Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Tak, zwiększa.
To jest artyleria a nie Breath Attack, czyli możesz strzelać co turę.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
a jednak zabijaWarX pisze:Najzabawniejsze, że w DL nawet nie ma takiej jednostkiTirit pisze:Herald Khorna ma light armour kktoorrtory daje +1 a w statach ma +3. Skad to wynika?

WarX pisze:Harbringer of Wrath ma 3 własnego pancerza + light armourTirit pisze:Wlasnie szukam, zapisu sksd sie wzielo to. Zawsze za statami ida zasady...czyli na juggerze ma 2+?. Czyli ma armour save 3+.
dziwne, że nie podparli tego żadna zasada...a można było dać iron hide + heavy armor...odrazu by pasowało do letterów...
Armour to po prostu teraz osobna statystyka. Nie wiem jakich więcej zasad ci trzeba (spójrz po prostu w akapit o statystykach w rulebooku). Wszelkie pancerze podbijają armoura (trzeba uważać bo w podręczniku tego nie uwzględniono to nie armybuider) ale może być też tak że coś ma pancerz wpisany w staty (jak ten herald tfuu harbringer z statystyka armoura 3.)
Szanowni forumowicze, raczej jestem weteranem niż nowicjuszem, ale tyle się pozmieniało, że trudno w tym się odnaleźć. Grałem w 4, 5 i 6 edycję - skończyłem na kampanii Storm of Chaos. Teraz po paru dobrych latach wracam. Niemniej Age of Sigmar to nie moja bajka. Zatem zatrzymam się na ósmej edycji lub wejdę w 9th Age. To ostatnie jest mi niemal zupełnie obce. Stąd kilka pytań. Pierwsze modelarsko-techniczne, jakiej wielkości była podstawka pod Bloodthirstera w 8 ed.? Kupiłem figurkę ale w pudełku była tylko owalna. I jakiej wielkości ma podstawkę ten demon w 9th Age. Pytanie drugie, czy w ogóle jest sens wracać do ósmej edycji, czy lepiej od razu wczytać się w zasady 9th Age? W przypadku tej drugiej opcji - od czego zacząć, gdy się jest totalnie początkującym graczem demonami?
Najlepiej uczyć się grając, book zawiera wszystko odpowiedzi, ale zanim zadasz wszystkie pytania mogą minąć lata 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"