Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Narożny pisze:Zaraz namnoza sie patenty na marudy slanesza w snejku z bannerem za lasem ;p
taki bsb kosztuje ok 300pkt :) chyba nawet ponad... (120 exalted, 25 bsb, 125 sztanar, kon, pewnie tarcza znajac nowe trendy i gifty za 25pkt...) a to nadal 2W z T4 ;)

ja sie zastanawiam czy ten sztandar z minusami do LD da sie wcisnac na rycerzach.. wtedy bsb robi sie jako zwyklego exalteda, przezywalnego z pierdolnieciem.. i daje do 6-7 rycerzy, niezly oddzialek... takich 6 rycerzy wychodzi w pkt jak w VI ed 5 :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

wtedy banerek -1 ld (imho megamusowy bedzie, szczegolnie w armii z magiem slanesza rzucajacym zdawanie paniki ;)) na rycerzach, a exalted bsb z banner of the gods :D
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

ja kierujac sie obecnymi plotami ograniczylem swoje opcje do:

mag na smoku + bsb + mag (wtedy 6 rycerzy + 3 dragon ogry + 2 helki + 2x male psy + 3x konne marudy + wagon psow)

lord na smoku + bsb + mag (wtedy 2x rycerze + dragon ogry + helka + 2x male psy + 2x konne + piesze + wagon psow)

zadna nie przewiduje banner of the gods ;)

:P

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ten pan pewnie się już gdzieś przewinął, ale nie chcę mi się od nowa przeglądać tego tematu za dużo tego:

ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

thurion pisze:ja kierujac sie obecnymi plotami ograniczylem swoje opcje do:

mag na smoku + bsb + mag (wtedy 6 rycerzy + 3 dragon ogry + 2 helki + 2x male psy + 3x konne marudy + wagon psow)

lord na smoku + bsb + mag (wtedy 2x rycerze + dragon ogry + helka + 2x male psy + 2x konne + piesze + wagon psow)

zadna nie przewiduje banner of the gods ;)

Jezeli 1 mieści sie punktowo w standardzie 2250, to dzieki magii i jebnięciu maga lorda jest naprawde dobra. Jedynie nie widze drugiej helki, lepsza kolejna 5 rycerzy imo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

thurion pisze:ja kierujac sie obecnymi plotami ograniczylem swoje opcje do:
Czyli wg mnie to taka uboga wersja tego co było na starym dexie, bo bez furii, screamerów czy taniutkich oddziałów minotaurów z dwurakami.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Aldean pisze: Jezeli 1 mieści sie punktowo w standardzie 2250, to dzieki magii i jebnięciu maga lorda jest naprawde dobra. Jedynie nie widze drugiej helki, lepsza kolejna 5 rycerzy imo.
zobaczymy jeszcze jak to wsystko w booku sie prezentuje... tzn co tak naprawde robi helka.. juz slysalem 100 wersji... m.in ze S10 tylko pod kolkiem pod reszta S5 itp itd... z drugiej strony slysalem ze ma byc normalnym monsters and handlers, pytanie czy zaloganci beda ignorowani jak w przypadku hydry, jesli tak to popyljaca 12 cali bez ciecia za las itp helka jest naprawde bardzo uniwersalna opcja, chyba najbardziej uniwersalna z calej armii... (obok lorda maga na smoku ;) )

ale tak na sucho... 1 helka pokrywa jakies 60% stolu, dwie helki pokryja ok 90% stolu... ciekaw jestem ile duzych demonow wystawi mi sie na strzal... ciekaw jestem ile wraithow wyskoczy na srodek stolu... tak na sucho ;)
Marios pisze: Czyli wg mnie to taka uboga wersja tego co było na starym dexie, bo bez furii, screamerów czy taniutkich oddziałów minotaurów z dwurakami.
dlatego racej bede wystawial wersje 1 ;) jesli bedize jakis przedmiot do casta, dajacy kostki itp itd... 2 to tylko jesli beda spellbreakery i lord bedize naprawde turbo kozakiem lamiacym od przodu wszystko ;) w przeciwnym razie i tak bedize wymanewrowany... wlasnie z powodu braku tego co wymieniles :wink:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

thurion pisze: ale tak na sucho... 1 helka pokrywa jakies 60% stolu, dwie helki pokryja ok 90% stolu... ciekaw jestem ile duzych demonow wystawi mi sie na strzal... ciekaw jestem ile wraithow wyskoczy na srodek stolu... tak na sucho ;)
To zalezy, czy nowe helki beda mialy magiczne ataki.... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

#6 Infernal Gateway, cast on 15+. Does 2D6 hits at 2D6 Strength. On an 11 or 12 for Strength the unit is removed
No chyba ich pogieło -.-

http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1221989303

http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1221989303
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, o 10:40 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Corvus Albus pisze:
#6 Infernal Gateway, cast on 15+. Does 2D6 hits at 2D6 Strength. On an 11 or 12 for Strength the unit is removed
No chyba ich pogieło -.-
potrzeba minimalnie 5 kostek, duza sansa na miscast... taka sam jak na ifke ;) w rzeczywistosci robic bedzie pewnie nie specjanie duzo...

