Rozpiski Imperialne

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Re: Rozpiski Imperialne

Post autor: morgan10005 »

tylko czy to 2 lvl i pkt się zgadzają czy 4 lvl i pkt się niezgadzają??

2 ST, 4 cannony i altar?? [-o<

Awatar użytkownika
Lucki Man
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lucki Man »

zamiast hanganow dal bym kusze i zamiast cannona dal bym jakis outriderow lub pistolierow :D

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Ofc za maga 275 pkt. jakos tak mi sie wpisało źle :). No i przypomnialem sobie, że już grałem Empire na masterze solowym :p - DMP 2008r. :). Pocisnąłem 78/100 pkt. z tym ze gralem na altarze :). Teraz tez bym altarka wziął gdybym takowego miał :(.

Trętwy
Plankton

Post autor: Trętwy »

Witam.. jutro gram z leśniakiem na 1510 pkt :D
Co sądzicie o tej rozpisce?

Hero:

-Battle Wizard (2lvl, Rod of Power)
-Battle Wizard (2lvl, Dispel Scroll)
-Warrior Priest (Sword of Might, Dawn Armor, HW, shield)

Core:

-22x Swordmen(FCG)
-5x Knight Orders (FCG)
-10x Crossbowmen(muzyk)

Special:

-2x Great Cannon
-19x Greatswords (FCG, Warbanner)

Rare:

-Steam Tank
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Masz mocną magię, jeśli wylosujesz dobre czary (np. na każdym magu duży magic missile), to się będzie działo. Problem w tym, że rozpiskę oprócz kawy i czołgu masz niemobilną co może oznaczać, że mobilne WE po prostu Cię okrążą i wystrzelają. Ksiądz idzie do kawy, czy do greatswordów? W ogóle to w rozpisce brakuje takich elementów armii, które by stanowiły wsparcie, czyli np. jednej czy dwóch piątek czystych rycerzy. Dużo to potrafi, jest kawalerią, ma genialny save, w kombacie bez większego problemu rozwala driady, łuczników i inne nieprzyjemne jednostki wroga. A w razie czego poświęcasz to bez problemu. Zastanów się nad tym ;-)
Dwie armaty raczej nie będą miały celów, bo co ciężkiego WE mogą wystawić na takie punkty? Treeman sztuk jeden. A z doświadczenia wiem, że treeman raczej nie wyjdzie z krzaków mając przed sobą magów z 2d6s4 z ognia na podorędziu :twisted: Zastanów się, czy na pewno chcesz mieć ich tyle.
Pomyśl jeszcze czy nie warto wykorzystać systemu detek, ja przeciwko WE je zawsze używam, bo detki kuszników to świetne wsparcie na dystans, które w razie paniki nie zrobi kuku mojej armii, a detki walczące ładnie blokują wrogie jednostki (uwielbiam dopuścić blisko własnej linii wroga, a później detką ustawić się mu tak, że szarża na nią wystawi go bokiem do mojego głównego oddziału). Oczywiście minusem detek jest mniej wystawień w armii, co może być uciążliwe.

Na koniec mała sprawa: greatswordzi nie mogą sami z siebie mieć magicznego sztandaru, musi być w armii generał imperium.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

raport po Twojej bitwie:
-został Ci ST-o ile treemen ga nie pociął
-jakieś niedobitki bo były kiepskie rzuty na strzelanie

Na WE tylko pancerz z morza kawalerii. Magie możesz sobie odpuścić (zasięg przeważnie 24, a jego łuki 30), ochrona przeciw magiczna- wystarczy priest i jeden mag(bez scroli).

Pichota na WE- idziesz 4 tury- 4 tury zbierasz ostrzał- albo panika po drodze albo nie masz czym walczyć

Awatar użytkownika
Lucki Man

zamiast piechoty wcisnac kawalerie i bedzie git:D

Trętwy
Plankton

Post autor: Trętwy »

Jednak do doszło do tej bitwy ;) Graliśmy parówkę. Ja + WE vs. Warriors Of Chaos + Skaven. po 1500 na gracza. Bitwa odbyła się z przyjemnością. Teren został ustawiony raz że były dwa przesmyki, można powiedzieć.

Ja miałem 1 maga 1vlego na scrollami, priesta z GW, immune to fear i save na 1, 2 x 10 handgunnersów, 25 swordków, 5 i 6 KO, działo, mortar i ST. Z WE było 3 x 8 driad, 11 wardancerów, 2x10 GG, treemen, 6 WW, wardancer noble, i bsb z HoDA.
Przeciwko nam były od cholery skavenow, nie pamiętam dokładnie co, ale nie miał jezzili :D , a z chaosów 4x5 psów, 3x5 Knightci z markeim Khorna, 2x5 horse marudzerzy, jakiś hiper wypasiony gienek, i mag.

Na początku wszystko poszło do przodu, a magie elektryków zgasiliśmy scrollami. Po naszej pierwszej turze 1/4(łacznie 9 odziałow) była spanikowana głównie przez HoDę, jak i przez mortar. Ogólnie było na siebie ST wziął, jak i moja 6 knightów.

Najlepszym oddziałem były driady, które trzymały gienka przez 2 tury, wklepując mu 2 rany.
Po czartej turze nasze straty to 5 KO, 8 driad, 6 WW, hmm.. chyba to wszystko :) Oni stracili 3/4 armii. :) Na czwartej turze zakończyliśmy, z powodu braku czasu. :)

ps. wiem, wiem, nie umiem pisać raportów ;d
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucki Man

2250 na knurow:D

hero:
Altar-vhs,Aomi,Som
mag-srcoll,wziard staff,konik
mag-scroll,konik
mag-rod of power,konik

core:
10 kusz
10 kusz
5 rycerzy
5 rycerzy
5 rcyerzy

special:
cannon
cannon
cannon
5 outriders

rare:
tank
tank

:D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Komentarz rzygi :mrgreen: rzygi do potęgi n :P
Obrazek

Ivo

Post autor: Ivo »

Nie ma to jak innowacyjne rozwiązania :wink: Toż to chyba ciut przerobiony standart :lol2:

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

wersja kopiuj wklej z poprzednich stron :?: czy sam pisałeś?

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Jeszcze tylko brakuje wsadzenia czwartego działa zamiast outriderów :D

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

coś dla odmiany żeby nie mówili że standard

Awatar użytkownika
Lucki Man

4 cannony to juz troche przesada wole outriderow ktorzy moga sobie przystrzelic w latacza lub fasta:F

Awatar użytkownika
RinoWar

Post autor: RinoWar »

hmm co lepsze halabardziści czy greatswordzi ?
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Lucki Man

zadna piechota imperium nie jest dobra:D

Ivo

Post autor: Ivo »

lepsze? Dziwne pytanie. Porównywać speciala do core. Zresztą oczywiście że GS.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Halabardnicy to jedna z najbardziej badziewnych jednostek w całym WFB.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Cord pisze:Halabardnicy to jedna z najbardziej badziewnych jednostek w całym WFB.
Moze tak jest i zgadzam sie na papierze słaba i na stole tez słaba... ale :wink: zawsze sie znajdzie, da sie ja wykorzystać 7 w detachmencie lub 14 i co 2-3 takie beznadzieje za grosze i możemy stać całą grę przy krawędzi... ale nic innego nigdy nimi nie ugrałem ( a jako my 1st unit in warhammer ) bardzo ich lubie
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Zablokowany