej standardowo podstawce stoi oraz jaką najmniejszą i największą podstawkę można użyć ?
Również nie odpowiedziałeś na jakiej normalnie on stoi
Bo po fotkach sądzę że 40x60 lub 40x75 coś kolo tego :/
Chce na turniej zrobić proxa kociołkowego :/
Daemons, X-Wing & Black Tea
Według uściśleń sędziowskich "Sierpień 2009"
8. Podstawki.
a) Rozmiary podstawek:
Giganta można wystawiać na podstawce 50x50mm lub 75x50 mm
Giant Cave Squig ma podstawkę 40x40 mm
Czołg może być wystawiany na podstawce 50x100 lub 80x120.
b) Pod maszynami wymagana jest podstawka. Może to być kwadratowa 40x40 lub 50x50mm
lub okrągła o podobnych rozmiarach (za wyjątkiem ST, hellcannona) Jeśli nie
masz odpowiedniej podstawki, wszelkie wynikające z tego wątpliwości są rozstrzygane na korzyść przeciwnika.
c) W trakcie turnieju zabronione jest zmienianie rozmiaru podstawek pod modelami
np. przeniesienie star dragona z podstawki 100x50 na podstawkę 50x50
8. Podstawki.
a) Rozmiary podstawek:
Giganta można wystawiać na podstawce 50x50mm lub 75x50 mm
Giant Cave Squig ma podstawkę 40x40 mm
Czołg może być wystawiany na podstawce 50x100 lub 80x120.
b) Pod maszynami wymagana jest podstawka. Może to być kwadratowa 40x40 lub 50x50mm
lub okrągła o podobnych rozmiarach (za wyjątkiem ST, hellcannona) Jeśli nie
masz odpowiedniej podstawki, wszelkie wynikające z tego wątpliwości są rozstrzygane na korzyść przeciwnika.
c) W trakcie turnieju zabronione jest zmienianie rozmiaru podstawek pod modelami
np. przeniesienie star dragona z podstawki 100x50 na podstawkę 50x50
Daemons, X-Wing & Black Tea
Tak to max podstawka. Dla kociołka im większa podstawka tym lepej bo ma wtedy większy zasięg rzucania blessingów.
ja tam się nie boję, że mój kociołek dostanie szarżę, ale to pewnie dlatego, że jak na razie bardzo często zdaję wardy...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Jak go ustawisz bokiem to masz dodatkowy cal w tą i w tą a u mnie zwykle kocioł idzie z tyłu za BG.
W dwie tury, w których będzie napieprzał championki, to już spokojnie go złapiesz czymś cięższym.nawet jesli jest to blodzio albo star dragon?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Raptorku nie bądz nie miły dla newb-ków
A co do wytrzymałości kociołka... to bardziej bał bym się wjazdu psów niż wjazdu bloodzia
A co do wytrzymałości kociołka... to bardziej bał bym się wjazdu psów niż wjazdu bloodzia