7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ice-T pisze:TEN ARMY DEAL TO PORAŻKA chyba ze bedzie kosztował 300 zł hahahahahah
110 funtów, podobno :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

110zł x 5,4 = 594 zł
To kto chętny? Tylko się nie pchać :)

Ja czekam na smoki i nowych White lionów (pamiętacie kiedy mają wyjść?) chariot najpierw wypróbuję, zobaczymy czy daje radę (koledzy-szczęśliwcy posiadający już AB: czy testowaliści już lwi rydwan na 2k powiedzmy?)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

5 DP = Lwi rydwan (+10 pkt)
:D
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Mam bardzo mieszane uczucia co do rydwanu...Bo z jednej strony jest 6 atakow z s5 ale z drugiej nadal t4 i sv 4+;/ a cena spora a zeby bylo smieszniej to nadal nie ma kos moze to ze wzgledow humanitarnych :wink:

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

IMO rydwan plewi.. gorszy wręcz od mortalowego a droższy.
Obrazek
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Bo kosy nie pasuja do rydwanow HE dlatego dali im lwy xD sa bardziej humanitarne xD no i teraz kazdy bedzie bral dp zamiast tego chariota bo wkoncu maja te 2 ataki.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

A ja jednak się skuszę na jeden rydwan - żeby się ładnie na półce prezentował :D

No i może czasem na klimaciarskich bitwach

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Kris pisze:
Ja czekam na smoki i nowych White lionów (pamiętacie kiedy mają wyjść?)
To w końcu mają być nowe modele WL czy nie?? I czego jeszcze będą nowe modele ...?? BO nie wiem czy zaopatrzać się teraz w nowe jednostki czy jeszcze poczekac na nowe?

Relosu
Kretozord

nowe beda smoki/magowie/SW/WL i chyba charioty z tiranoc maja wygladac troche inaczej.

Relosu
Kretozord

nowe beda smoki/magowie/SW/WL i chyba charioty z tiranoc maja wygladac troche inaczej.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Bedę nowe piesze WL? jak tak to zarzućcie link do foty

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

nie będzie nowych WL, SM i PG, niemal jestem pewien

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nowe figurki są pokazane na stronie GW plus smoczek, co do oddziałow to narazie nic nie wiadomo, ejdnak pewnie wrzucą coś nowego w miare upływu czasu jak z O&G i imp. ale nie wiadomo co i kiedy :)

co do army deala to nie wiem czemu narzekacie, bo zły nie jest :roll:
Jak ktos zaczyna zbierać armie HE to czemu nie??

Dokupuje boxa spearelfów i ma naprawde dwa fajne i mocne corowe piechoty 2x21 przykładowo. Łucznicy plus bolce zapewniaja dobrą siłe strzelecką, zas silverów przerabiasz na dragon princesów i dokupujesz dwóch i masz 2x5 na flanki, do tego przyczajony rydwan. Dwóch magów i BSB daje ładny zestaw herosów. No i już jest armia defensywna, do któej trza dokupić 2xDP i boxa spearelfów :)

edit:

tam jest 2x12 archerów wiec wystarczy 4 przerobić na spearlefów i wystawiać 2x18 spearelfów wiec zakup boxa odpada :P . Jest też wolny hero konny, wieć on mozę pełnic role dragon princa, wieć do szczęscia trzeba zakupić tylko jednego silverka\princeske... czy on jest aż tak zły na początek??
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Ja gdzieś widziałem rozpiskę jak mowe haje mają być wydawane i pod koniec listolada wychodzić mieli WL, SM i PG. DP nie zauważyłem. Postaram się to jakoś odszukać...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ile punktów kosztuje cały army deal? tak pi razy drzwi...
przyznaję się, że interesuje mnie średnia punktów za figurki zawarte w army dealach. na wiosnę planuje nową armijkę wampirów i jestem ciekaw z iloma punktami będę zaczynał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kris pisze:Ja gdzieś widziałem rozpiskę jak mowe haje mają być wydawane i pod koniec listolada wychodzić mieli WL, SM i PG. DP nie zauważyłem. Postaram się to jakoś odszukać...
wychodzic to wychodza.. ale to beda stare figsy w nowych pudełkach..
do nowego roku na pewno sie nic wiecej nowego nie pojawi :)

pozdrawiam
Obrazek

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ja tam się ciesze że zostanie jeszcze cokolwiek metalowego. A i wzory SM, WL, PG i DP mi się podobają :)

Relosu
Kretozord

Artein pisze:nie będzie nowych WL, SM i PG, niemal jestem pewien
a ja jestem niemal pewny ze gdzies widzialem posta w kotrym ktos mowil ze beda na bank nowe wl oraz sw i ze beda cale plasticowe

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Czytałem na Warseerze, że docelowo wymienione mają zostać wszystkie figurki oprócz WL, SM i PG (o ile modele PG są genialne, to SM i WL mogliby wymienić, ale nie zanosi się na to). Czyli jeśli to prawda to w drugim rzucie mogą pojawić się m.in. nowi włócznicy i łucznicy.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Relosu pisze:
Artein pisze:nie będzie nowych WL, SM i PG, niemal jestem pewien
a ja jestem niemal pewny ze gdzies widzialem posta w kotrym ktos mowil ze beda na bank nowe wl oraz sw i ze beda cale plasticowe

To daj link do tego posta bo jakoś nie wierze

ODPOWIEDZ