RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- White Lion
- Kretozord
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
pomijając zasady to uważam że nowa edycja naszego booka jest strasznie tandetna.
tylko 2 nowe jednostki i to nie będące niczym tak na prawdę nowym.
Draki to ulepszeni thundzi (albo pogorszeni), a bomber to inna opcja żyrosa.
Może jednak GW szykuje jakąś kolejną falę w postaci dodatków w White Dwarfie ?
Przecież nie zarobią kokosów na tej edycji ? chyba że liczą że każdy kupi po 8 nowych żyrosów
tylko 2 nowe jednostki i to nie będące niczym tak na prawdę nowym.
Draki to ulepszeni thundzi (albo pogorszeni), a bomber to inna opcja żyrosa.
Może jednak GW szykuje jakąś kolejną falę w postaci dodatków w White Dwarfie ?
Przecież nie zarobią kokosów na tej edycji ? chyba że liczą że każdy kupi po 8 nowych żyrosów
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Ok - chyba po prostu moje nadzieje się zmaterializowały lecz tylko w umyśle - czyli na 100% nic nowego nas nie czeka, można składać zamówienie
btw troszkę smutek, więc skończyło się tylko na:
Belagorze
Dargon slayerze
Runlord/Runesmith
Grimmie Burlokson
Gyrocopter/Gyrobomber
IB/Irondrakes
Hamm/Longbears
z czego tylko 2 jednostki są całkiem nowe - trochę biednie ... a co z metalami jak slayers, flame cannon, tarczownik - zamienią je z czasem na plastik czy co? lub rangers, ponoć teraz w rare i co maja być nadal robieni z Dwarf Thunderers / Quarrellers ? - przecież nawet nie ma figurek które defkato nazywał by się rangers ... oprócz starych metali - ale metal jako materiał mnie brzydzi ;(
btw troszkę smutek, więc skończyło się tylko na:
Belagorze
Dargon slayerze
Runlord/Runesmith
Grimmie Burlokson
Gyrocopter/Gyrobomber
IB/Irondrakes
Hamm/Longbears
z czego tylko 2 jednostki są całkiem nowe - trochę biednie ... a co z metalami jak slayers, flame cannon, tarczownik - zamienią je z czasem na plastik czy co? lub rangers, ponoć teraz w rare i co maja być nadal robieni z Dwarf Thunderers / Quarrellers ? - przecież nawet nie ma figurek które defkato nazywał by się rangers ... oprócz starych metali - ale metal jako materiał mnie brzydzi ;(
na stronie GW w rarach jest box kusznikow/thundow czyli pewnie oni maja robic za rangerow.
tez mnie smuci troche informacja, ze nie bedzie nowej jednostki w dualpacku ze slayerami. zastanawialem sie co oni tam wymysla. teraz juz wiem - nic.
tez mnie smuci troche informacja, ze nie bedzie nowej jednostki w dualpacku ze slayerami. zastanawialem sie co oni tam wymysla. teraz juz wiem - nic.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
koszt 14pktMatamata pisze:Jeśli łaska: ile pkt za rangera-kuszola z GW? A i co z tymi toporkami, zamiennie z kuszą jak poprzednio? Plus pytanko-marzenie: quick to fire?...
equipment:
hand weapon
great weapon
throwing axe
dwarf crossbow
heavy armour
options:
shield 1pkt
special rules:
ancestral grudge
relentless
resolut
scout
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Cudne dzięki, właśnie składam - jeszcze bez podręcznika - krótkonogich na piątek..fekkk pisze:koszt 14pktMatamata pisze:Jeśli łaska: ile pkt za rangera-kuszola z GW? A i co z tymi toporkami, zamiennie z kuszą jak poprzednio? Plus pytanko-marzenie: quick to fire?...
equipment:
hand weapon
great weapon
throwing axe
dwarf crossbow
heavy armour
options:
shield 1pkt
special rules:
ancestral grudge
relentless
resolut
scout
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
Tak (oprócz gyro - tak doprecyzowując).Afro pisze:wszystkie krasie mają +1S w szarży?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Runy na maszynach nadal daja magiczne strzelanie?
Czyli w 9ed będzie można wybrać na początku CC czym się walczyhand weapon
great weapon
options:
shield 1pkt
Kusznik 12 punktów tylko z tego co wcześniej podano (tak samo thundzi)
Więc ranger bardziej opłącalny, bo za 2 punkty dostaje dwuraka a w gratisie zasadę scout i toporki. Gdyby nie slot RARE to byli by zawsze wystawiani.
Wychodzi , że w tym AB tylko w Core nie za bardzo jest się nad czym zastanawiać przy wyborze jednostek. Longi jak chcemy w CC, strzelcy jak maksujemy strzelanie. Special i Rare to już tak naprawdę dylematy, w zależności od obranej taktyki.
Tak. 2pkt/modelBarbarossa pisze:A czy na kuszników w core'ach można wrzucić dwuraki?
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, o 14:10 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
O lol... to teraz thundzi sa juz zupelnie bez sensu
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Aż tak wielką różnicę robi brak kary za stand and shoot?
Nie ;p ale byla to jedyna przewaga (w starej edycji +1 to hit mialo wiekszy znacznie sens). Ateraz jedyna przewaga to AP... przy nizszym zasiegu a wyzszej cenie... nie widze sensu. Tymbardziej ze kusznikom mozna dac GW a thundom nie... z tego co rozumiem....
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv