Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Galharen »

Lodowy feniks wydaje się mocniejszy niz ognisty, ale i tak sie ciesze, ze dostajemy nowe potwory;p
Mega mi się podoba perspektywa nowego booka, bo opcji jak widac będzie sporo.

W rarach w końcu wrócą 2 rbt, w corach silvery.
Opcja ambusha fajna, ale nie będzie na to punktów bo trzeba tam wrzucić bohatera.
Pociąg dragon princów, star dragon, BoWD i dragon mage? mamy naszą caledorską rewolucję;p
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, o 19:06 przez Galharen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

AR to akurat lubi sobie ciąć tak tylko żeby ciąć i to nawet nie chodzi o to , żeby elfów nie cieli bo IMHO z tym że Book of Heoth or Bannerek to się sam zgadzam, ale AR często tnie bo chyba mają za dużo czasu wolnego, gdyż tak naprawdę z tego co wiemy o booku to tylko Banerek nadaje się do cięcia i ewentualnie nie wiem 2xFrost Pheonix, gdyż jednostki są dosyć zbalansowane nie ma czegoś co jest mega tanie i dobre nawet Frost Pheonix jest mega, ale kosztuje 240 punktów, strzelanie jest już pocięte a i tak nie ma tutaj żadnych anomalii.

Czy ja wiem czy magia słabsza moim zdaniem Book of Heoth jeżeli chodzi o wydajność dobrze zastępuje BoS i Annulian crystal razem wzięte.Jak nie lepiej.

Ja szczerze wątpię w możliwość brania książki i Banerku na EURO compie.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Też mi się tak zdaje... chociaż jakby ksiazka zjadała np 1pd i 1 dd to i tak w tej chwili nam to w zasadzie nic nie robi.
2x frosty? Pewnie ar przytnie :P coś trzeba :D a to będzie dla mnie smutne bo w końcu nieco się do nich przekonałem i będą mi pasować do armi, bo są biało-niebiesko-stalowe ;) Najwyżej będę grał na jednym (ale to już nie ma tej mocy) a za 240 pkt będzie co wrzucić.
No i rzeczywiscie frost nieporównywalnie silniejszy a róznica punktowa to zaledwie 15. Ma nawet 5+ armour sava :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Tylko co z Dublowaniem Rare'ów? My możemy wystawiać 4, a takie DE mogą 2 Hydry na przykład, więc jak mają ciąć 0-1 to i tak powinniśmy mieć 2 :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Wątpię po prostu Frost Pheonix będzie upgradem Ogniowego.
EDIT : ok może i ma 5+AS tym lepiej, Ogniowy jest fajny na hordy i duże unity i ożywa więc można tak z nim w kółku, bo jak nie odżyje a zginie gdzieś w środku unitów przeciwnika to będzie bombił tempalatem dopóki ktoś 1,2 albo 6 nie rzuci.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, o 19:18 przez Loremaster, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

spokojnie, my mamy elite army, taka zasada, już jej nie będzie :)
więc maks 2 rary tego samego typu, maks 3 speciale tego samego typu.

@Loremaster
ZObacz na tego bloga, przed WS jest 5+AS, oczywiscie obok zasady Attuned to magic, która daje 5+ warda.
F.N.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Ja tam wole jakos ogniste feniksy. Przelatują takie dwa nad chordą, szarżując przy okazji na coś słabszego i zadają 2d6 +4d3 hitów z siłą 4.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

turalyon pisze:Ja tam wole jakos ogniste feniksy. Przelatują takie dwa nad chordą, szarżując przy okazji na coś słabszego i zadają 2d6 +4d3 hitów z siłą 4.
Rozumiem, że będziesz tak hordy slavów kasował ?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

te ogniste przydadzą się tylko na orki i moze na nurglitów bo chyba demony na nich grają... znaczy savage w zasadzie i wklepaniu jakiś ran hydrom/abomom(ale aptrz dalej), ot jakby taki firebal:P bo tych hord nie ma, nie licząc szczurków ale nad nimi to ciezko będzie sobie przelatywać :D
F.N.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Hordy White lionsów:) i innej elitarnej piechoty Bedzie rzeź

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

o ile te WL nadal jeszcze będą w takich ilościach.
A frost w combacie również rozwali wiele hord, do tego je zatrzyma...
F.N.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Super ale Ognisty Ptak nie jest po prostu zbyt dobry...fajnie, że ożywa i na tym jego przewaga na Lodowym się kończy, akurat hordy można załatwiać w inny sposób, a na Skavenów ptaszek się nie nada. No chyba że chcesz kasować, szkielety itd. Po prostu lodowy jest
a) silniejszy
b) bardziej uniwersalny
c) tylko nie dużo droższy
d) na hordy mamy dużo opcji, a zimowy się nawet na monstery nada.
Jak ktoś chce się bawić w ożywianie to też jakaś opcja.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

hydrę to lodowy wciaga nosem :D
Demon Prince będzie miał z nim nielada problem, aboma również, nawet smoki. Ranieni go to wszystko na 5+ albo wyżej, do tego ward, który mozna szybko podbić z czaru, leczenie... jest mocny.
F.N.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Z czaru jak chcesz mu podbić Warda ? Możesz tylko rzucić 6 na tabelkę, ale jak rzucisz 1 to będzie miał 6+Warda więc na jedno wychodzi.
Dlatego AR na 99% ograniczy Frosty do 0-1

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kosa pisze:hydrę to lodowy wciaga nosem :D
Demon Prince będzie miał z nim nielada problem, aboma również, nawet smoki. Ranieni go to wszystko na 5+ albo wyżej, do tego ward, który mozna szybko podbić z czaru, leczenie... jest mocny.
O ile ten Ward nie będzie wrzucany na Castera, tylko na Target czaru, nie? ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

z atrybutui po prostu. Rzucasz na niego np. podniesienie WS coby go na 5 jeszcze trafiali i przy okazji masz warda na 4+, prawda? A przy farcie nawet na 3+ :D
Myślę, ze może być bardzo niedoszacowany punktowo, obym się mylił, praktyka go zweryfikuje ale pewnie zanim dwa pomaluje to już będzie 0-1 :P bo tak :D

a dupa :P rzeczywiście, rozpędziłem się, ward tylko na castera i jego unit... coś mi sie pomyliło, że ward podbija się na celu czaru ;)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, o 19:57 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
F.N.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Atrybut z tego co na razie pisze jest taki, że caster and his unit:P
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kosa pisze:z atrybutui po prostu. Rzucasz na niego np. podniesienie WS coby go na 5 jeszcze trafiali i przy okazji masz warda na 4+, prawda? A przy farcie nawet na 3+ :D
Myślę, ze może być bardzo niedoszacowany punktowo, obym się mylił, praktyka go zweryfikuje ale pewnie zanim dwa pomaluje to już będzie 0-1 :P bo tak :D
Ale według ostatniego zapisu Atrybutu ten Ward ma być podbijany oddziałowi w którym siedzi Mag rzucający czar, a nie oddział, który jest celem tego czaru, więc raczej wszystko zależy, nie? :?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Ok, a co daje jeździec ognistemu feniksowi tak btw?
Jakies statystyki itp? Czy to Caradryan czy whatever?

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Jeździeć to lord który sam z siebie ma 4+warda i ItP, daje to że jak Feniks zginie to on ginie razem z nim, ale też powraca do życia i dodaje +1 do rzutu, czyli Feniks znika tylko na 1 a robi reaktywację na 5-6.

ODPOWIEDZ