...ale chcialbym zobacyc gracza ktory wpuszcza to bez zajakniecia na grave guardow z regenka i wszsytkimi wampirami albo na duzego demona :D

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

thurion pisze: ...ale chcialbym zobacyc gracza ktory wpuszcza to bez zajakniecia na grave guardow z regenka i wszsytkimi wampirami albo na duzego demona :D
wyraz jego twarzy... bezcenne :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Owszem, wziecie takiego czaru na twarz moze zabolec, ale wypadek teleportacji klocka BK z generalem i 3 innymi wampriami (total jakies 1500 pkt) w kosmos to szansa 1/ 100. Najpierw trzeba ten czar wylosowac, potem go rzucic (a to najtrudniejszy do rzucenia czar w grze) - w ogole przebic stopien trudnosci, nie rzucic miscasta, a potem jeszcze rzucic 11/12, bo przecietna S7 to bol, ale ktory juz zostal jakos tam oswojony. :)

Czar moze zadzialac spektakularnie, ale to beda ultra rzadkie wypadki. Stuff for legends. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

bless pisze: Stuff for legends. ;)
wpusc to grajac z Kolkiem albo Dukiem to masz u mnie piwo :P

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

bless pisze:Owszem, wziecie takiego czaru na twarz moze zabolec, ale wypadek teleportacji klocka BK z generalem i 3 innymi wampriami (total jakies 1500 pkt) w kosmos to szansa 1/ 100. Najpierw trzeba ten czar wylosowac, potem go rzucic (a to najtrudniejszy do rzucenia czar w grze) - w ogole przebic stopien trudnosci, nie rzucic miscasta, a potem jeszcze rzucic 11/12, bo przecietna S7 to bol, ale ktory juz zostal jakos tam oswojony. :)

Czar moze zadzialac spektakularnie, ale to beda ultra rzadkie wypadki. Stuff for legends. ;)
Ale zawsze może zabić kilku savadży ;).

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

bless pisze:
Rzuć se "odwrotkę" 5-6 na tabeli miskasta przeciw takiemu graczowi.
A chcesz 11-12 z dwóch kości? Powiedz ""JJ, stupidity"".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Ja nie mowie, ze bym wpuscil, nie twierdze tez, ze wpuszczenie nie moze sie skonczyc katastrofą. Bo moze. :)

Jednak szansa na katastrofe jest stosunkowo niska. Choc oczywiscie po if-ce, misdispelu, czy ordynarnym wpuszczeniu czar w gre, dreszczyk emocji i adrenalinka na pewno moze podskoczyc przed rzutem na sile czaru.... :)

Ale nawet taki dreszczyk to dla mnie nie nowina. Caly czas takiego dreszczyku doznaje, kiedy gram na patelni przeciw Empire i 4 armaty wala przez mojego gienka.... a bo to raz nie zdalem look out sir? ;) Efekt tego mniej wiecej taki sam, jak 11-12 na tym czarze. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

bless pisze:Owszem, wziecie takiego czaru na twarz moze zabolec, ale wypadek teleportacji klocka BK z generalem i 3 innymi wampriami (total jakies 1500 pkt) w kosmos to szansa 1/ 100. Najpierw trzeba ten czar wylosowac, potem go rzucic (a to najtrudniejszy do rzucenia czar w grze) - w ogole przebic stopien trudnosci, nie rzucic miscasta, a potem jeszcze rzucic 11/12, bo przecietna S7 to bol, ale ktory juz zostal jakos tam oswojony. :)

Magowie z markiem tecz maja miec jakis + do casta no i w giftach jest will of Tz wiec moze szansa 1/100 to niebedzie :P

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Dobra, inaczej.

Szansa na to, ze oddzial wyparuje od wyniku 11/12 jest dosyc niska, gdyz spelnionych musi byc kilka dosyc wysrubowanych wymagan, w tym odpowiednik niezdania Ld 10.

Dziekuje za uwage. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kensiorek pisze:no i w giftach jest will of Tz wiec moze szansa
tego to nie wiedialem... w smutnym kierunku idzie ta gra.. ale plakal nad zajebistoscia maga lorda tz na smoku nie bede :P

EDIT:
Tzeentch's Will - 60pts
tylko na demonie :(

Zablokowany