Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Gremlin »

likaon pisze:Ten podręcznik przypomina ser zaatakowany przez skaveny, więcej dziur niż sera. Od tygodnia próbuje odkryć w jaki sposób awanować szczurogry ze zwykłych na doskonałe. W podręczniku jedynie jest napisane:
Za 25p można awansować szczurogora na mistrza moulderu(wiem że chodziło o poganiacza). Czy po wykupienia pogadniacza wszystkie ogry dostają kopa czy tylko jeden, a może jest jakiś oddzielny koszt punktowy. A może twórca booka specjalnie sabotuje nasze działania i próby grania-wygrywania tą armią(taaaak ma tym ukryty-tajny cel skurczybyk), hmm przeczuwam spisek-zdradę i niech rogaty szczur nad nami czuwa.

strona 104 angielski AB.
-Upgrade ONE Rat Ogr to a Master-bred Rat Ogr for 15pts
- Upgrade ONE Packmaster to a Master Moulder for 25pts

jeden czempion jeden super poganiacz... Nie wiem co w tym zapisie moze byc niezrozumiałe.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

:shock:
W Polskim Bokku tego niemaaaaaa :cry: !
Sorry za problem.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Wniosek: oryginał zawsze lepszy od tłumaczenia :twisted:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Nie Wniosek jest inny twórcy polskie booka to zdrajcy-niuch-kanalie które pracują by zaszkodzić nam w naszych ulubionych czynnościach jak np.: zabij-goblin, zabij-ludzik i zabij-elf. Powinniśmy powołać komisję zabij-śledczą by ujęła spiskowców skubanych. Ku chwale rogatego szczura!

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

polskie booki SSĄ :lol2:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

polskie booki SSĄ :lol2:
+
Nie Wniosek jest inny twórcy polskie booka to zdrajcy-niuch-kanalie które pracują by zaszkodzić nam w naszych ulubionych czynnościach jak np.: zabij-goblin, zabij-ludzik i zabij-elf. Powinniśmy powołać komisję zabij-śledczą by ujęła spiskowców skubanych. Ku chwale rogatego szczura!
Boleśnie prawdziwe, polskie Ab mają masę nieścisłości, o czym już dawno się przekonałem.
Apelować można o kupowanie angielskich wersji Ab i pracę ze słownikiem.

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Occ pisze:Nadal dokładnie np. nie wiadomo, czy doomwheel może strzelać w inne oddziały w CC :)
Przeczytaj pierwsze zdanie zasady "Zzzzzap!".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

W sumie nie ma napisane,iż NIE MOŻNA zjarać tym oddziału wroga w cc z innym oddziałem,jeśli jest najbliżej.
Kanister: Racja racja, w sumie najbliższy wrogi oddział jest cc z DW, jeśi taka sytuacja występuje.
Stupid me #-o

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

likaon pisze:Nie Wniosek jest inny twórcy polskie booka to zdrajcy-niuch-kanalie które pracują by zaszkodzić nam w naszych ulubionych czynnościach jak np.: zabij-goblin, zabij-ludzik i zabij-elf. Powinniśmy powołać komisję zabij-śledczą by ujęła spiskowców skubanych. Ku chwale rogatego szczura!
Może po prostu wyszli z założenia , że szkoda miejsca na opcje której i tak nikt nigdy nie wykupi :)

kanister
Chuck Norris

Master-Bred ratogr nie jest taki zły. Ma osobno zbierane woundy, a to jest na pewno korzystne dla gracza skaveńskiego.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Ratgory są całkiem fajną jednostką, szczególnie jak się wykupi breeda i skweela(jako imiennego sierżaneta można go używać na turniejach lokalnych tak?). Pomimo że wszyscy ludzie(ale tylko ludzie) mówią ze są słabe, acz na duże punkty ludzie wystawiają ze speców:
-plagusów z piecem
-jezzaile
-cenzerów
-ratgory
zwykle po jednym z każdej kategorii.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Occ pisze:Boleśnie prawdziwe, polskie Ab mają masę nieścisłości, o czym już dawno się przekonałem.
Apelować można o kupowanie angielskich wersji Ab i pracę ze słownikiem.
W temacie kwiatów z podręcznika, to jeszcze mam takie pytanie (nie wiem, może ktoś wcześniej o tym pisał, ale nie znalazłem) - czy oddział night runnerów może być złożony z samych czempionów?.. ;) Wersję mam oczywiście angielską. :)

kanister
Chuck Norris

Najwyraźniej tak- pytanie tylko po co.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Wg mnie to kolejna pomyłka Mr Vettocka.
Dawno tak dziurawego booka nie widziałem. Idę zrobić kanapkę z serem, skoro jesteśmy przy tym temacie temacie rzeczy, i życzę wszystkim dobrej nocy. :)

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Upgrade Nightrunner to Nightleader
Czy przypadkiem, żeby sobie nie zrobić oddziału Nightleader'ów, nie potrzebna byłaby wersja zapisu taka jaką np. mamy przy slayerach?
Upgrade any number of Troll Slayers to Giant Slayer
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Wydaje mi się, że byłaby, natomiast brak jest zapisku wprost "upgrade ONE Nightrunner". Ale nie ma nad czym dywagować, oddział czempionów za 16 pkt każdy to nie będzie raczej rozważana opcja. :) Chciałem pokazać tylko kolejnego kwiata. :D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

z drugiej strony bez przesady z tym hardkorowym szukaniem dziur/bugów/itp. Nightleader to dowódca, jak sama nazwa wskazuje, więc oddział złożony z 20 dowódców byłby trochę dziwny (kto dowodziłby dowódcami? :P )
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

jak to kto, nocny dowódca nocnych dowódców. :D
Ostatnio zmieniony 1 gru 2009, o 13:08 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

szef wszystkich szefów :>

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

KrzysiekW pisze:Wydaje mi się, że byłaby, natomiast brak jest zapisku wprost "upgrade ONE Nightrunner". Ale nie ma nad czym dywagować, oddział czempionów za 16 pkt każdy to nie będzie raczej rozważana opcja. :) Chciałem pokazać tylko kolejnego kwiata. :D
Wiesz dla mnie to trochę naciągane ;) Po za tym wystawianie tego udziału jakoś mi nie podchodzi a co dopiero całego z tych maleństw. To tak jak wystawianie 2 abominacji, można ale wtedy za dużo punktów w tym upychasz. Ja preferuje abominacje + coś (narazie latarka się spisuje z tym bardzo dobrze)

A co do tego co pisaliście o ratlingach, to nie uważam, żeby były jakieś mega słabe. Świetnie się spisują do poprawiania po moździerzu.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Zablokowany