Nie. Zgodnie z opisem czapka daje 2 lvl maga o ile ktoś wcześniej nie miał żadnych wizard lvlów. Loremaster od wizard's hooda dostanie tylko głupotę.Semi pisze:Bedzie 1lvl magiem z syganturkami i losowym lorem z 2 czarami, tak przynajmniej mi sie wydaje,
nie wiedze w zasadach konfliktu, wiec chyba mozna by kożystać z obu...
Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Okoń pisze:Nie. Zgodnie z opisem czapka daje 2 lvl maga o ile ktoś wcześniej nie miał żadnych wizard lvlów. Loremaster od wizard's hooda dostanie tylko głupotę.Semi pisze:Bedzie 1lvl magiem z syganturkami i losowym lorem z 2 czarami, tak przynajmniej mi sie wydaje,
nie wiedze w zasadach konfliktu, wiec chyba mozna by kożystać z obu...
myślałem o małym loremastezre BESBEKU, w sumie byłby to taki bsb arcymag (4 czary).
Ale w sumie też jest w opisie honoru jak dobrze mi się przypomniało, że w jakikolwiek sposób nie może podnieść sobie ilości znanych czarów.
Hej, mam pytanie - czy można zrobić commandera jako Fleet Officer z Ambushem i dodać do rozpiski 20 sea guardów również w ambushu? Wg rulebooka nic nie zauważyłem żeby było to niedozwolone ale przy robieniu rozpiski w army builderze najnowszym wyskakuje wiadomość że " Units of type 'Ambush' exceed maximum unit count (1). Można zrobić taką kombinację czy nie w takim razie? Dzięki z góry za pomoc
Po długiej przerwie nasuwają się pytania:
-jak się gra w 9ed?
-jak HE w 9 ed?
-co się wystawia? są jakieś nowe jednostki?
-jak się gra w 9ed?
-jak HE w 9 ed?
-co się wystawia? są jakieś nowe jednostki?
Wisła Kraków.
Witamy ponownie
Wejdź na forum swojego klubu i sie z kimś umów na sparing, to cię wdrożą. Zmian w mechanice nie ma dużo, za to jest sporo w zasadach specjalnych i magii. HE się trzymają w miare dobrze. Furion dalej jest najlepszy. Masz opcje grania na smoku i kawalerii, ale też bardzo fajną i wyspecjalizowaną piechotę. Był niedawno turniej w Krakowie więc uśmiechnij się do Albo_Albo to Ci puści na meila rozpiski. Tylko się nie przestrasz, bo wszystkie nazwy się pozmieniały (boją się pozwów o prawo autorskie ze strony GW).
Na stonie 9th age masz za darmo do pobrania wszystkie podręczniki. Od tego bym zaczął. Nowy oddział jest chyba tylko jeden i nazywa się Sky loop. Taki latający rydwan z fajną balistą na pokładzie.
Wejdź na forum swojego klubu i sie z kimś umów na sparing, to cię wdrożą. Zmian w mechanice nie ma dużo, za to jest sporo w zasadach specjalnych i magii. HE się trzymają w miare dobrze. Furion dalej jest najlepszy. Masz opcje grania na smoku i kawalerii, ale też bardzo fajną i wyspecjalizowaną piechotę. Był niedawno turniej w Krakowie więc uśmiechnij się do Albo_Albo to Ci puści na meila rozpiski. Tylko się nie przestrasz, bo wszystkie nazwy się pozmieniały (boją się pozwów o prawo autorskie ze strony GW).
Na stonie 9th age masz za darmo do pobrania wszystkie podręczniki. Od tego bym zaczął. Nowy oddział jest chyba tylko jeden i nazywa się Sky loop. Taki latający rydwan z fajną balistą na pokładzie.
a nich mnie kule bija po Pantzerze kolejny syn marnotrawny powraca
Łukasz wejdź na klubowe legion.paraszczak.com tam ci wszystko wyjasnie
dzis sie gra de facto na kilku roznych rozpach w zaleznosci co chcesz wziac:
smok
kloc ciezkiej piechty
strzelanie
mobilna to
lekka kawa ciezka kawa
heros na lwim rydwanie
strzelajaca
kloc ciezkiej piechty np WL albo SM ew PG
majdenki
szadow warriors
luki
bolce
no mozna probowac jescze robic mixa
Łukasz wejdź na klubowe legion.paraszczak.com tam ci wszystko wyjasnie
dzis sie gra de facto na kilku roznych rozpach w zaleznosci co chcesz wziac:
smok
kloc ciezkiej piechty
strzelanie
mobilna to
lekka kawa ciezka kawa
heros na lwim rydwanie
strzelajaca
kloc ciezkiej piechty np WL albo SM ew PG
majdenki
szadow warriors
luki
bolce
no mozna probowac jescze robic mixa
Był u mnie wczoraj, zobaczył kilka elfioków i stwierdził:
"pograłby w battla"
Także ciśnij, już Ci mówiłem, że u HE wszystkim się da pograć za wyjątkiem lothernów no ale oni to nigdy nie byli grywalni (oprócz sea patrolu
"pograłby w battla"
Także ciśnij, już Ci mówiłem, że u HE wszystkim się da pograć za wyjątkiem lothernów no ale oni to nigdy nie byli grywalni (oprócz sea patrolu
lothernow mozna spokojnie uzywac zamiast spearow a na upartego to i na nich mozna pocisnac
Właśnie widziałem te nowe nazwy - strasznie dzikie niektóre
Magia jest mocna?
Magia jest mocna?
Wisła Kraków.
Po ostatnim update'cie bardzo ją osłabili. To nie jest już to co w 8 ed, ale dalej jest przydatna. Za to można grać bez i to dość tanio wychodzi, a jakoś mocno nie boli. Zależy od armii. W topie chyba nikt nie gra bez magii.
A jak orzełki?
Wisła Kraków.
magia jest mocna ale nie op jak kiedys
orzelki jak najbardziej i sa po to jak zawsze byly
nazwy musza byc inne z tytulu praw wlasnosci
tu masz przykladowa moja rozpe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=700
wpadnij 18.02 do MDK na turniej pogadamy i zobaczysz co i jak
orzelki jak najbardziej i sa po to jak zawsze byly
nazwy musza byc inne z tytulu praw wlasnosci
tu masz przykladowa moja rozpe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=700
wpadnij 18.02 do MDK na turniej pogadamy i zobaczysz co i jak
ostatnio odkryłem, że:
WL nie mają stubborna (chyba, że oponent ma feara)
elfy już nie biją pierwsze tylko zawsze po inicjatywie, która to jest wyższa z reguły ale nie zawsze ale za to maja +1 do hita czyli w sumie trafiają w dużej mierze na 2+
jak się bije w cc z maszyną np bolcem to obsługa tylko oddaje hity ale już jako obronę liczy się T i Wo maszyny
chyba muszę przeczytać podręczniki od nowa :-/
WL nie mają stubborna (chyba, że oponent ma feara)
elfy już nie biją pierwsze tylko zawsze po inicjatywie, która to jest wyższa z reguły ale nie zawsze ale za to maja +1 do hita czyli w sumie trafiają w dużej mierze na 2+
jak się bije w cc z maszyną np bolcem to obsługa tylko oddaje hity ale już jako obronę liczy się T i Wo maszyny
chyba muszę przeczytać podręczniki od nowa :-/
najlepsze jest to, że ja na te stare zasady grałem przez ostatnie wiele turniejów i nikt mi uwagi nie zwrócił (do ostatniego) więc widać, że wszyscy tam samo jak ja czytali te "nowe" zasady